Με πρωτοβουλία και ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.) και της Προέδρου Χρύσας Παρίση και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και το Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, πραγματοποιήθηκε η ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παιδικές χαρές των 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Χολαργού (17ης Νοεμβρίου 121), 2ου Βρεφονηπιακού και 3ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού (Φανερωμένης 29) και 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Χολαργού (Μεσογείων 154).

Για την υλοποίηση του έργου, ο Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 69.985,60€ από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020».

Σημειώνεται ότι η ανακατασκευή έγινε με βάση τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ενώ οι εξοπλισμοί και τα δάπεδα κατασκευάστηκαν σύμφωνα με τις οριζόμενες προϋποθέσεις των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας ΕΝ1176 και ΕΝ1177.

Η μικρόσωμη κυνηγοσκυλίτσα εγκαταλείφθηκε αφού πρώτα γέννησε και κάποιος κράτησε τα κουταβάκια της, αυτήν όμως όχι. Είναι 5 χρονών, στειρωμένη, εμβολιασμένη και απολύτως υγιής. Είναι τρυφερή και καλόβολη, ιδανική για όσους θέλουν μια συντροφιά για στιγμές χαλάρωσης.

Θα δοθεί εντός Αττικής με συμβόλαιο υιοθεσίας βάσει της κείμενης νομοθεσίας. 

Πληροφορίες: 2132002915

Ορίστηκαν με την υπ. αριθ. 1213/2020 απόφαση του Δημάρχου Παπάγου - Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, οι νέοι Αντιδήμαρχοι Παπάγου - Χολαργού, η θητεία των οποίων διαρκεί από 22 Ιανουαρίου 2020 έως 31 Οκτωβρίου 2022.

Συγκεκριμένα Αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι εξής Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Μιχάλης Υφαντής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, με τις παρακάτω αρμοδιότητες: 

 • Την εποπτεία για την ορθή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΠ.
 • Την παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας.
 • Την προσέλκυση και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων τοπικού και υπερ-τοπικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με το ΔΟΠΑΠ.
 • Την εποπτεία και ευθύνη για την καλή λειτουργία της διεύθυνσης Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και των επιμέρους οργανικών μονάδων αυτών.
 • Την καθημερινή παρακολούθηση του μηχανισμού υποδοχής και διαχείρισης των αιτημάτων των πολιτών.
 • Την συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων για την επίλυση ζητημάτων στους τομείς των παραπάνω αρμοδιοτήτων.

 

Χρήστος Πετράκης, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας, με τις παρακάτω αρμοδιότητες: 

 • Το συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας και την οργάνωση του αυτοτελούς τμήματος πολιτικής προστασίας του Δήμου.
 • Την εφαρμογή μέτρων πολιτικής προστασίας και ΠΣΕΑ.
 • Την οργάνωση, εποπτεία και συντονισμό για την υλοποίηση του προγράμματος «Ασφαλής Γειτονιά».
 • Την εποπτεία και εύρυθμη λειτουργία του αυτοτελούς τμήματος Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Την συνεργασία με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων για την επίλυση ζητημάτων στους τομείς των παραπάνω αρμοδιοτήτων.

Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" για τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία, Κυριακή 26 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Παπάγου.

Ιστορική ημέρα η σημερινή αφού για πρώτη φορά στο ανώτατο αξίωμα της χώρας μας εκλέγεται μία άξια γυναίκα, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Συγχαίρουμε τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συντασσόμαστε με τα λόγια του Πρωθυπουργού που μίλησε για συμβολισμό της μετάβασης στη νέα εποχή.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει άλλωστε κάνει πράξη την ισότητα στην πολιτική, τοποθετώντας ικανές γυναίκες σε σημαντικές θέσεις.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ήδη από τις πρώτες της δηλώσεις μας γέμισε αισιοδοξία μιλώντας για την εμπέδωση ενός κλίματος ηρεμίας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης, για οικονομική ανάπτυξη και αντιστροφή της φυγής των νέων στο εξωτερικό. 

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55) θα πραγματοποιηθεί η 1η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύσε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθήσετε ζωντανά την συνεδρίαση. 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού στο πλαίσιο των παιδικών εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος", παρουσιάζει την παράσταση Θεάτρου Σκιών "Ο Καραγκιόζης Οικολόγος".  

Μια ξεκαρδιστική παράσταση με τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα από τον καραγκιοζοπαίχτη Θανάση Λιούνη, που ασχολείται με την ηθοποιία και τη σκηνοθεσία θεάτρου.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 17.00 στο  Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Γατούλης ψάχνει αυτόν τον ένα και μοναδικό άνθρωπο που θα δει την ομορφιά και την ανάγκη του για οικογένεια χωρίς να δει τα παράλυτα πόδια του. Είναι δυο χρονών απόλυτα υγιής και αυτοεξυπηρετούμενος. Δεν πρέπει να σταθεί η αναπηρία του εμπόδιο για να διεκδικήσει ότι του αξίζει. Θα δοθεί εντός Αττικής με συμβόλαιο υιοθεσίας βάσει της κείμενης νομοθεσίας. 

Πληροφορίες: 2132002915

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος" παρουσιάζει την συναυλία με τίτλο "Μουσικό Αφιέρωμα στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα". 

Ένα αφιέρωμα που αναδεικνύει την ποιητική και μουσική δύναμη του Λόρκα, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από έργα του, υπέροχα μελοποιημένα από τους Μίκη Θεοδωράκη («Romancero Gitano») και Βασίλη Τενίδη («Δέκα τραγούδια από θεατρικά έργα του Λόρκα») σε μεταφράσεις Oδυσσέα Ελύτη, Αλέξη Σολομού και Ιουλίας Ιατρίδη,  καθώς και τις 13 λαϊκές ισπανικές μπαλάντες («Trece Canciones polulares»), λαϊκά ισπανικά τραγούδια που ο Λόρκα επεξεργάστηκε και μετέγραψε για γυναικεία φωνή και πιάνο.

Ερμηνεία: ΑΜΑΛΙΑ ΤΑΤΣΗ. Στο πιάνο: ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΣ

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος" παρουσιάζει την παράσταση "Μετά τον Βυσσινόκηπο".

Η σπουδαία ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου σε ένα δραματικό μονόλογο από τον Βασίλη Μυριανθόπουλο σε μια συνάντηση επί σκηνής όλων των γυναικών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους. Μιλώντας για τη φρίκη των πολέμων, τη σημασία του να αποκτά κάποιος ρίζες, τη θέληση για επιβίωση και τη δύναμη της αγάπης, οι γυναίκες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, φαίνεται να είναι πρωταγωνίστριες σε αυτόν το μονόλογο.

Μια καθημερινή γυναίκα και μία εμβληματική ηρωίδα σε παράλληλους δρόμους μετά τον βυσσινόκηπο που έχασαν.

Πώς διαχειρίζεται μια μάνα την απώλεια των παιδιών της; Πώς διαχειρίζεται μια γυναίκα την απώλεια του έρωτα της; Τραγούδι παράστασης «Όχι άλλες θάλασσες» σε ερμηνεία Αλέκας Κανελλίδου.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Ιανουάριος" εδώ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 18.30 διάλεξη με θέμα «185 Χρόνια Αθήνα Πρωτεύουσα».

Ομιλήτρια η Άρτεμις Σκουμπουρδή, Ιστορικός Τέχνης, Συγγραφέας Ιστορικών και Λαογραφικών Μελετών για την παλιά Αθήνα και ιδρυτικό μέλος του θεσμού των «Δωρεάν Ξεναγήσεων» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55. Χολαργός).

Δείτε όλο το αναλυτικό πρόγραμμα του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου εδώ.

 

Παρά την βροχή, αρκετός κόσμος παραβρέθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου το πρωί στην τελετή θεμελίωσης του κτιρίου Πολυϊατρείων και Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) Παπάγου.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος έκανε λόγο για «χρόνιο αίτημα των κατοίκων» που ικανοποιείται ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην σημαντική συμβολή των εθελοντών ιατρών που εξετάζουν πάνω από 13.000 δημότες κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Επίτιμο Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Βασίλειο Ξύδη, κατά την θητεία του οποίου αγοράστηκε το εν λόγω οικόπεδο στην συμβολή των οδών Εθνικής Αμύνης και Λάρνακος.

Αναφερόμενος στην τρίτη ηλικία και όσους έρχεται να εξυπηρετήσει το ΚΑΠΗ, ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε για «μία ζεστή αγκαλιά και ένα στοργικό φιλόξενο καταφύγιο» που θα προσφέρει στους ηλικιωμένους «νέους και σύγχρονους χώρους, έτσι ώστε να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, όμορφα και δημιουργικά».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κουκής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μάνος Μαυρικάκης, οι Αντιδήμαρχοι Άννα – Μαρία Τσικρικώνη, Μαρία Καρασιμοπούλου - Δημητριάδου, Δημήτρης Οικονόμου, Βασίλης Σιαμάνης, Μιχάλης Τράκας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μαρία Δημάκου και Κατερίνα Γκούμα, η Πρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ Χρύσα Παρίση, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Θανάσης Αυγουρόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Υφαντής, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Χρήστος Πετράκης και Λίλα Σουρανή και η Αντιπρόεδρος Μάρω Πατσαρίση, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Βίκη Νικάκη και Μιμή Ρουφογάλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Κούτρας, Ειρήνη Βεντουζά - Παπανικολάου, Γιώργος Πολύδωρας, Μιχάλης Χατζής και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Νικήτας Κεφαλογιάννης, Κατερίνα Κομιώτη, Γιώργος Μάλφας και Μαρία Νικολαΐδου καθώς και Πρόεδροι και Μέλη Τοπικών Συλλόγων και Διευθυντές Σχολείων.

Παράλληλα, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Αττικής Βασίλης Γιαννακόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κεχρής και ο Επικεφαλής της Παράταξης «Με το Νικήτα», Νικήτας Κανάκης.

Σημειώνεται ότι το νέο κτίριο θα έχει 3 ορόφους με συνολική επιφάνεια 767,95 τ.μ., υπόγειο επιφάνειας 584,03, και ο περιβάλλον χώρος θα είναι 357,40 τ.μ. Θα περιλαμβάνει 13 χώρους για τη λειτουργία των Πολυϊατρείων και συγκεκριμένα ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων, όπως οδοντιατρικό, γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό, ΩΡΛ, ορθοπεδικό, καρδιολογικό, παθολογικό, νευρολογικό, ψυχιατρικό, ψυχολόγων, μνήμης, κ.ά. Επίσης θα περιλαμβάνει 7 χώρους για τα ΚΑΠΗ, όπως εντευκτήρια, χώρους εργοθεραπείας, ειδικών ενδιαφερόντων καθώς και άλλους χώρους (κουζίνες, καθιστικά, γραφεία, WC).

Το Φορητό Πλανητάριο Kidsdome Planetarium βρέθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των παιδιών.

Μέσα από προβολή Full Dome 360° και με εντυπωσιακό τρόπο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον μαγευτικό κόσμο του διαστήματος, ενώ είδαν και την περιέργεια και το επιστημονικό τους ενδιαφέρον να ξυπνάει.

Οι προβολές ήταν προσαρμοσμένες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες των περίπου 300 παιδιών που βρέθηκαν στο Δημαρχείο την Κυριακή, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης, ακριβώς έξω από το πλανητάριο υπήρχε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Πολιτιστικός Ιανουάριος», με πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά και μεγάλους.

Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ προβλέπονται χαμηλές θερμοκρασίες για τις δυο επόμενες ημέρες και στην περιοχή της Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημαρχείο Παπάγου -Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός) θα παραμείνει ανοιχτό και θερμαινόμενο.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης:

Χρήστος Πετράκης – Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας - 6951780959

Σελίδα 1 από 84

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός