Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας προσκαλεί στο "Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη", από τις Χορωδίες του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου και ώρα 19:00

Μικτή Χορωδία Δήμου Παπάγου – Χολαργού - Διεύθυνση: Σταύρος Μπερής, πιάνο Πόπη Μάλφα

Παιδική Χορωδία Δήμου Παπάγου – Χολαργού - Διεύθυνση: Κατερίνα Μάσκα, πιάνο Γιάννης Τσακόπουλος

Διοργάνωση/Επιμέλεια Εκδήλωσης: Μιμή Ρουφογάλη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

  • Οι κλειστές αίθουσες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού λειτουργούν ως αμιγείς χώροι, για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.
  • Για την είσοδο του κοινού στις αίθουσες θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και είναι απαραίτητα:

 Η χρήση μάσκας

✅ Η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης  (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) και

 Πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Παρακολουθήστε ζωντανά τη 14η Ειδική Συνεδρίαση και τη 15η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 18:00,  

Θέμα Ειδικής Συνεδρίασης  

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύστε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθείτε ζωντανά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

Ο Δήμος Παπάγου- Χολαργού και το Κέντρο Πρόληψης "ΑΡΓΩ", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας,  σας προσκαλούν σε μια ομιλία-συζήτηση με θέμα: "Η βία στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία, ως προβολή στον Άλλον του μη αποδεκτού μέρους του εαυτού μας", τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, ώρα: 18:30

Ομιλητής : Χάρης Καραμπέτσος, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του "Αργώ"

Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

Οι κλειστές αίθουσες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού λειτουργούν ως αμιγείς χώροι, με 75% πληρότητα, για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Για την είσοδο του κοινού στις αίθουσες θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και είναι απαραίτητα:

  • Η χρήση μάσκας
  • Η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) καθώς και
  • Πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Ενημερώνουμε τους δικαιούχους του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ ότι την Τετάρτη, 20/10/2021 και ώρες 13:30-15:30, θα γίνει διανομή  Νωπού Κοτόπουλου, Φρούτων και Ειδών Παντοπωλείου, στο κτίριο που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, επί της οδού Βουτσινά 51, στον Χολαργό.

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας προσκαλεί στη διάλεξη με θέμα: «Μίκης Θεοδωράκης: Για να γράψω αυτή τη μουσική έπρεπε να ζήσω αυτά τα γεγονότα», την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης”.

Ομιλήτρια: Στεφανία Μεράκου, Μουσικολόγος - Διευθύντρια, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη».

Επίτιμος προσκεκλημένος ο Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης.

Μουσικό πρόγραμμα: π. Ζαφείριος Κουτελιέρης, βαρύτονος Πιάνο: Μαρία Παπαπετροπούλου.

♦️Οι κλειστές αίθουσες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού λειτουργούν ως αμιγείς χώροι, για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

♦️Για την είσοδο του κοινού στις αίθουσες θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και είναι απαραίτητα:

Η χρήση μάσκας

✅ Η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε πιστοποιητικού νόσησης  (εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες μετά απ’ αυτόν) και

Πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο μηχανισμός του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων από την Ε.Μ.Υ., για έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχές και καταιγίδες), κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε περίπτωση ανάγκης, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Πυροσβεστικής (199).

Παράλληλα θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου ως εξής:
☎️ Γραμματεία Δημάρχου: 213.2002815-06
☎️ 15800 - Γραμμή επικοινωνίας του πολίτη
☎️ Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού - 213.2002800-891
☎️ Πυροφυλάκειο ΔΑΠΑΧΟ - 210 6561546

- Παρακαλούμε όπως οι κάτοικοι του Δήμου μας αποφύγουν να βγάλουν ογκώδη αντικείμενα για όσο διαρκούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα  

- Επίσης ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 15/10 δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας προς τα κοιμητήρια και ότι οι παιδικές χαρές θα παραμείνουν κλειστές.

Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεκριμένα:
✅ Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους σε σημεία τα οποία είναι επίφοβα για πλημμυρικά φαινόμενα, με κίνδυνο να παρασυρθούν.
✅ Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη ότι σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων θα πρέπει να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
✅ Αν βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, να αποφεύγουν την παραμονή τους σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
✅ Να μη διασχίζουν για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε κυκλοφορούν πεζοί, είτε με όχημα.
✅ Να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών.

♦️Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr 
♦️Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στη διεύθυνση: https://www.civilprotection.gr 

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές του 5ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, όταν πυροσβέστες, επισκέφθηκαν το σχολείο τους.

Ενημέρωσαν τα παιδιά για τη φωτιά και τους κινδύνους της , για την πρόληψη των πυρκαγιών καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα, με την επίδειξη του εξοπλισμού των πυροσβεστών, αλλά κυρίως όταν οι ίδιοι έγιναν μικροί πυροσβέστες,  κρατώντας την πυροσβεστική μάνικα.

Η ενημερωτική αυτή δράση διοργανώθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Πετράκη και με τη συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και της Προέδρου Κατερίνας Γκούμα, θα πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία.