Στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων και εξετάσεων για τον Covid-19, που διενεργεί ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού όλο αυτό το διάστημα, εντοπίστηκε σήμερα, θετικό κρούσμα σε υπάλληλο του Δήμου και συγκεκριμένα υπάλληλο της γραμματείας δημάρχου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός και τέθηκαν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Έχει ήδη προγραμματιστεί απολύμανση, των δημοτικών εγκαταστάσεων και ο Δήμος θα διεξάγει προληπτικά τεστ, επιπλέον εκείνων που διενεργεί ο ΕΟΔΥ, βάσει της ιχνηλάτησης.

Επίσης για προληπτικούς λόγους δεν θα λειτουργήσει η γραμματεία δημάρχου μέχρι νεωτέρας  

 

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σας ενημερώνει για την ημερίδα με θέμα: “Κινητικότητα Φοιτητών μέσω Erasmus για σπουδές και  πρακτική άσκηση”, η οποία θα γίνει διαδικτυακά μέσω Zoom-meeting από το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, την Τετάρτη 21/10 και ώρες 19:00-20:00.

Αιτήσεις συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3jetW8d

Πληροφορίες:  Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, τηλ. 213 2002 831, 213 2002 893, 6944699587.

 

Το Καλαθοσφαιρικό Σωματείο Holargos B.C. στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης και ευαισθητοποίησης με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει τη σύσταση τμήματος Μπάσκετ, για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού.

Το νέο αυτό εγχείρημα αποτελεί την υλοποίηση μιας ιδέας, που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό και ως κύριο στόχο έχει την πρόσβαση όλο και περισσότερων παιδιών στον αθλητισμό.

Το νέο τμήμα ονομάζεται CHAMPS, γιατί πιστεύουμε ότι αυτά τα παιδιά είναι πρωταθλητές της ζωής και το ‘moto’ της ομάδας μας είναι «Αθλητισμός για Όλους».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει, αρχικά, με ένα τμήμα, στο οποίο θα ενταχθούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) υψηλής λειτουργικότητας, τα οποία φοιτούν στις τάξεις του Δημοτικού (από 6-11 ετών).  Σταδιακά θα δημιουργηθούν νέα τμήματα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων αθλητών.

Οι προπονήσεις θα γίνονται υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρων και καταξιωμένων ειδικών του χώρου της Φυσικής και Ειδικής Αγωγής.

Τα συγχαρητήριά του σε αυτή την πρωτοβουλία εξέφρασε ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, μέσα από το κλειστό γήπεδο του Χολαργού “Αντώνης Τρίτσης”: ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Την πρωτοβουλία της ΑΕ Χολαργού την υποδέχτηκε με θαυμασμό και το σύνολο του αθλητικού χώρου.

Με επιστολή του, ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, κος Γιώργος Βασιλακόπουλος, συγχαίρει την ΑΕ Χολαργού για την πρωτοβουλία σύστασης τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του αθλητικού σας σωματείου να δημιουργήσει τμήμα για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα παιδιά αλλά και στις οικογένειές τους, με την ένταξή τους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία αυτή του σωματείου σας θα γίνει παράδειγμα και θα δημιουργήσει το ενδιαφέρον και σε άλλα αθλητικά σωματεία να δημιουργήσουν παρόμοια τμήματα, που θα προσελκύσουν τα παιδιά να ενταχθούν στο χώρο και να συμμετχουν στις αθλητικές εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας έτσι και το κοινωνικό χαρακτήρα που διακρίνει τον αθλητισμό.”

Συνοδοιπόροι στην νέα προσπάθεια της ομάδας, θα είναι οι ακόλουθοι συνεργάτες:

 • Υπεύθυνος Προπονητής: Νίκος Λινοξυλάκης
 • Υπεύθυνοι Προγράμματος: Άρτεμις Παναγή, Σπύρος Γιαννάτος
 • Ψυχολόγος / Υπεύθυνη Ειδικής Αγωγής: Φάννυ Ροΐδου  

Προπονητικό επιτελείο:

 • Παναγιώτης Αποστολάκος,
 • Θάνος Καραθανασόπουλος
 • Καρολίνα Παπακωνσταντίνου

Ιατρός: Αθανασία Δεληβελιώτου

Ειδικοί Συνεργάτες:

 • Νατάσσα Μπουλούμπαση / Ψυχολόγος
 • Ρένα Πουλάκη / Ψυχολόγος
 • Ελένη Σταμογιάννου / Εργοθεραπεύτρια

Διοικητική Μέριμνα:

 • Φώτης Τσώνης / Πρόεδρος ΔΣ
 • Θεόδωρος Φαράζογλου / Ειδικός Γραμματέας ΔΣ

Υποστηρικτές

O Holargos B.C καλεί όλους τους γονείς, τους χορηγούς, την τοπική κοινωνία, τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου να υποστηρίξουν αυτή την νέα προσπάθεια.

Πληροφορίες

Η γραμματεία του Συλλόγου παραμένει ανοιχτή καθημερινά 18:00 – 21:00 & Σάββατο 10:00 – 13:00 στα νέα μας γραφεία στο Νταμάρι Χολαργού (τέρμα οδός Σύρου – δίπλα στο καφέ).

Τηλ. επικοινωνίας 210 6540088
emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
www.holargosbc.gr

 

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου με οπωροκηπευτικά είδη, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα συγκεντρώνει τις προσφορές καταναλωτών και παραγωγών τις εξής ημέρες και ώρες:

 • Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου στη Λαϊκή Αγορά Κοινότητας Παπάγου, ώρες 10:00-12:00, στη διασταύρωση των οδών Πίνδου και Ελλησπόντου.
 • Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου στη Λαϊκή Αγορά Κοινότητας Χολαργού, ώρες 10:00-12:00 στη διασταύρωση των οδών Ευριπίδου και Περικλέους, έμπροσθεν του Ηρώου Πεσόντων.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σας ενημερώνει για το Πρόγραμμα Επιδότησης ΕΣΠΑ με τίτλο «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση και τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης των ΜΜΕ στην  εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.

Περίοδος υποβολής: από 20/2/2019 έως 30/11/2020 (και ώρα 17:00)
έως εξαντλήσεως προϋπολογισμού.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής του επενδυτικού σχεδίου.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση χρηματοδότησης που συνοδεύεται και από ηλεκτρονικό φάκελο υποψηφιότητας στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis.

Πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.espa.gr/el/pages/proclamationsfs.aspx?item=4214

 

Πληροφορίες: Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, τηλ. 213 2002 831, 213 2002 893, 6944699587.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 3/ 2020
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού

Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Παπάγου - Χολαργού που εδρεύει στο Χολαργό του Νομού Αττικής, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α):

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.από 21/10/2020 ημέρα Τετάρτη  έως και 30/10/2020 ημέρα Παρασκευή.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Τα δυο ροτβάιλερ βρέθηκαν τα ξημερώματα της 3ης Σεπτεμβρίου δεμένα πάνω από το νεκροταφείο Παπάγου. Ένα αρσενικό (το πιο μεγαλόσωμο) και ένα θηλυκό. Μόνο το θηλυκό έχει τσιπάκι (ακαταχώρητο). Τα αναγνωρίζει κάποιος;

Αν δεν αναζητηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα δοθούν για υιοθεσία με υπεύθυνη δηλωση υιοθεσίας από τον δήμο Παπάγου Χολαργού. 

Ο επιβλητικός Ρίνος. Είναι 6 ετών, στειρωμένος,εμβολιασμένος και υγιής. Απόλυτα συνεργάσιμος και υπάκουος, έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στα σπίτια που φιλοξενήθηκε (έχει και συστατικές επιστολές).

Θα δοθεί σε κάποιον αληθινά τυχερό με υπεύθυνη δήλωση υιοθεσίας από τον δήμο Παπάγου Χολαργού. 

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού ενημερώνει για νέες θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε νέους ανέργους 18-35 ετών.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει και να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ζώων,  θα ήθελε να ενημερώσει ότι κάθε ιδιοκτήτης κατοικιδίου οφείλει να φροντίζει για τη σήμανση (τσιπ), τη στείρωση και τον εμβολιασμό του.

Κάθε κατοικίδιο πρέπει επίσης να διαθέτει βιβλιάριο υγείας ώστε να έχει συντονισμένη ιατρική παρακολούθηση.

Υπενθυμίζουμε ότι τα σκυλάκια πρέπει να κυκλοφορούν με λουράκι, ενώ οι ιδιοκτήτες οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν τα περιττώματα σε δημόσιους χώρους.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος καλεί τους δημότες που έχουν  κατοικίδια, να τα εγγράψουν στο Μητρώο Δεσποζόμενων Ζώων, κάτι που κρίνεται αναγκαίο για την ασφάλεια των τετράποδων φίλων μας.

 

Πληροφορίες: Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Δήμου Παπάγου – Χολαργού, τηλέφωνο 2132002915

 

Επισυνάπτεται η σχετική Αίτηση Καταγραφής Δεσποζόμενου Ζώου.

Κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση του Περιοδικού του Δήμου Παπάγου – Χολαργού που στόχο έχει να αποτελέσει έναν ακόμα τρόπο επικοινωνίας των πολιτών και του Δήμου και κυρίως όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη μας από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Ένα περιοδικό ποικίλης ύλης, με θέματα που αφορούν την υγεία, την καθημερινότητα, το περιβάλλον, υπηρεσίες του Δήμου μας, τον πολιτισμό, την ιστορία, τον αθλητισμό, πρόσωπα και εικόνες της όμορφης πόλης μας.

Ανοιχτό σε προτάσεις και συμβουλές, γιατί πιστεύουμε στην αξία της συμμετοχής των πολιτών μας και θέλουμε την άποψή τους.

Τέλος, στο Περιοδικό του Δήμου Παπάγου – Χολαργού δίνουμε βήμα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, φιλοξενώντας τους Επικεφαλής, με θέματα κυρίως της δικής τους επιλογής.

Την έντυπη μορφή του Περιοδικού μπορείτε να τη βρείτε σε κεντρικά σημεία του Δήμου μας (Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, Λ. Περικλέους 55,  Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου, Αναστάσεως 92, ΚΕΠ Παπάγου και Χολαργού, Δημοτικά Πολυϊατρεία, ΔΟΠΑΠ, ΔΟΚΜΕΠΑ κλπ).

Εκτός από την έντυπη μορφή, το Περιοδικό, υπάρχει και σε ηλεκτρονική, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στον παρακάτω σύνδεσμο https://dpapxol.gov.gr/index.php?option=com_sppagebuilder&view=page&id=3183

Για προτάσεις/συμβουλές, επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. είτε στο τηλέφωνο 213.2002917.

 

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σας ενημερώνει για το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Επιτυχημένη Καριέρα: Τα βήματα», το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί την Παρασκευή, 30/10/2020 και ώρες 18:30-20:00. Πρόκειται για ένα webinar για την αποτελεσματική διαχείριση της καριέρας στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Το σεμινάριο υλοποιείται από την εταιρία mentwr, χορηγός επικοινωνίας είναι η Skywalker και εισηγητής είναι ο κ. Θέμης Χασιώτης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 100. Για υποβολή αιτήσεων επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.mentwr.gr/trainings/

 

Πληροφορίες: Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, τηλ. 213 2002 831, 213 2002 893, 6944699587.

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου Παπάγου - Χολαργού "Λογοτεχνική Συντροφιά", που διανύει τον 16ο χρόνο λειτουργίας της, ακύρωσε την προγραμματισμένη πρώτη για εφέτος συνάντηση στις 14 Οκτωβρίου 2020 λόγω του απαγορευτικού μέτρου των εννέα ατόμων.

Επιφυλάσσεται για την επαναλειτουργία της, όταν αρθούν τα μέτρα και δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

                                                        

                                                Η υπεύθυνη

                                      Ελένη Λάππα-Οικονόμου

                                        Φιλόλογος, συγγραφέας 

Ο Δήμαρχος Παπάγου -Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, με θέματα που αφορούν την αστική συγκοινωνία στον Δήμο μας, καθώς και τη δραστηριοποίηση των σχολών οδηγών στην πόλη μας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης άκουσε τον Δήμαρχο, ο οποίος του επισήμανε και το θέμα των μεγάλων καθυστερήσεων των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων και στις δυο Κοινότητες Παπάγου και Χολαργού, που πολλές φορές φτάνουν και τη μια ώρα.

Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λυθούν τα προβλήματα και ανακοίνωσε στον Δήμαρχο ότι έως τον προσεχή Μάρτιο θα αυξηθεί ο στόλος οχημάτων του ΟΣΥ, με 300 νέα λεωφορεία, καθώς και θα προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό οδηγών.

Τέλος όσον αφορά στις σχολές οδηγών στην περιοχή μας, τον πληροφόρησε  ότι προωθείται σχετικό σχέδιο νόμου από το Υπουργείο, στο οποίο θα ενταχθούν και προτάσεις του Δήμου μας για ομαλοποίηση της κατάστασης.

 

 

 

Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιώντας τους πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020) θα διαθέσει μέσω ειδικού προγράμματος 200.000.000€, για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητες τους λόγω κορονοϊού.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000 € – 50.000 € ευρώ και η υποβολή των προτάσεων γίνεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων https://www.ependyseis.gr/mis/

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα είναι από τις 23/10/2020 και ώρα 13.00 έως και την καταληκτική ημερομηνία 20/11/2020 και ώρα 15.00.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους όρους χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης θα παρέχονται από το κεντρικό γραφείο πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 39, 10564 Αθήνα στο τηλ. 2130166100 και στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ένας ακόμα αναβαθμισμένος χώρος άθλησης προστίθεται στη λίστα των έργων που παραδίδει στους πολίτες ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού.

Πρόκειται για το γήπεδο τένις που βρίσκεται εντός του Πάρκου «Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου» και που ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο κοινό.

Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου περιλαμβάνουν νέο ελαστικό τάπητα, νέα περίφραξη και νέας τεχνολογίας φωτισμό τύπου led.

Πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του γηπέδου στον ΔΟΠΑΠ στο τηλέφωνο 2106543879.

Σελίδα 1 από 105

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός