Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου με σκοπό τη στήριξη των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών, θα διοργανωθεί στο Δημοτικό Στάδιο Χολαργού «Μ. Μαρσώ», τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 17:00.

Το Τουρνουά διοργανώνουν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, η ΕΡΤ, το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και το ΙΕΚ «ΑΛΦΑ» , υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των διοργανωτών εκπρόσωποι των  Μητροπόλεων Κηφισιάς  -Αμαρουσίου – Ωρωπού και Μεσογαίας – Λαυρεωτικής, εκπρόσωπος του Συλλόγου  ‘Όραμα Ελπίδας, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. κ. Δημήτριος Οικονόμου.

Σας προσκαλούμε στη τη συνέντευξη τύπου, όπου θα δοθούν πληροφορίες και λεπτομέρειες όσον αφορά στον σκοπό και το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

 Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ 

 

Δείτε ζωντανά τη 16η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 19:00 στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.hellasnews.tv/live22/

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου: https://www.dpapxol.gov.gr/dimos/dimotiko-simvoulio/proskliseis-ds/proskliseis-ds-2018/item/4892-16i-prosklisi-se-eidiki-synedriasi-tou-dimotikoy-symvouliou-20-noemvriou-2018.html

 

Η Θεατρική Ομάδα του ΚΑΠΗ Παπάγου Χολαργού, μετά από την επιτυχία της παράστασης « Η Γυνή να φοβείται τον άντρα», αποφάσισε να τηνπαρουσιάσει πάλι, αυτή την φορά για …καλό σκοπό! Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και ώρα 19:30, στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού, (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός) σας δίνουμε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να ψυχαγωγηθείτε και ταυτόχρονα να κάνετε την …καλή σας πράξη ! Θα στηριχθεί η Εστία κοριτσιού "Φιλοθέη η Αθηναία". Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση , μπορούν αντί εισιτηρίου να προσφέρουν συσκευασμένο γάλα μακράς διαρκείας, είδη καθαριότητος χώρου αλλά και είδη προσωπικής καθαριότητας για παιδιά. Λίγα λόγια για το ίδρυμα: Η Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» ιδρύθηκε το 1963 και έχει αναγνωριστεί ως ειδικώς φιλανθρωπικό σωματείο από το υπουργείο Υγείας. Υποδέχεται κορίτσια ηλικίας λίγων μηνών έως και τελειόφοιτες λυκείου, από διαλυμένες ή οικονομικά προβληματικές οικογένειες, των οποίων οι γονείς ύστερα από εισαγγελική εντολή έχουν κριθεί ακατάλληλοι να τα μεγαλώσουν. Διοικείται από 9μελές διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου προσφέρουν εθελοντική εργασία. Σας περιμένουμε όλους. Χρύσα Παρίση Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοτική Σύμβουλος

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε Ρεσιτάλ χορού, αφιερωμένο στον χορό της Isadora Duncan (Ισιδώρα Ντάνκαν), με τη Σάντρα Βούλγαρη, σε αυθεντικές χορογραφίες από το ρεπερτόριό της, σε μουσική Σοπέν, Σκριάμπιν, Μπράμς, Σούμπερτ και Γκλουκ.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 20:00 στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των πρωτοετών φοιτητών της πόλης μας, στο Αμφιθέατρο "Μ. Θεοδωράκης" του Δημαρχείου Παπάγου - Χολαργού.

Μετά τις βραβεύσεις θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα "Φίλοι για πάντα". 

Δείτε ζωντανά στον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ 

 • τη 14η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 15.11.2018 και ώρα 18:00 με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος, έτους 2019.
2. Έγκριση προϋπολογισμού τού Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής (Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.)», οικονομικού έτους 2019.
3. Έγκριση προϋπολογισμού τού Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.)», οικονομικού έτους 2019.
4. Έγκριση προϋπολογισμού τού Ν.Π.Δ.Δ. «Αρχείο - Μουσείο Παλαιών Χαρτών και Χαρακτικών Αττικής», οικονομικού έτους 2019.

και 

 • τη 15η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 15.11.2018 και ώρα 19:00 με θέμα Ημερήσιας Διάταξης:  Ψήφιση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019.

 

 

Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Παπάγου -Χολαργού με εξειδικευμένο συνεργείο, πραγματοποίησε ψεκασμούς για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης, χρησιμοποιώντας βιολογικά σκευάσματα, φιλικά προς το περιβάλλον και εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα ζώα.

Σκοπός των ψεκασμών είναι η προστασία των πεύκων από τις κάμπιες και πεδίο εφαρμογής τους, ήταν τα πευκόφυτα πάρκα, άλση, πλατείες, περιβάλλοντες χώροι σχολείων, παιδικές χαρές, κλπ.

 

 

 

Σε λειτουργία τέθηκε μια νέα υπηρεσία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας.

Πρόκειται για την “τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη”, όπου με ένα τηλεφώνημα στον αριθμό 15800, οι κάτοικοι του δήμου, έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν τις επισημάνσεις και τα αιτήματά τους για θέματα και προβλήματα όπως καθαριότητα, ανακύκλωση, πράσινο, οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός, αδέσποτα ζώα, κ.ά, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του δήμου.

Καλέστε στο 15800, καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή κατά τις ώρες 09.00 -22.00 και κατά τις ώρες 16.00 – 22.00 τα Σαββατοκύριακα.

Με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου της μυθιστορήματος “Το δάκρυ της μάντισσας”, ο Δημοτικός Oργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας & Προσχολικής Αγωγής , οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Monogram  σας προσκαλούν σε μα συνάντηση γνωριμίας με τη συγγραφέα Γιώτα Γουβέλη ,τη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού ( Περικλέους 55, Χολαργός).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν  η διαχειρίστρια της βιβλιοφιλικής ομάδας Vivlia4U Μαρία Κουλούρη και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Ευτυχία Μοσχάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ύστερα από ένα τραυματικό βίωμα η Άννα, μια νεαρή κοπέλα της μεγαλοαστικής αθηναϊκής κοινωνίας στα χρόνια του Όθωνα, διορίζεται δασκάλα σε ένα ορεινό χωριό της Ρούμελης. Λίγο πριν από το ξεκίνημα της καινούριας της ζωής, συναντά μια ηλικιωμένη μάντισσα που την προειδοποιεί για τον θανάσιμο κίνδυνο που παραμονεύει στον τόπο προορισμού της. Ωστόσο, φτάνοντας στο σπίτι όπου θα φιλοξενηθεί, η νεαρή δασκάλα γίνεται δεκτή με θέρμη και ενθουσιασμό από την πεντάμορφη Μαρίτσα, η οποία ζει εκεί με τη θεία της και τον αυστηρό αδελφό της. Οι συνθήκες και τα ήθη του χωριού είναι πρωτόγνωρα και καταπιεστικά για την Αθηναία δασκάλα.

Σύντομα όμως θα ανακαλύψει πως, μέσα σ’ εκείνο το ασφυκτικό περιβάλλον, η δύναμη του ανθρώπινου πάθους βρίσκει τον τρόπο να τινάξει στον αέρα τις συμβατικότητες, τα ήθη, τη λογική, το δίκιο και, εντέλει, την ίδια τη ζωή.

Μια θρυλική υπόθεση πάθους και φονικού, που ενέπνευσε ποιητές και συγγραφείς του προηγούμενου αιώνα και εκδικάστηκε στο Κακουργιοδικείο Μεσολογγίου. Η δικογραφία φυλασσόταν μέχρι το 1957 στο Εφετείο Πατρών, οπότε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

Όπως είναι γνωστό κάθε μεταρρύθμιση δημιουργεί πολλούς εχθρούς.

Προβάλλουν το αιώνιο κόλπο της πρόκλησης φόβου εάν για το μέλλον κλπ. το οποίο κόλπο επαναλαμβάνεται και τώρα με την ουσιαστική αποκέντρωση που εισηγήθηκε ο Αρχηγός της Ν. Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να γίνει δηλαδή οικονομικά αυτοτελής η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, με τη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους. Βέβαια οι Δήμοι κατηγορούνται ότι πρωτοστατούν στην διαφθορά χωρίς όμως να υπάρχει στατιστική βάση ή συγκεκριμένη μελέτη.

Φοβούνται οι διαφωνούντες και Κυβέρνηση μήπως εκλεγεί κάποιος Δήμαρχος διεφθαρμένος, παραγνωρίζοντας κατ’ αρχήν ότι δεν υπάρχει νόμος περί ευθύνης δημάρχων, ο οποίος να παραγράφει τ’ αδικήματα σ’ ένα ή δύο χρόνια. Κατά δεύτερον οι Δήμαρχοι είναι εμφανείς στην κοινωνία η οποία τους εκλέγει ενώ οι Υπουργοί κρύβονται πίσω από απίστευτες μεταμεσονύχτιες τροπολογίες και δυσνόητες υπουργικές αποφάσεις.

Όταν το Κεντρικό Κράτος χρηματοδοτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα περικόπτοντας το 60% των προβλεπομένων αυτοτελών πόρων και παρακρατώντας αυθαιρέτως ακόμη δισεκατομμύρια από φόρους που θεσπίσθηκαν από το 1989, οι πολίτες νιώθουν ότι πρόκειται π.χ. για κοινοτικά κονδύλια αφού δεν τα πληρώνουν άμεσα δεν τους αφορούν.

Γι’ αυτό λοιπόν κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως προτείνει και υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης – αλλάζοντας εκ βάθρων την δομή και φιλοσοφία λειτουργίας του Κράτους – για συγκεκριμένο έργο και σκοπό ώστε ο φορολογούμενος να ελέγχει τρόπον τινά εάν δαπανήθηκαν τα χρήματα που κατέβαλε και ποια ανάγκη κάλυψαν, δοθέντος του ανταποδοτικού χαρακτήρα του επιβαλλομένου βάρους.

Πέραν των άλλων οι τοπικοί άρχοντες έχουν άμεση και προσωπική αντίληψη των πραγματικών και εμπορικών αξιών των ακινήτων που θα φορολογούνται και οπωσδήποτε δεν θα εξομοιώνουν το ρετιρέ με το υπόγειο, με πρόσχημα τάχα την αντικειμενική αξία η οποία όπως είναι γνωστό το Συμβούλιο

της Επικρατείας μετά πενταετία αξίωσε ν’ αναπροσαρμοσθεί στην πραγματική και η Κυβέρνηση αρνείται ή αναβάλλει αυθαιρέτως.

Ωστόσο κάθε Δημοτική Αρχή θα μπορεί να διατηρεί σταθερό το φόρο ακινήτων περιουσίας, να τον μειώνει εφ’ όσον κρίνει ότι παρέχονται οι ίδιες υπηρεσίες με χαμηλότερη δαπάνη ή τον αυξήσει αναλόγως.

Αφού λοιπόν οι Δήμοι για πρώτη φορά πραγματική αυτονομία, συνταγματικά κατοχυρωμένη και γίνουν πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση, με την προϋπόθεση ν’ αποκτήσουν αρμοδιότητες δια της μεταφοράς τους από την Κεντρική Διοίκηση εκτός από τον έλεγχον νομιμότητας των πράξεών τους θα λογοδοτούν στους δημότες τους οι οποίοι προφανώς θα παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα τοπικά δρώμενα.

Φυσικά ίσως προκύψει θέμα όσον αφορά την βεβαίωση και είσπραξη του προκείμενου φόρου ή τέλους καθ’ όσον οι ΟΤΑ στερούνται του αναγκαίου προσωπικού κατάλληλης δομής, οπότε χρήσιμο και ωφέλιμο είναι η είσπραξη να συνεχισθεί μέσω της ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς παρέμβαση της Πολιτείας.

Και ευελπιστούμε να μη συμβεί αυτό που γίνεται σήμερα να μη εγκρίνει η παραπάνω ανεξάρτητη Αρχή την επιστροφή εκατομμυρίων ευρώ προς τους δικαιούχους επειδή δήθεν υπήρξαν ύποπτοι φοροδιαφεύγοντες.

Ούτε να παραγράφονται αξιώσεις την 31/12/2018 από ποινικά αδικήματα και αφορούν 4.000 φακέλους του έτους 2013 επειδή η νέα υπο σύσταση ελεγκτική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών δεν λειτούργησε μετά 9 μήνες από την ψήφιση του ιδρυτικού νόμου.

Σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή εάν οι ΟΤΑ αποκτήσουν δικαίωμα βεβαίωσης και είσπραξης του προκείμενου βάρους προς αποφυγή συνταγματικής προσκρούσεως κυρίως στο άρθρο 59 παρ. 2 κατά την άποψή μας πρέπει: H εξεύρεση της αξίας του αντικειμένου της φορολογίας από αρμόδιο όργανο (Επιτροπές) όχι των καθ’ έκαστο των φορολογητέων ακινήτων ατομικώς αλλά κατά ζώνες που θα περιλαμβάνουν κι άλλα ακίνητα διαφόρου αξίας, θα έχει ως αποτέλεσμα την ακαθόριστο και αβέβαια των αξία του ακινήτου που δεν συνάδει στην διάταξη του παραπάνω άρθρου.

Με αποτέλεσμα την ακύρωση της αντίστοιχης φορολογικής εγγραφής ως αντισυνταγματικής, όπως άλλωστε έχει κριθεί στο απώτατο παρελθόν από το ΣτΕ επί παρόμοιας φορολογίας των ακαλύπτων χωρών αλλά και με πρόσφατη απόφασή του.

Με τις θέσεις της Ν.Δ. διαφωνούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύντροφοί του, οι οποίοι κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα γενικά και αόριστα ή ενίσχυση των πλουσίων Δήμων έναντι των πτωχών, προσπαθώντας να κρύψουν τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τον συγκεντρωτισμό της εξουσίας.

Βέβαια δεν αποκλείεται να προκύψουν τεχνικά θέματα περί την βεβαίωση του φόρου που ανήκει κατά κανόνα στην Κεντρική εξουσία, εάν δεν χαρακτηριστεί τέλος ανταποδοτικό, πράγμα το οποίο καλύπτεται κατά την άποψή μας με νόμο, παρέχοντας ειδική εξουσιοδότηση στους ΟΤΑ για τον σκοπό αυτό.

Είναι αλήθεια ότι στη Χώρα μας ψάχνουμε και προτιμούμε τους καλύτερους ή μάλλον εκείνους που καταφέρνουν να μας πείσουν για εκείνο που θέλουμε, και σπανίως μας απασχολούν οι θεσμοί που κάνουν τη διαφορά.

΄΄Πρώτα ο λαός και μετά ο θεσμός΄΄. Τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, εφαρμόζουμε κατά βούληση κλπ.

Οι Γερμανοί πολιτικοί ή οι Γάλλοι Δήμαρχοι δεν είναι καλύτεροι από τους δικούς μας. Απλούστατα οι θεσμοί εφαρμόζονται και αναγκάζουν και τους χειρότερους να λειτουργούν καλύτερα.

Έχουν παράδοση ελέγχων και ισορροπιών της εξουσίας, υπάρχει μόνιμος Υπουργός των Εσωτερικών και Γενικός Γραμματέας. Το Κράτος είναι αποκεντρωμένο από χρόνια, έτσι ώστε να είναι πιο διαφανές και δημοκρατικά ελεγχόμενο.

Πάντως είναι αναμφισβήτητο ότι η ενίσχυση του Ελληνισμού μέσα από τους Δήμους και Κοινότητες και την αποκέντρωση αποτελούσε το μεγάλο όνειρο και ζητούμενο της σύγχρονης Ελλάδος.

Μάλιστα τον κανόνα αυτό προσπάθησε να επαληθεύσει ο πρ. Υπουργός των Εσωτερικών και Γενικός Γραμματέας του ΄΄Σύριζα΄΄ με τον δικό του συντροφικό και προοδευτικό τρόπο στο Κανάλι Αντέννα, την περίοδο που

ψηφιζόταν το νομοσχέδιο ΄΄Κλεισθένης΄΄ λέγοντας, απευθυνόμενος στον κ. Παπαδάκη.

Τώρα Γιώργο μου στο Χαλάνδρι θα ψηφίζει και αποφασίζει – θυμίζει λίγο Γλέζο – η γειτονιά σου για την κατασκευή της Πλατείας! …..

Για ν’ απαντήσει ο δημοσιογράφος το ξέρω, το ξέρω κ. Υπουργέ, γιατί έχω κάνει 8 χρόνια δημοτικός σύμβουλος……

Προφανώς ο κ. Υπουργός εάν δεν γνώριζε μπορούσε να πληροφορηθεί από τους συνεργάτες του ότι οι ΟΤΑ, όχι μόνον δεν έχουν αρμοδιότητα μέσω των Δ.Σ. να χαρακτηρίζουν πλατείες αφού τούτο είναι έργον της κεντρικής εξουσίας, δηλαδή οργάνου του χωροταξικού πολεοδομικού σχεδιασμού.

Δεν είναι δική μας άποψη αλλά πάγια θέση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ). Για την ταυτότητα και νομικού λόγου ο Δήμος ούτε αγροτικό δρόμο μπορεί να μετατοπίσει καθ’ όσον αυτό απαγορεύεται από το άρθρο 411 παρ. 4 του Κ.Π.Π.Ν.

Ο κ. Π. Σκουρλέτης και στο παρελθόν άλλωστε μας είχε συνηθίσει σε ΄΄ατάκες΄΄ χαρακτηρίζοντας την Γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίον απεφάνθη για την αντισυνταγματικότητα παρατάσεως των συμβάσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ΟΤΑ, όχι πραγματική αλλά ΄΄εικαζόμενη΄΄ τους δε αντιδρώντας Ταλιμπάν.

 

Γιάννης Σκουτέρης

Επ. Δικηγόρος

Τ. αντ. Χολαργού

Προκήρυξη 4ου Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Παπάγου-Χολαργού (ΔΟΠΑΠ) προκηρύσσει τον «4ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού», την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, δημότες (άνδρες και γυναίκες) καθώς επίσης και αθλητές και αθλήτριες των Αθλητικών Σωματείων του  Δήμου μας και άλλων Δήμων.

 

 • Στοιχεία αγώνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

ΩΡΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

 • 10:00: 1.000μ. (για παιδιά)
 • 10:15: 5.000μ. & 000μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:  Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός)

 

 • ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 • Παιδιά Δημοτικού (1000μ.): Δωρεάν
 • Δημότες/Κάτοικοι Παπάγου-Χολαργού: Δωρεάν
 • Γενική συμμετοχή (ετεροδημότες): 5,00€, το οποίο μπορεί να κατατίθεται στον παρακάτω λογαριασμό του ΔΟΠΑΠ στην EUROBANK με IBAN: GR5702606440000610200161813 ή με μετρητά την ημέρα του αγώνα, εφόσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις συμμετοχής.


 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

        Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά στο link: 

        https://www.myrace.gr/event/1293/registrations.html

έως και την Τετάρτη 21/11/2018 και την ημέρα του αγώνα  στη γραμματεία στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (έναντι Δημαρχείου), από 08:30 έως 09:30 αυστηρά.

Ο Αγώνας έχει όριο 600 συμμετοχές και στην περίπτωση που συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός νωρίτερα θα κλείσουν και οι εγγραφές.

 

 • ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 09.00-13.00 στο χώρο της εισόδου του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (Περικλέους 55, Χολαργός) και την ημέρα του αγώνα 08:00-09:30 αυστηρά από τη γραμματεία στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (έναντι Δημαρχείου).

 

 • ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά και τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αφού επικυροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν σε φάκελο τον αριθμό συμμετοχής τους, με το Chip Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης.

 

 • ΕΠΑΘΛΑ
 • Διαδρομή 1.000 μ.: αναμνηστικά μετάλλια & διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες
 • Διαδρομή 5.000 μ. & 10.000 μ.: αναμνηστικά μετάλλια & διπλώματα θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες ενώ θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και έπαθλα στον 1ο αθλητή και στην 1η αθλήτρια κάθε κατηγορίας.

 

 • ΔΙΑΔΡΟΜΗ

            Θα διεξαχθούν τρεις (3) διαδρομές στους δρόμους της πόλης μας.

 • 1.000μ.: Περικλέους - Κεραμεικού - Αετιδέων - 25ης Μαρτίου - Καραϊσκάκη - Β. Μελά – Ευριπίδου
 • 5.000 μ.: 25ης Μαρτίου - Λεωφ. Στρ. Παπάγου - Ιωνίας - Νευροκοπίου - Ελλησπόντου – αριστερά στην Αργυροκάστρου  - δεξιά στην Εθνικής Αμύνης – αριστερά στην Υμηττού –25ης Μαρτίου - Καραϊσκάκη - Β. Μελά – Ευριπίδου.
 • 5.000 μ: Δύο φορές την διαδρομή των 5 χλμ.
 • Σταθμοί

Θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με εμφιαλωμένα νερά κατά τον τερματισμό και ανά 2.5χλμ.  

 

 • ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει ιατρός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα καθώς και ασθενοφόρο.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες μετέχουν στον 4ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού, με δική τους ευθύνη  και πρέπει να έχουν υποστεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είναι απολύτως υγιείς για να συμμετέχουν στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα. 

 

 • ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 • 1.000μ.: -     γεννηθέντες & γεννηθείσες 2003 -2009
 • 5.000μ: -     παίδες - κορασίδες (γενν. 2001-2002)
 • έφηβοι - νεάνιδες & άνδρες - γυναίκες έως και 39 ετών (γενν. 2000-1979)
 • βετεράνοι άνδρες - γυναίκες 40-49 ετών (γενν. 1969-1978)
 • βετεράνοι άνδρες - γυναίκες 50-59 ετών (γενν. 1959-1968)
 • βετεράνοι άνδρες - γυναίκες 60 & άνω (γενν. …..-1958)

 

 • 10.000 μ:  έφηβοι - νεάνιδες & άνδρες - γυναίκες έως και 39 ετών (γενν. 2000-1979)
 • βετεράνοι άνδρες - γυναίκες 40-49 ετών (γενν. 1969-1978)
 • βετεράνοι άνδρες - γυναίκες 50-59 ετών (γενν. 1959-1968)
 • βετεράνοι άνδρες - γυναίκες 60 & άνω (γενν. …..-1958)

5.000 μ. και 10.000 μ.

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» , στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης γονέων, εκπαιδευτικών, νέων και ενηλίκων.

Η διάλεξη με θέμα «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου & ώρα 19:00.

Συνήθεις γονείς που μέσα σε συνήθεις οικογένειες ανατρέφουν συνήθη παιδιά. Στην πορεία συναντούν δυσκολίες, απορίες, προβλήματα, ίσως και αδιέξοδα.

Όλο και συχνότερα, αυτοί οι συνήθεις γονείς θέτουν το ερώτημα: «Μήπως το παιδί χρειάζεται ψυχολόγο;».

Η εμπειρία και ο στοχασμός, ωστόσο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, κατά κανόνα, τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο/ Γονείς θέλουν! Ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης εξηγεί με τρόπο κατανοητό τι σημαίνει η σχέση γονιού-παιδιού, τι περιμένει το παιδί απ’ τους γονείς του, πως μπορεί να στέκεται ο γονιός στη θέση του και πως ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματά που εκδηλώνονται με συμμετοχή του παιδιού. Παράλληλα, εκθέτει τη θεμελιώδη λογική και συγκεκριμένες οδηγίες, που μπορούν να υποστηρίξουν την τέχνη του γονιού. Μια τέχνη βασισμένη σε δύο πράγματα που κάθε συνήθης γονιός μπορεί να προσφέρει στο παιδί του: Αγάπη και κανόνες. 

Ο Νίκος Σιδέρης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο μας και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.

Ο ΔΟΠΑΠ σε συνεργασία με το συγγραφέα μυθιστορημάτων, θεατρικών έργων και παιδικών βιβλίων, Αντώνη Κρύσιλα διοργανώνει σεμινάριο δημιουργικής γραφής διάρκειας τριών μηνών.

Ελάτε να γνωρίστε τον κόσμο της συγγραφής και της λογοτεχνίας παρέα με έναν καταξιωμένο έλληνα συγγραφέα και να μυηθείτε στα θεωρητικά και τεχνικά ζητήματα της συγγραφής μυθιστορημάτων και σύντομων ιστοριών.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τις 19 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 έως τις 20:30 στην αίθουσα σεμιναρίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ( Αγαμέμνονος 4, 3ος Όροφος).

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ

Δημήτριος Οικονόμου

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού φιλοξενεί τη μουσική παράσταση «Οι ψυχές των χρωμάτων», με την ΗΛΕΚΤΡΑ, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 20:30, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου (Περικλέους 55, Χολαργός).

Μία θεατροποιημένη μουσική παράσταση που παντρεύει χρώματα, συναισθήματα, ιστορίες ζωής, τραγούδια. Μωβ - χρώμα της μελαγχολίας , κόκκινο - χρώμα του πάθους , πορτοκαλί - χρώμα της αισιοδοξίας, ασημί - χρώμα καθρέφτης, μπλε - χρώμα τ’ ουρανού, του αέρα , της επικοινωνίας.
Από τ ον Leonard Cohen στους Μάνο Λοΐζο, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι και από τους Chick Corea, Goran Bregovic στους Σταμάτη Σπανουδάκη, Μίμη Πλέσσα, Σταμάτη Κραουνάκη.
Ερμηνεύτρια: Ηλέκτρα
Πιάνο: Δημήτρης Μπουζάνης Πνευστά: Μαρίνος Γαλατσινός, Επιμέλεια κειμένων: Έλλη Ιωακείμογλου
Επιμέλεια σκηνικού: Άγγελος Δελής
Guest : Χάρης Φαναριώτης 
Είσοδος: Ελεύθερη

 
Σελίδα 1 από 57

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός