Το 2014 ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού απόθεσε στην εγκατάσταση της Φυλής 19.388.820 kg απορρίμματα προς ταφή, ενώ το 2018 μεταφέραμε στη Φυλή 16.824.310 kg. Σε τέσσερα χρόνια μειώσαμε τα απορρίμματα που αποθέτουμε προς ταφή σε ποσοστό 14%, βελτιώνοντας τα ποσοστά ανακύκλωσης.

Παράλληλα, το 2014 μεταφέραμε προς κομποστοποίηση 15 περίπου τόνους πράσινα υπολείμματα (κλαδέματα, κτλ) στο εργοστάσιο μηχανικής κομποστοποίησης του ΕΔΣΝΑ, ενώ το 2018 μετά την προοδευτική αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας καταφέραμε να μεταφέρουμε προς κομποστοποίηση 1.527 τόνους πράσινων αποβλήτων.

Ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος ευχαριστεί τους κατοίκους της πόλης μας για την ευαισθητοποίησή τους, αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου μας για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά.

 

 

Μετά τοv περσινό επιτυχημένο πρώτο Αττικό Αγώνα Δρόμου,  έρχεται ο δεύτερος!

Στον 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου συμμετέχει καιο Δήμος Παπάγου - Χολαργού.

Οι 20 αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα σε όλους τους δήμους, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, με ώρα εκκίνησης 10.00.

Ο κάθε αγώνας δρόμου θα περιλαμβάνει διαδρομή τρεξίματος 5χλμ και δυναμικού βάδην 5χλμ. Κάθε Δήμος έχει σχεδιάσει τη δική του διαδρομή με ακριβές σημείο εκκίνησης και τερματισμού.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των υποψηφίων δρομέων γίνονται μέσα από την ιστοσελίδα του «Όλοι μαζί μπορούμε» ή μέσω του viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/sports/oloi-mazi-mporoume/2os-attikos-agonas-dromou/).

Ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα πρέπει να καταβάλει το ελάχιστο ποσό των 5 ευρώ.

Όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχής τους από φυσικά σημεία πώλησης πληρώνοντας μετρητοίς μπορούν να απευθυνθούν στα:  SevenSpots - Reload – WIND – Yolenis - Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - VIVA Τεχνόπολις - VIVA Σύνταγμα

Το συνολικό ποσόν που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα κάθε Δήμου θα μετατραπεί σε τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής που θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του κάθε Δήμου.

Συμμετοχή στον 2ο Αττικό Αγώνα Δρόμου έχουν δηλώσει οι εξής Δήμοι του νομού Αττικής:

 Αλίμου, Αμαρουσίου, Βάρης – Βούλας –Βουλιαγμένης, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Διονύσου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Ηρακλείου Αττικής, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Λαυρεωτικής, Μεγαρέων, Μοσχάτου – Ταύρου, Νίκαιας – Ρέντη, Παλλήνης, Παπάγου – Χολαργού, Σπάτων – Αρτέμιδας

Ραφήνας – Πικερμίου.

 

Δείτε συννημένη τη διαδρομή

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Μη.Μ.Ε.Δ.

Έχοντας υπόψη:

 1. Την παρ. 8α του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 10 του άρθρου 79 Ν. 4530/2018.
 2. Την παρ. 10 εδ. β΄ του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 107 Ν. 4530/2018.
 3. Την Απόφαση Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017).

γνωστοποιούμε ότι:

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κατ’ εφαρμογή της ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017) Απόφασης του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ανακοινώνει την πραγματοποίηση δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.), για την επιλογή μελών επιτροπών διαγωνισμών έργων της παρ. 8η του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά την επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση Επιτροπής ηλεκτρονικού διαγωνισμού του κατωτέρω έργου:

 1. «Εργασίες προσαρμογής στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Χολαργού, στην οδό 17ης Νοέμβρη 121, στον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Χολαργού, στην οδό Φανερωμένης 29, στον 3ο Παιδικό Σταθμό Χολαργού, στην οδό Φανερωμένης 29, στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Παπάγου, στην οδό Βερσή και Αλευρά Παπάγου, στον 2ο Παιδικό Σταθμό Παπάγου, στην οδό Αναστάσεως 76, στις προδιαγραφές του Νέου Θεσμικού Πλαισίου Αδειοδότησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017», προϋπολογισμού 309,12€ (χωρίς ΦΠΑ).

            Η ηλεκτρονική κλήρωση του ανωτέρω έργου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 και ώρα 12:00, μέσω της ιστοσελίδας (mimed.ggde.gr).

Στην κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλα τα μέλη της Αναθέτουσας Αρχής που είναι καταχωρημένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η επιτροπή του άρθρου 5 της υπ’ αριθ. ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 απόφασης, η οποία ορίστηκε σε ετήσια βάση για διεξαγωγή κληρώσεων Μη.Μ.Ε.Δ., με την υπ’ αριθ. 881/2018 (αριθ. πρωτ. 12228/01-06-2018) Απόφαση Δημάρχου, είναι διμελής και αποτελείται από τους παρακάτω υπαλλήλους:

 1. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών,
 2. Μυρτώ-Ελένη Φρουζάκη, ΔΕ Διοικητικών, εγγεγραμμένη χρήστη Μη.Μ.Ε.Δ., υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Έργο της παραπάνω επιτροπής είναι οι ηλεκτρονικές κληρώσεις και η σύνταξη των σχετικών πρακτικών διενέργειάς τους.

Η παρούσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr.

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Τεχνικών Υπηρεσιών

Χριστίνα Βασσάλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Αγαπητές και Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ας θυμηθούμε και πάλι ότι την επέτειο της Εθνικής μας Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπαλκόνι  πρέπει να κυματίζει η Γαλανόλευκη. 

Ο σημαιοστολισμός αποτελεί ελάχιστη οφειλόμενη εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους εκείνους που με τους αγώνες και τις θυσίες τους υπηρέτησαν το Έθνος στην δύσκολη ιστορική του πορεία.

Ας δείξουμε ότι θυμόμαστε το χρέος μας.

 

Φιλικά

Ηλίας Αποστολόπουλος

Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

 

 

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ  

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

19:00     Επετειακή Εκδήλωση «Ελληνική Επανάσταση 1821» - Ομιλητής, Παναγιώτης Γεωργόπουλος –  Α’ Αντιπρόεδρος Πολεμικού Μουσείου, Ταξίαρχος Αεροπορίας

Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Παναγιώτης Νίκας, Πρόεδρος Πατριωτικού Ομίλου Απόγονων Αγωνιστών 1821, κ. Κωνσταντίνος Πλαπούτας.

Η εκδήλωση γίνεται στη μνήμη του Σαράντου Καργάκου.

Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ -  Δημαρχιακό Μέγαρο, Λ. Περικλέους 55.

 

Εγκαίνια έκθεσης ιστορικών κειμηλίων της Επανάστασης του 1821, του συλλέκτη-ερευνητή Χρήστου Κατσαμπάνη, με άρματα, παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, παλαιότυπα,  κ.α.

Διάρκεια έκθεσης: 18 έως 25 Μαρτίου – Ώρες 18.00 – 22.00 - Εκθεσιακός χώρος -  Δημαρχιακό Μέγαρο, Λ. Περικλέους 55.

                          

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

10:30     Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τους Παιδικούς Σταθμούς και τα Νηπιαγωγεία των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού.  

11:30     Κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων Παπάγου και Χολαργού από τους μαθητές των Σχολείων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού και Τοπικούς Συλλόγους.  

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

11:30     Επετειακή Εκδήλωση  Πνευματικής Εστίας Παπάγου.

Ομιλία με θέμα «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και το 1821. Η εξέλιξη μιας στρατιωτικής φυσιογνωμίας και μιας επανάστασης». Ομιλητής, Στέφανος Καβαλιεράκης, Ιστορικός, Δρ. Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών και δ/ντής Μουσείου της πόλεως των Αθηνών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλου.

Συμμετέχει η Χορωδία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Δ/νση Σταύρος Μπερής, πιάνο Πόπη Μάλφα - Αμφιθέατρο ‘Μ. Θεοδωράκης’ -  Δημαρχιακό Μέγαρο, Περικλέους 55.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

17:00     Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

07:00     Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου».

10:30     Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσία του Δημάρχου,  της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αθανάσιο Φαλούκα, Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας

10:30     Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία εκπροσώπου του Δημάρχου και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Σμήναρχο ε.α.  κ. Αναστάσιο Μπασαρά.

 

11:15     Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.

11:45     Παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου των Ελληνίδων, των Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων, των Οδηγών, της Φιλαρμονικής και της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ., στην οδό Εθνικής Αμύνης για τη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου και στην οδό 25ης Μαρτίου & Λ. Περικλέους για τη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού.

Μετά το πέρας των παρελάσεων θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τη Χορευτική Ομάδα του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού και από το Τοπικό Παράρτημα Χορού του Λυκείου των Ελληνίδων και μαθητές των 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Παπάγου στην πλατεία Ελευθερίας Παπάγου.

Πρόκειται για ένα παιδικό παραμύθι το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια της Μαρίας Δανιήλ-Παιδιάτρου, της Έφης Κουκουτσάκη-Μαίας και της Νατάσας Δανιήλ-φιλολόγου και εικονογράφου. 
Είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες, αλλά απευθύνεται και σε όλη την οικογένεια. 
Σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους με χιουμοριστικό τρόπο τι είναι ο μητρικός θηλασμός και γιατί είναι απαραίτητος και ωφέλιμος και τα παιδιά να τον αντιμετωπίζουν σαν μια διαδικασία όμορφη και απολύτως φυσιολογική.

Κατά τη βιβλιοπαρουσίαση, οι συγγραφείς θα κάνουν μια σύντομη ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό, θα αναφέρουμε το στόχο και τα μηνύματα που περνά το παραμύθι, θα διαβαστούν αποσπάσματα του παραμυθιού, θα γίνει διάλογος με τα παιδιά με τη μορφή ερωτήσεων-παιχνιδιού, θα ζητηθεί από τα παιδιά να φανταστούν την εξέλιξη του παραμυθιού, ενώ θα υπάρχει και τραπέζι ζωγραφικής και κατασκευών.

Σάββατο 16 Μαρτίου & ώρα 17.00, στην αίθουσα ¨Μ. Μερκούρη" του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί στην αγορά ενός οικοπέδου, συνολικής έκτασης 1.226,43 τ.μ. επί της οδού Αριστοτέλους 34-36 στη Δημοτική Κοινότητα Χολαργού, για τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού.

Με την αγορά του ανωτέρω ακινήτου, ο Δήμος μας στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών του, στον τομέα της Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής, επενδύει στο μέλλον των παιδιών μας, αυξάνοντας παράλληλα την περιουσία του, με ιδίους πόρους και χωρίς δανεισμό, σε μια εποχή με συνεχώς μειούμενη την επιχορήγηση του κράτους και με πρόσθετες αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το τίμημα της αγοραπωλησίας θα ανέλθει στις 500.000 ευρώ, τη στιγμή που η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στις 565.000 ευρώ, ενώ η εμπορική του αξία, σύμφωνα με την εκτίμηση των Ορκωτών Εκτιμητών, ανέρχεται στο ποσό των 930.000 ευρώ.

 

Συνάντηση με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ανώνυμης Εταιρίας «Αττική Οδός» κ. Κωνσταντίνο Δρίμερη είχε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, στην οποία συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τον Δήμο σε σχέση με την Αττική Οδό.

Εξετάστηκε η πιθανότητα πληρωμής μειωμένου αντιτίμου διοδίων ή ακόμα και κατάργησης αυτού, από τους διερχόμενους οδηγούς στις εξόδους Y3-Αγία Παρασκευή και Υ2-Παπάγου, καθώς και ζητήθηκαν από τον Δήμαρχο στοιχεία για το μέσο όρο του αριθμού των οχημάτων που περνούν ημερησίως από τις δύο εξόδους.

Ο κ. Δρίμερης ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι το θέμα των κομίστρων καθορίζεται  βάσει σύμβασης από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου ο Δήμαρχος έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό.

Τέλος στη συνάντηση συζητήθηκαν εκπαιδευτικά προγράμματα που μπορούν να εφαρμοστούν στα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με την «Αττική Οδό Α.Ε.» και τις «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.».

 

Δείτε ζωντανά την 4η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού την Τετάρτη 13.03.2019 και ώρα 18:30, στον παρακάτω σύνδεσμο:

 http://www.hellasnews.tv/live22/

 Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου

https://www.dpapxol.gov.gr/dimos/dimotiko-simvoulio/proskliseis-ds/proskliseis-ds-2019/item/5251-4i-prosklisi-se-taktiki-synedriasi-tou-dimotikoy-symvouliou-13-martiou-2019.html

 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου.

Η διάλεξη με θέμα «Σχολείο - Παιδί - Οικογένεια: Το τρίγωνο των Βερμούδων;», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου & ώρα 19:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Το παιδί σχολικής ηλικίας αναπτύσσεται στο πεδίο τομής της οικογένειας, της σχολικής κοινότητας και της προσωπικής του υποκειμενικότητας. Η πορεία της ανάπτυξής του εξαρτάται καθοριστικά από τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, από τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής κοινότητας και τη θέση του παιδιού μέσα σε αυτήν, καθώς και από το πώς εσωτερικεύει το παιδί την εμπειρία του από την παράλληλη ένταξή του σε αυτά τα δύο συστήματα.

Η εναρμόνιση μεταξύ σχολείου και οικογένειας μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά ως ευεργετικός παράγοντας για την καλλιέργεια της προσωπικότητάς του. Ενώ οι ασυμφωνίες και, πολύ περισσότερο, οι συγκρούσεις μεταξύ σχολείου και οικογένειας μπορούν να έχουν μείζονες και ελάσσονες, επίκαιρες και απώτερες, αρνητικές συνέπειες για το παιδί και για όλους.

Ο ομιλητής θα εκθέσει τις βασικές ιδέες που ευνοούν την εναρμόνιση μεταξύ οικογένειας, σχολείου και παιδιού στη σημερινή Ελλάδα.

Ο Νίκος Σιδέρης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο μας και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία τιμήθηκαν σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν διακριθεί σε διάφορους χώρους και που με την πορεία τους αναδεικνύουν την μοναδική και πολυδιάστατη προσωπικότητα των γυναικών.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν:

 • Η γνωστή και πολυβραβευμένη ζωγράφος κα Μίνα Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη,
 • Η κα Μαρία Γιαννίρη, Πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών,
 • Η Ιατρός Ενδοκρινολόγος, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κα Χάρις Λιάπη,
 • Η Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος «Παναθηναϊκής» Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών κα Σοφία Μάγκου,
 • Η Πρόεδρος της Ηπειρωτικής Εστίας Παπάγου, κα Ειρήνη Κατσιέρη,
 • Η ηθοποιός κα Ματίνα Καρρά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η γυναικεία χορωδία "Καλλιτεχνήματα" με Μαέστρο τη Μαρία Μιχαλοπούλου, η ηθοποιός Ευτυχία Μοσχάκη και η Γιόλα Παπαδοπούλου - Αργυροπούλου.

Τη διοργάνωση και την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Πολτιτισμού κα Μιμή Ρουφογάλη. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανιματέρ, φουσκωτά παιχνίδια, μουσική, χορός και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, το Σάββατο 9 Μαρτίου από τις 11.30 έως τις 14.30, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού, στην αποκριάτικη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα:  Κλήρωση μελών επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου

 Έχοντας υπόψη:

 1. Το άρθρο 61 του Ν 4257/2014 περί σύστασης επιτροπών παραλαβής έργων.
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 16 του Π.Δ. 171/1987 περί σύστασης επιτροπής παραλαβής δημοτικών έργων.
 3. Το άρθρο 26 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄/27-10-2011) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
 4. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 21526/4-11-2011 (ΑΔΑ:45ΒΜΧ-Ω1Β) εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
 5. Τις διατάξεις της αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ.21508/4-11-2011 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2540/7-11-2011) με θέμα «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
 6. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 23243/23-11-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
 7. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/1.18/ΟΙΚ.21700/19-9-12 (ΑΔΑ: Β4Θ0Χ-ΖΕ2): εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.4024/2011 «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
 8. Τα άρθρα 73 παρ. 3 και 75 του Ν. 3669/2008 περί προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.
 9. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για την συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής των παρακάτω έργων:

9.1       Συντήρηση και επισκευή Γυμνασίων – Λυκείων Δήμου Παπάγου – Χολαργού, έτους 2016, προϋπολογισμού 170.000,00€ με Φ.Π.Α. (Επιβλέπων Α. Φάρκωνας)

9.2       Συντήρηση και επισκευή Νηπιαγωγείων – Δημοτικών Σχολείων, έτους 2016, προϋπολογισμού 170.000,00€ με Φ.Π.Α. (Επιβλέπων Α. Φάρκωνας)

9.3       Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, έτους 2016, προϋπολογισμού 247.998,76€ με Φ.Π.Α. (Επιβλέπων Α. Φάρκωνας)

Στα μέλη των Επιτροπών δεν πρέπει να περιλαμβάνονται η Διευθύντρια και οι επιβλέποντες των έργων.

 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ:

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 9:30, στο γραφείο της Γραμματείας της Υπηρεσίας, θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τεχνικών μελών (τακτικών και αναπληρωματικών υπαλλήλων) που θα μετάσχουν στις παραπάνω επιτροπές.

Α)         Οι υπάλληλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις ως άνω επιτροπές είναι:

            για τον ορισμό του προέδρου και του αναπληρωματικού αυτού, όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. των όμορων Δήμων (Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης-Ψυχικού), και

Β)         για τον ορισμό των μελών και των αναπληρωματικών τους όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Η παρούσα κοινοποιείται στο Δ.Σ. του Δήμου με την παράκληση διενέργειας της κλήρωσης για την επιλογή ενός Δημοτικού σύμβουλου και του αναπληρωτή του που θα συμμετάσχει στις παραπάνω επιτροπές για την παραλαβή ενός εκάστου έργου.

Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr.

 Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Τεχνικών Υπηρεσιών

 Χριστίνα Βασσάλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Κύπριο ήρωα, υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, συνδιοργανώθηκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου, από το Δήμο Παπάγου - Χολαργού,  τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου, κ. Γεωργίου και το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και ολοκληρώθηκαν στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος Β’, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Καρσιώτης, οι Αρχιμανδρίτες κ.κ. Συμεών Βενετσιάνος και Αρίσταρχος Γκρέκας, ο Αιδεσιμολογιώτατος κ. Κων/νος Στούμπος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Λυμπέρης,  ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Ιωάννης Αδάμου, η Μορφωτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου κα Νάντια Στυλιανού, ο εκπρόσωπος του ΓΕΘ Κύπρου, Αντισυνταγματάρχης κ. Σάββας Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Δημήτρης Στεφανίδης, ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού, κ. Χαράλαμπος Σκούρτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, κ. Γιώργος Συλλούρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος κ. Λεωνίδας Μασοστασής και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου αγωνίστηκε κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά, στις 3 Μαρτίου του 1957.

Υπήρξε λαμπρός επαναστάτης και πιστός στο σκοπό του αγώνα που διεξήγαγε, την απελευθέρωση και ένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μια περίοδο όπου οι ιώσεις και ιδιαίτερα η εποχική γρίπη βρίσκονται σε έξαρση, οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, εξόπλισαν όλα τα σχολεία με αντισηπτικά διαλύματα, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση μικροβίων.

 

Σελίδα 1 από 63

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός