Τις προηγούμενες ημέρες, μοιράστηκε στο σύνολο των κατοίκων της οδού Σαρανταπόρου ένα ψευδές, αναληθές και ανυπόγραφο φυλλάδιο σχετικά με το έργο διεύρυνσης του πεζοδρομίου  που σχεδιάζει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού επί της οδού Σαρανταπόρου.

Προφανώς οι συντάκτες με μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση των κατοίκων και την δημιουργία εντυπώσεων ενόψει εκλογών, δεν διστάζουν να παραποιούν ακόμα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με την απόφαση υπ. αριθ. 83/2018 ενέκρινε ομόφωνα  σχετική απόφαση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τη διεύρυνση του πεζοδρομίου στη διάβαση πεζών επί της συμβολής Σαρανταπόρου και Θάλειας, μπροστά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια με τον κωδικό αριθμό ΑΔΑ:6Ψ39ΩΞ1-ΚΩΓ.

Η παρέμβαση μάλιστα αυτή προκρίνεται με στόχο την ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στο σχολείο και σύμφωνα με τις Προδιαγραφές Επεμβάσεων για Μέτρα Οδικής Ασφάλειας στις Περιοχές των Σχολείων (προδιαργαφές ΟΣΚ 2011).

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, συνέταξε το παραπάνω σχέδιο προς εφαρμογή της απόφασης.

Στο σχέδιο αποτυπώνεται επακριβώς το πλαίσιο των παρεμβάσεων επί της οδού  Σαρανταπόρου, μπροστά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Όπως είναι αντιληπτό, η παρέμβαση σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την εν γένει  λειτουργία της οδού Σαρανταπόρου, και τις θέσεις στάθμευσης.

Επισυνάπτονται η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 παραδόθηκε, μέσω δωρεάς, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου – Χολαργού ένα νέο και σύγχρονο περιπολικό όχημα.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε με την προϋπόθεση το όχημα της ΕΛ.ΑΣ να περιπολεί αποκλειστικά στα όρια του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Κατά την τελετή παράδοσης ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου, αλλά κυρίως της Αστυνομίας για την ασφάλεια στην περιοχή.

Επισήμανε ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού εφαρμόζει το δημοτικό πρόγραμμα «Ασφαλής Γειτονιά», από το 2016, επικουρώντας στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό το έργο της ΕΛΑΣ,  και εξέφρασε τη δεδομένη συμπαράσταση και υποστήριξη του Δήμου προς την ΕΛΑΣ με στόχο την ασφάλεια των πολιτών.

Η δωρεά του περιπολικού προς το αστυνομικό τμήμα Παπάγου - Χολαργού έγινε από κάτοικο του Δήμου, ο οποίος είχε την πρόθεση αρχικά να κάνει μια δωρεά στο Δήμο, αλλά ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος τον προέτρεψε να δωρίσει ένα περιπολικό όχημα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, διαπιστώνοντας τις ανάγκες του τοπικού τμήματος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Βορειοανατολικής Αττικής, κ. Δημήτρης Παντελής, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Παπάγου - Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο για την πρωτοβουλία του να μεριμνήσει για τη δωρεά του νέου περιπολικού προς το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου -Χολαργού, ενώ η Διοικητής του Τμήματος κα Αθανασοπούλου αναφέρθηκε στη στενή και καλή συνεργασία  μεταξύ του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Δήμου στο πεδίο της πρόληψης και της καταστολής της παραβατικότητας.

 

 

 

 

 

 

 

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, «Ημέρα των Συλλόγων» στο Μεγάλο Πάρκο Παπάγου, μια μεγάλη γιορτή για τους συλλόγους της πόλης μας!

Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους Συλλόγους της πόλης μας, πολιτιστικούς, αθλητικούς, ανθρωπιστικούς, εθελοντικές ομάδες, κ.α., να πάρει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, να παρακολουθήσει επιδείξεις και να ενημερωθεί για τις δράσεις και το έργο τους.

Παράλληλα υπήρχαν παιχνίδια για τα παιδιά, όπως φουσκωτά, τρενάκι, bunge – τραμπολίνο κ.α. και την εκδήλωση έκλεισε μουσικά ο Αδάμ Τσαρούχης.

Υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών και Επικοινωνίας κα Βίκυ Νικάκη.

Ευχαριστούμε την εταιρία “Coca Cola 3 Ε”  για τη δωρεάν προσφορά όλων των αναψυκτικών, χυμών και νερών που μοιράστηκαν στον κόσμο και την εταιρία “Happy Time – Διοργάνωση Εκδηλώσεων”, για την προσφορά δημιουργικής απασχόλησης, face painting κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλη μια δράση του Δήμου μας, από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και τον Πρόεδρο αυτής κ. Μιχαλης Τρακας, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών, η οποία συνεχίζεται για 2η χρονιά.
Αυτή η δράση αφορά μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι επισκέπτονται και περπατούν στα σηματοδοτημένα μονοπάτια του Υμηττού, με σκοπό να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το βουνό μας και φυσικά να συμβάλλουν στην προστασία του. 
Στην "υιοθέτηση των μονοπατιών του Υμηττού", εκτός από μαθητές, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των σχολείων μας και η εθελοντική ομάδα Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου-Χολαργού-ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ.

 

 

Την Τετάρτη 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας «Κώστας Στεφανής»  Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) με την ΥΓΙΕΙΑ, σε συνεργασία με την  Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείου Π.Κ.Ν  «Ανδρέας Συγγρός», με θέμα: «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ: ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΡΩΤΑ».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., Σωρανού του Εφεσίου 2, Παπάγου και καθόλη τη διάρκεια θα κλείνονται ραντεβού για δωρεάν δερματολογική εκέταση από την "Ελληνική Δερματολογική Αφροδισιολογική Ετερία".

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Έναρξη εκδήλωσης 17:00

Χαιρετισμοί.

Ευστράτιος Πατσούρης - Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακριβείας "Κώστας Στεφανής" (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.)

Γεώργιος Πατούλης - Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)

Ηλίας Αποστολόπουλος - Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

Αλέξανδρος Στρατηγός - Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας ΕΚΠΑ, 1η Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός»

17:30 – 17:55 Εισαγωγική ομιλία. Ο ζωογόνος ήλιος: τα οφέλη και οι κίνδυνοι της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία Αλέξανδρος Στρατηγός (Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας ΕΚΠΑ, 1η Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός»)

17:55 -18:20 Μελάνωμα: πως μπορούμε να το αναγνωρίσουμε εγκαίρως και πώς αντιμετωπίζεται; Αλέξανδρος Κατούλης (Αναπληρωτής Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας ΕΚΠΑ, 2η Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείου «Αττικόν»)

18:20 – 18:45 Υπάρχουν καρκίνοι δέρματος εκτός από το Μελάνωμα; Πόσο συχνοί είναι και πότε ανησυχούμε; Δημήτρης Σγούρος (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, 1η  Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός»)

18:45 -19:00 Διάλειμμα

19:00 – 19:25 Αποτελούν τα αντηλιακά ασπίδα για τον ήλιο και πόσο ωφέλιμο είναι αυτό; Μαρίτα Κοσμαδάκη (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Δερμοϊατρική Αθηνών, Επισκέπτης Λέκτωρας Boston University USA,  

19:25 – 19:50 Solarium και Τεχνητά μέσα μαυρίσματος … Επικίνδυνη ομορφιά ή μήπως όχι; Ευθυμία Σουρά (Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης Κέντρου Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος, Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός») 

19:50 – 20:15 Ηλιακή ακτινοβολία και βιταμίνη D: Μύθοι και Αλήθειες Αγγελική Μπεφόν (Επιμελήτρια Α’, Κρατική Κλινική Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»)

20:15 – 20:45 Το κοινό ρωτά. Ολομέλεια

 

Όταν τα παιδιά βάζουν την πινελιά τους, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όπως έγινε στην περίπτωση του σχολικού κτιρίου των 2ου – 3ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου, όπου έπιασαν τα πινέλα και μεταμόρφωσαν το σχολείο τους.

Με την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και συγκεκριμένα με την οικονομική κάλυψη από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το σχολικό κτίριο, άλλαξε «όψη», έγινε πολύχρωμο και χαρούμενο.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου για τη συνεργασία και την οικονομική στήριξη και φυσικά τα παιδιά που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά στη διαδικασία.

Το σχολείο βάφτηκε από την εταιρία UrbanAct.

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει τους δημότες ότι για πρώτη φορά στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα εφαρμοστούν κάποιες αλλαγές στη διαδικασία.

Ένα ποσοστό των ψηφοφόρων του Δήμου μας, θα αλλάξει εκλογικό κέντρο από αυτό που συνήθως ψήφιζε, λόγω του ότι διεξάγονται Δημοτικές, Κοινοτικές, Περιφερειακές Εκλογές και Εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα εκλογικά κέντρα του Δήμου μας διπλασιάστηκαν κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι στις εκλογές της 26ης Μαΐου οι δημότες μας θα ψηφίσουν σε 2 εκλογικά τμήματα, π.χ. 1585 Α για Ευρωεκλογές και Περιφερειακές Εκλογές και 1585 Β για Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από αυτή τη φορά απέκτησαν το δικαίωμα του εκλέγειν και οι νέοι που φέτος συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους. Αυτόματα στους εκλογικούς καταλόγους έχουν περιληφθεί οι δημότες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2002.

Μπορείτε να δείτε που ψηφίζετε είτε από την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών καταχωρώντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ειδικός εκλογικός αριθμός, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας και ημερομηνία γέννησης), είτε από τον επισυναπτόμενο πίνακα.

Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού στα παρακάτω τηλέφωνα:

 • 15800 Γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη – 07.00 έως 15.00
 • 213 2002917 - 07.00 έως 15.00
 • 213 2002800 – 801 - 891 : 08.00 έως 23.00

 

ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Η αλλαγή στην εκλογική διαδικασία είναι ότι θα υπάρχουν χωριστά ψηφοδέλτια για το δημοτικό και για το κοινοτικό συμβούλιο.

Αν ψηφίζεις στην Εκλογική Περιφέρεια Παπάγου

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

 • Μέχρι 3 σταυρούς για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας Παπάγου και
 • Μέχρι 1 σταυρό για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας Χολαργού

Για το Συμβούλιο Κοινότητας Παπάγου

 • Μέχρι 2 σταυρούς για τους Συμβούλους της Κοινότητας Παπάγου

 

Αν ψηφίζεις στην Εκλογική Περιφέρεια Χολαργού

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

 • Μέχρι 3 σταυρούς για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας Χολαργού και
 • μέχρι 1 σταυρό για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Εκλογικής Περιφέρειας Παπάγου

Για το Συμβούλιο Κοινότητας Χολαργού

 • Μέχρι 2 σταυρούς για τους Συμβούλους της Κοινότητας Χολαργού

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Κλήρωση μελών επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων του Δήμου

 Έχοντας υπόψη:

 1. Το άρθρο 61 του Ν 4257/2014 περί σύστασης επιτροπών παραλαβής έργων.
 2. Τις διατάξεις του άρθρου 16 του Π.Δ. 171/1987 περί σύστασης επιτροπής παραλαβής δημοτικών έργων.
 3. Το άρθρο 26 του Ν.4024/2011 (ΦΕΚ 226/Α΄/27-10-2011) «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015».
 4. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 21526/4-11-2011 (ΑΔΑ:45ΒΜΧ-Ω1Β) εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
 5. Τις διατάξεις της αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ.21508/4-11-2011 απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2540/7-11-2011) με θέμα «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
 6. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/Φ18/οικ. 23243/23-11-2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διενέργεια της διαδικασίας κληρώσεως για τον ορισμό μελών των συλλογικών οργάνων της διοίκησης για τη διεξαγωγή δημόσιων διαγωνισμών ή την ανάθεση ή την αξιολόγηση, παρακολούθηση, παραλαβή προμηθειών, υπηρεσιών ή έργων».
 7. Την με αριθμό ΔΙΣΚΠΟ/1.18/ΟΙΚ.21700/19-9-12 (ΑΔΑ: Β4Θ0Χ-ΖΕ2): εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εφαρμογή του άρθρου 26 του ν.4024/2011 «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και ορισμός των μελών τους με κλήρωση».
 8. Τα άρθρα 73 παρ. 3 και 75 του Ν. 3669/2008 περί προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργων.
 9. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για την συγκρότηση της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του παρακάτω έργου:

           9.1       Εργασίες κατεδάφισης δημοτικών κτιρίων στα Ο.Τ.188Ζ και 155Α, προϋπολογισμού 45.000,00€ με Φ.Π.Α. (Επιβλέπων Δημήτρης Άνθης)

Στα μέλη των Επιτροπών δεν πρέπει να περιλαμβάνονται η Διευθύντρια και οι επιβλέποντες των έργων.

 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ:

 Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 9:30, στο γραφείο της Γραμματείας της Υπηρεσίας, θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των τεχνικών μελών (τακτικών και αναπληρωματικών υπαλλήλων) που θα μετάσχουν στην παραπάνω επιτροπή.

Α)         Οι υπάλληλοι που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην ως άνω επιτροπή είναι:

            για τον ορισμό του προέδρου και του αναπληρωματικού αυτού, όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. των όμορων Δήμων (Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου και Φιλοθέης-Ψυχικού), και

Β)         για τον ορισμό των μελών και των αναπληρωματικών τους όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. και Τ.Ε. όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Η παρούσα κοινοποιείται στο Δ.Σ. του Δήμου με την παράκληση διενέργειας της κλήρωσης για την επιλογή ενός Δημοτικού σύμβουλου και του αναπληρωτή του που θα συμμετάσχει στις παραπάνω επιτροπές για την παραλαβή ενός εκάστου έργου.

Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr.

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Τεχνικών Υπηρεσιών

Χριστίνα Βασσάλου

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Η Επιτροπή «Κοσμητείας» του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Αγίων Μυροφόρων Γυναικών του Κοιμητηρίου Χολαργού, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, πού θα πραγματοποιηθούν με την ευκαιρία της δεύτερης Πανηγύρεως του Ναού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 11 Μαΐου 2019
17:30 -  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας και Θ. Κηρύγματος.

 

Κυριακή των Μυροφόρων 12 Μαΐου 2019
07:00 -  Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

10:15 -  Μνημόσυνο των κεκοιμημένων νέων που αναπαύονται στο κοιμητήριο του Χολαργού.
10:30 -  Λιτάνευση την Ιεράς εικόνας των Αγίων Μυροφόρων γύρω από το Ναό και τρισάγιο υπέρ όλων των κεκοιμημένων.
10:45 – Δεξίωση προσκεκλημένων στο κυλικείο του Κοιμητηρίου.

Διευκρίνηση: Ο δίσκος με τα κόλλυβα για το μνημόσυνο των νέων παιδιών, θα ετοιμαστεί με φροντίδα του Ναού. Οι γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, μπορούν να έχουν μια φωτογραφία μαζί τους, να την τοποθετήσουν στο τραπέζι και να μετέχουν στην Θεία Λειτουργία.

Για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας έχουν προγραμματιστεί δρομολόγια των δημοτικών λεωφορείων και συγκεκριμένα:

 • Ένα δρομολόγιο το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 17:00, με επιστροφή και
 • Δύο δρομολόγια την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρες 07:30 και στις 08:00 με επιστροφή.

Ο Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. καλωσορίζει την άνοιξη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Παπάγου την Κυριακή 12 Μαΐου, 11.00 - 14.00, με τραγούδια, χορούς και παιχνίδια.

Συμμετέχουν το Λύκειον των Ελληνίδων, Περιφερειακό Τμήμα Χορού Παπάγου - Χολαργού, η Χορωδία του ΚΑΠΗ και η Παιδική Χορωδία του Δήμου. 

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού διοργανώνει την "Ημέρα των Συλλόγων" την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρες 17.00 έως 21.30 στο γήπεδο "Φοίβος" του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου.

Μια μεγάλη γιορτή για όλους, με επιδείξεις και δράσεις των συλλόγων της πόλης μας, τρενάκι, φουσκωτά παιχνίδια, τραμπολίνο, bungee, face painting, συναυλία με τον Αδάμ Τσαρούχη και πολλές εκπλήξεις.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, “Green Step”, η οποία απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών σχολείων, συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια και της φετινής σχολικής χρονιάς. Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης με θέμα το αστικό και το περιαστικό πράσινο της πόλης μας, τη δασοπροστασία, την οικολογική συμπεριφορά κ.α.

Κατά τη φετινή χρονιά, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν οι σχολικοί τους κήποι και εργάζονται ομαδικά πάνω στη δημιουργία Σχολικών Φυτολογίων. Με τη βοήθεια του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου κ. Αρτέμη Βατικιώτη και της γεωπόνου κας Χρύσας Εξάρχου, οι μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου και των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού, φύτεψαν πρόσφατα τα δικά τους λαχανικά, καλλωπιστικά φυτά και δεντράκια στους κήπους των σχολείων τους.

Επιδίωξη της δημοτικής αρχής μέσα από την εκστρατεία «Green Step», της οποίας υπεύθυνη είναι η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, κα Κατερίνα Γκούμα, είναι οι νέοι της πόλης μας να κατανοήσουν μέσα από τη γνώση και από εμπειρίες τα προβλήματα του περιβάλλοντος, την αλληλεπίδραση ανθρώπου - περιβάλλοντος και φυσικά να διαμορφώσουν αξίες και διάθεση για ενεργό συμμετοχή στην προστασία του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στα πλαίσια διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης επ' ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής της Παναγίας Φανερωμένης στις 22 & 23 Αυγούστου  2019, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση  για χορήγηση άδειας συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδότηση, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να μπουν στη διαδικασία επιλογής.

Σελίδα 1 από 65

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός