Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Στη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού προχώρησε ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σε σύμπραξη με τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού.

Με τον Διαδημοτικό Αναπτυξιακό Οργανισμό (ΔΙ.Α.Σ.) οι δύο δήμοι επιδιώκουν να λειτουργήσουν από κοινού την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) για τις δύο περιοχές, και να διευκολύνουν την διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών.

Επιπλέον, οι δύο δήμοι στοχεύουν στην προώθηση κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων, στην ωρίμανση έργων υποδομής και κυρίως στην προσέλκυση νέων οικονομικών πόρων από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

«Με την λειτουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού επιδιώκουμε την οικονομική μεγέθυνση του Δήμου μας, την αξιοποίηση νέων πηγών χρηματοδότησης, τον σχεδιασμό νέων και καινοτόμων έργων και μάλιστα σε χρόνους πολύ πιο σύντομους σε σχέση με το χρονοβόρο θεσμικό πλαίσιο  του δημοσίου. Επιπλέον, ο Δήμος μας θα ξεκινήσει τη λειτουργία δικής του Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας) στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού στελεχώνουν σημαντικά και έμπειρα στελέχη και από τους δύο δήμους.

Από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ κ.  Μιχάλης Χατζής, ενώ ως μέλη στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν:

  • ο επικεφαλής της παράταξης «Για την πόλη μας που αξίζει» Κώστας Πολυχρόνης Τίγκας, πρόεδρος του σωματείου «Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ», και μέλος του Δ.Σ. της ΜΟΔ Α.Ε.
  • ο κ.Ιωάννης Κρασσάς, Αντιστράτηγος ε.α.
  • ο κ. Αθανάσιος Χαρακτινιώτης, Δικηγόρος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
  • η κα. Νανά Παπαδογεωργάκη, Δικηγόρος – Διαμεσολαβήτρια
  • ο κ. Οδυσσέας Μανουσέλης, Φυσικός, Αναλυτής
  • η κα. Εντυ Τσαγκανού – Τζουάνου, απόφοιτος Νομικής Σχολής, επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού

Από τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτρης Ζεγγίνης, τη θέση του Αντιπροέδρου ο κ. Νίκος Ζερβός, πολιτικός μηχανικός και τέως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, ενώ μέλη του Δ.Σ. είναι ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης και Προγραμματισμού κ. Χαράλαμπος Μπονάτσος, η Δημοτική Σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία-Χριστίνα Παλαιολόγου, ο κ. Κρίτων Νεόφυτος πρώην Δήμαρχος Ψυχικού, η κα Ελένη Παναγιωτοπουλου πρώην Δήμαρχος Φιλοθέης και ο κ. Χρήστος Παπαευαγγελίου, πολιτικός μηχανικός.

Τέλος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής των δύο δήμων – εταίρων, συμμετέχει στο Δ.Σ. η κα Λουκία Κεφαλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Στην 7η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού, ο  Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ανέφερε τα κάτωθι:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Γεωργίου Πλειώνη, ο οποίος υπήρξε Δημότης Παπάγου - Χολαργού.
Ήταν ο τελευταίος Έλληνας πιλότος της 335ης Μοίρας που έδρασε στη Μέση Ανατολή στα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Για την επιχειρησιακή του δράση τιμήθηκε με δυο δωδεκάδες συμμαχικά και Ελληνικά μετάλλια και παράσημα συμπεριλαμβανομένου και του Αριστείου Ανδρείας.
Στις 12 Μαΐου 1967 αποστρατεύτηκε από την χούντα των συνταγματαρχών λόγω της άρνησής του να συνεργαστεί μαζί τους με τον βαθμό του ταξιάρχου.
Αποκαταστάθηκε με τον βαθμό του αντιπτεράρχου με την επιστροφή της δημοκρατίας στη χώρα.
Με αίσθημα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για τα όσα έχει προσφέρει στη χώρα μας, σας καλώ να εκδώσουμε ψήφισμα, προς ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατό του».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να παραστεί ο Δήμαρχος στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του σώματος στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντα.
4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στην τοπική αγορά του Δήμου Παπάγου – Χολαργού βρέθηκε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στο πλαίσιο της Δράσης του Ε.Ε.Α., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και με την αρωγή των Δήμων, για τη –συμβολική- διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού με σκοπό τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την ευαισθητοποίηση για τη συνέχιση τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Το εμπορικό κέντρο του Χολαργού και τις εμπορικές γειτονιές του Δήμου μας επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Παπαγιαννόπουλος– μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Νεολαίας & Προώθησης της Απασχόλησης κ. Μαρία Μουντάκη-Αθανασάκου.

Κατά τη διάρκεια της μίνι περιοδείας, συνομίλησαν με καταστηματάρχες και υπαλλήλους, ενώ μοίρασαν συμβολικά μάσκες, αντισηπτικά και ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με σωστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

«Επισκεφθήκαμε σήμερα, με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, το εμπορικό κέντρο Χολαργού και τις εμπορικές γειτονιές στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για να πιάσουμε τον παλμό της αγοράς, για να δούμε τις απόψεις των καταστηματαρχών, να συνομιλήσουμε μαζί τους. Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, στηρίζει την τοπική αγορά, βοηθάει και ενισχύει τις αγορές, και θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα και πολύ σύντομα θα ξεπεράσουμε τον κορονοϊό και θα επανέλθουμε σε μία κανονικότητα» δήλωσε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

 

Από τον Μάρτιο 2021, τα δεδομένα της δημοτικής συγκοινωνίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα στους χάρτες Google (https://www.google.com/maps). Οι Δημότες μπορούν πλέον να προγραμματίσουν μια διαδρομή μέσω της εφαρμογή των χαρτών Google, μέσω υπολογιστή ή κινητού, και οι χάρτες θα λαμβάνουν αυτόματα υπόψιν τα διαθέσιμα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας όπως συμβαίνει και με άλλα μέσα, παραδείγματος χάριν με τα δρομολόγια του Ο.Α.Σ.Α.

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με προσφορά της AETHON Engineering (https://aethon.gr/gr/). Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα με αυτή την υπηρεσία, ήτοι τα δημοσιευμένα δρομολόγια στους χάρτες της Google.

Εντός του 2021, θα συμπεριληφθούν και δεδομένα πραγματικού χρόνου (πραγματική θέση λεωφορείου, ανανεωμένα δρομολόγια), όλα μέσα από τους χάρτες της Google, γεγονός που θα διευκολύνει την κίνηση των Δημοτών και τον προγραμματισμό ταξιδιών και θα προωθήσει την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και δεδομένων του Δήμου.

Σχετικά με την AETHON Engineering: Η AETHON Engineering ιδρύθηκε το 2016 στην Αθήνα. Η αποστολή της εταιρείας είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε οργανισμούς που επιθυμούν την εφαρμογή καινοτόμων προϊόντων/δραστηριοτήτων/ιδεών στους τομείς των μεταφορών και κινητικότητας, έξυπνων πόλεων, οδική ασφάλειας, μέσων μαζικής μεταφοράς, εμπορευματικών μεταφορών και βιώσιμης ανάπτυξης και προηγμένων τεχνολογιών οχημάτων.

 

Παρακολουθήστε την 7η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021 και ώρα 18:00

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύστε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συνεδρίαση.

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης ΕΔΩ.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση «Η διαχρονική παρουσία της Εκκλησίας» την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και ώρα 19.00.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καρσιώτης, προϊστάμενος Ι. Ναού Αγίας Σκέπης Παπάγου και Αρχιερατικός Επίσκοπος Παπάγου – Ψυχικού.

Για την παρουσία της Εκκλησίας στον αγώνα του 1821 θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, προϊστάμενος του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, ενώ στην εκδήλωση συμμετέχει η Βυζαντινή Χορωδία του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης, την οποία διευθύνει ο Άρχων Υμνωδός της Αγίας το Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Οργάνωση – Επιμέλεια εκδήλωσης: Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, Αντιδήμαρxος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης Απασχόλησης

Μπορείτε να παρακολουθήσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού www.dpapxol.gov.gr και τη σελίδα Facebook  https://www.facebook.com/papxol

Στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης συμμετέχει ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού με τη δημιουργία και δεύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο νέος φορτιστής τοποθετήθηκε και βρίσκεται σε λειτουργία στο πάρκινγκ του ΔΟΠΑΠ (Νευροκοπίου και Αργυροκάστρου, Παπάγου) και η εγκατάστασή του είναι μία δωρεά της εταιρείας «NOVATECH Engineering M.Ε.Π.Ε.» η οποία είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος και εγκαταστάτης για την Ελλάδα της Ολλανδικής εταιρείας EVBOX.

Στο Δήμο μας, τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει με την τοποθέτηση φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού επί της οδού Σύρου, με ελεύθερη χρήση για τους πολίτες, χορηγία της ίδιας εταιρίας. 

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης στον Ελληνικό χώρο, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρονικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.).

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει θέσει σε προτεραιότητα τις πράσινες πολιτικές και συμμετέχει στις διαδικασίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να χωροθετηθούν οι δημοσίως προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και να αναπτυχθούν οι σχετικές υποδομές».

 

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος υπήρξε Δημότης Παπάγου - Χολαργού.
Ο νεότερος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, Εθνικός Ευεργέτης Υποστράτηγος επί τιμή, Ιάκωβος Τσούνης, υπηρέτησε την πατρίδα μας από την ηλικία των 16 ετών, πολεμώντας στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940 και από τότε δεν έπαψε να προσφέρει στη χώρα μας.
Υπήρξε αφοσιωμένος υποστηρικτής των Ενόπλων Δυνάμεων και δωρητής του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.


Για την προσφορά του έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις και τίτλους. Ενδεικτικά αναφέρονται:
• Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων Γ' Τάξεως.
• Πολεμικός Σταυρός Γ' Τάξεως.
• Χρυσός Λέων Γενικού Αρχηγείου του ΝΑΤΟ.
• Αστέρας Αξίας και Τιμής Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
• Βαθμός Υποστρατήγου επί τιμή.
• Επίτιμος Πρόεδρος 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.


Πρόσφατα τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τη σημαντική προσφορά του στην Ελλάδα, ιδιαιτέρως για τη συμβολή του στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με αίσθημα σεβασμού και ευγνωμοσύνης για τα όσα έχει προσφέρει στη χώρα και στον Δήμο μας, σας καλώ να εκδώσουμε ψήφισμα, προς ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατό του».


Το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να παραστεί ο Δήμαρχος στην εξόδιο ακολουθία.
2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του σώματος στην οικογένεια του εκλιπόντος.
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντα.
4. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η απόφαση έλαβε τον αριθμό 40/2021.

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της παράταξης 8 Προτάσεις για μια βιώσιμη πόλη, με τίτλο «υπέρογκα ποσά σε ιδιώτες για την καθαριότητα στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού» σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι.

1. Η Δημοτική Αρχή χρησιμοποιεί κάθε δυνατό πόρο (δημόσιο και ιδιωτικό) για τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, πάντα με απόλυτη διαφάνεια και τηρώντας τις διαγωνιστικές διαδικασίες, συνεργάζεται με αδειοδοτημένους και πιστοποιημένους φορείς για την αποκομιδή ειδικών ρευμάτων απορριμμάτων.   

Όπως περιγράφεται εκτενώς και στην σχετική τεχνική έκθεση του τμήματος Αποκομιδής Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κρίνεται αναγκαία η ανάθεση εργασιών σε αδειοδοτημένους και πιστοποιημένους φορείς, καθώς η υπηρεσία δεν δύναται να επεξεργαστεί τα συλλεγόμενα ογκώδη απορρίμματα (μηχανική και χειρωνακτική διαλογή) πριν την τελική διάθεσή τους.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τα τελευταία χρόνια είναι υποχρεωμένος να αναπτύσσει χωριστά ρεύματα συλλογής απορριμμάτων, σε αντίθεση με ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, που κατέληγαν στον ΧΥΤΑ Φυλής, όπως:

προϊόντα βιομάζας, οικοδομικά μπάζα, μπάζα από υπολείμματα μαρμάρων, χώματα, χημικές ουσίες και άλλα απόβλητα από τα κοιμητήρια, πράσινα απορρίμματα, στρώματα, έπιπλα, καρέκλες, ντουλάπες, κ.α., ώστε αυτά να καταλήγουν στους ενδεδειγμένους και αδειοδοτημένους χώρους επεξεργασίας των εν λόγω αποβλήτων. 

2. Σχετικά με τις ανυπόστατες αναφορές περί προσπάθειας ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, καθώς και για ότι έχει να κάνει με τον εσωτερικό καθαρισμό των δημοτικών κτιρίων (Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου, ΚΕΠ Χολαργού & Παπάγου, κληροδότημα Κακογιάννη, στο οποίο στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Βίλλα Σαλίγκαρου), κάτι το οποίο γίνεται κατά κόρον στους δημοσίους οργανισμούς, σας υπενθυμίζουμε (αν και είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζετε), την αδυναμία εκτελέσεως της παραπάνω εργασίας από τις υπηρεσίες του Δήμου, καθότι δεν διαθέτει ούτε το επαρκές προσωπικό για τον καθαρισμό εσωτερικών χώρων, αλλά ούτε και υπαλλήλους ειδικότητας «ΥΕ καθαρισμού εσωτερικών χώρων».

Για μια ακόμη φορά η παράταξη των 8 Προτάσεων προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η Δημοτική Αρχή με απόλυτη διαφάνεια και με ανάρτηση κάθε πράξης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (ακόμα και για τις απευθείας αναθέσεις για τις οποίες δεν υπάρχει η υποχρέωση), στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) και στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), εργάζεται προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων, με εμφανή αποτελέσματα και με διαρκή προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.  

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία καθαρισμού των υπόγειων κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Η επιχείρηση καθαριότητας των υπόγειων κάδων, η οποία γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αποτελεί ένα ακόμη μέτρο υγειονομικής θωράκισης των δημόσιων χώρων.

Ειδικότερα, το σύνολο υπόγειων κάδων, χωρητικότητας 3.000 λίτρων, πλύθηκαν και απολυμάνθηκαν με ειδικό εξοπλισμό, από συνεργεία που καθάρισαν το εσωτερικό υπόγειο τμήμα, καθώς και το υπέργειο τμήμα των κάδων.

Παράλληλα, σε τακτική βάση καθαρίζονται  και απολυμαίνονται όλοι οι κάδοι από το ειδικό καδοπλυντήριο της υπηρεσίας του Δήμου.

O Δήμος επιχειρεί με όλα τα μέσα που διαθέτει να βελτιώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας και την εικόνα της πόλης, διατηρώντας τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

 

Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού σας προσκαλεί την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 και ώρα 19.00 στη διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Ο δίσκος της Φαιστού».

Αντικείμενο της διάλεξης είναι ο δίσκος της Φαιστού, το πιο γνωστό δείγμα της ιερογλυφικής μινωικής γραφής, για το οποίο θα μιλήσει ο Δρ. Γκάρεθ Οουενς, διδάσκων γλωσσολόγος στο ΕΛΜΕΠΑ και το πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΣ. Ο Ελληνοβρετανός καθηγητής είναι ειδικός σε θέματα μινωικής γραφής και έχει πλησιάσει όσο κανένας άλλος στην αποκάλυψη των μυστικών του δίσκου της Φαιστού.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση θα προβληθούν βίντεο, ενώ των κύκλο των ομιλητών θα συμπληρώσουν η φοιτήτρια του ΕΚΠΑ, Δέσποινα Χιωτίδου και ο φιλόλογος και διδάσκων του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Πετροδασκαλάκης.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας e-presence.gov.gr (zoom Client for meetings).

Δήλωση συμμετοχής στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε τη μουσική εκδήλωση «Κλασικά Κινηματογραφημένα».

Νίνο Ρότα, Έννιο Μορικόνε, Μισέλ Λεγκράντ, Μάνος Χατζιδάκις και τόσοι άλλοι αγαπημένοι συνθέτες θα συναντηθούν με τις μουσικές και τραγούδια τους από αγαπημένες ταινίες, γεμάτες συναίσθημα και «άρωμα» άνοιξης.

Επί σκηνής:

Τραγούδι: Ιωάννα Εμμανουήλ

Βιολί: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Πιάνο: Μιμή Ρουφογάλη

  

 

Ενημερώνουμε τους δικαιούχους του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ ότι την Τετάρτη, 21/4/2021 και ώρες 14:00-16:00, θα γίνει διανομή Ειδών (χοιρινό και βόειο κρέας, ελαιόλαδο, φέτα, γραβιέρα, ζυμαρικά, πελτές ντομάτας) στο κτίριο που στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στην οδό Βουτσινά 51, στο Χολαργό. Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί με αποστολή sms και email για την ακριβή ώρα της προσέλευσής τους, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.

Στην ανάκληση της απόφασης για μεταφορά τριών αφετηριακών γραμμών σε χώρο δίπλα από το σταθμό μετρό «Εθνική Άμυνα» προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής. Μετά την άμεση επικοινωνία του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο τελευταίος με παρέμβασή του προς τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο ανακάλεσε την σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Περιφέρεια ανακαλείται η μεταφορά των αφετηριών των γραμμών Ραφήνα – Νέα Μάκρη – Μαραθώνα (Αγ. Ανδρέας, Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιάς, Αγ. Μαρίνα, Ανατολή), Μαρκόπουλο – Λαύριο – Σούνιο ( Π. Ράφτη) και Ωρωπός (Χαλκούτσι, Συκαμινό) σε χώρο επί της διασταύρωσης Παράδρομος Λ. Μεσογείων και Αναστάσεως. Η μεταφορά  των αφετηριών θα πραγματοποιηθεί σε σημείο της Αττικής το οποίο θα επιλεγεί κατόπιν σχετικής  διαβούλευσης.

Σημειώνεται, ότι με την ανακοίνωση της είδησης για μεταφορά της αφετηρίας των ΚΤΕΛ Αττικής στην οδό Μεσογείων και Αναστάσεως, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού επικοινώνησε άμεσα με τον Περιφερειάρχη Αττικής, αλλά και με την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου χώρου, ζητώντας την ανάκληση αυτής της απόφασης.

Ο Δήμος μας έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία και έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου στο συγκεκριμένο σημείο να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών και αναμένεται από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η υλοποίηση του έργου.

Στον εκσυγχρονισμό του στόλου του προχωρά ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, παραλαμβάνοντας μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» ακόμη ένα νέο μηχάνημα έργου, που θα ενισχύσει σημαντικά τις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας – Περιβάλλοντος & Πρασίνου.

Πρόκειται για έναν καινούργιο μίνι εκσκαφέα Bobcat E26, ο οποίος διαθέτει «μηδενική» περιστροφή προκειμένου να εξαλείψει τον κίνδυνο ζημιάς στα περιβάλλοντα αντικείμενα όταν περιστρέφεται και είναι κατασκευασμένος σύμφωνα με τις οδηγίες και προδιαγραφές ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το νέο όχημα θα ενταχθεί στον υφιστάμενο στόλο οχημάτων της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου και θα χρησιμοποιηθεί στα κοιμητήρια του Δήμου.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, στο πλαίσιο του επετειακού έτους 2021, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, συνεχίζει τις διαδικτυακές εκδηλώσεις με την ερμηνεία ενός εκ των κορυφαίων έργων του Διονυσίου Σολωμού.

Το ποιητικό σύνθεμα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση του Διονυσίου Σολωμού και μουσική του Νικόλαου Χαλικιόπουλου - Μάντζαρου ερμηνεύει η υψίφωνος Εύα Κονδύλη και στο πιάνο είναι ο Φρίξος– Διονύσιος Μόρτζος.

 

 

 

 

Σελίδα 1 από 121

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός

   

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech