Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου, επανέρχεται το ωράριο λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που ίσχυε πριν επιβληθούν τα έκτακτα μέτρα κατά την περίοδο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα από τις 13 Ιουλίου 2020 στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού τα ΚΕΠ θα λειτουργούν πλέον ως εξής:

Κοινότητα Παπάγου:

Δευτέρα – Παρασκευή 07.30 – 15.30

 

Κοινότητα Χολαργού:

Δευτέρα – Παρασκευή: 08.00 – 19.30

Σάββατο: 08.00 – 13.30

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σας ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, η Λαϊκή Αγορά της Κοινότητας Παπάγου θα λειτουργεί στην οδό Πεντέλης.

Επίσημη επίσκεψη στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού.

Ο κ. Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικής Ανάπτυξης Άννα Μαρία Τσικρικώνη συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ταξίαρχο Παναγιώτη Κωστόπουλο και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Κατερίνα Νταλαγιώργου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της συνεργασίας Δήμου και Νοσοκομείου σε θέματα υγείας καθώς και η από κοινού διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων.

Με ευρεία πλειοψηφία (24 ψήφοι υπέρ – 5 ψήφοι κατά) ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, με την υπ. αριθ. 66/2020 απόφαση, η Παραλαβή και έγκριση της Β2 Φάσης της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) εντός των διοικητικών ορίων Κοινότητας Παπάγου» και η επικαιροποίηση των προτεινόμενων χρήσεων γης σύμφωνα με το νέο Π.Δ/γμα 59/2018 «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης.

Το τελικό κείμενο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως διαμορφώθηκε με τις παρατηρήσεις της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας, προβλέπει και μεριμνά μεταξύ άλλων, για τα ακόλουθα:

 1. Καθορίζεται ότι η Κοινότητα Παπάγου είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας, με την εξαίρεση των οικοδομικών τετραγώνων 158α (Εθνικής Αμύνης, στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο κτίριο Πολυϊατρείων – ΚΑΠΗ Παπάγου) και 155α (Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδα).
 2. Εντάσσει στο σχέδιο πόλης επτά (7) περιοχές μεταξύ των οποίων, οι πολυκατοικίες του 20ου Προγράμματος του Α.Ο.Ο.Α., με τους χώρους στάθμευσης αυτών και τους λοιπούς χώρους που τις εξυπηρετούν, καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις της οδού Νευροκοπίου.
 3. Δημιουργείται στην οδό Εθνικής Αμύνης και Ιερολοχιτών, Πολεοδομικό Κέντρο και μόνο στα Οικοδομικά Τετράγωνα 167β (πρώην κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος») και στο 176β (οδός Κύπρου και Εθνικής Αμύνης).

Σχετικά με τον μέσο συντελεστή δόμησης εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς και το ύψος της οικοδόμησης, ισχύει ότι αποφασίστηκε με την υπ. αριθ. 48/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή συντελεστής δόμησης 0,9 και μέγιστο ύψος 12 μέτρα.

Το ύψος της οικοδομής αυξάνεται όσο απαιτείται και μέχρι τα 14 μέτρα, σε περίπτωση που το δικαίωμα μελλοντικής δόμησης καθ’ ύψος (αέρας) έχει γεννηθεί με συμβολαιογραφική πράξη, η οποία έχει συνταχθεί  πριν την έγκριση του ΓΠΣ  και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί με το επιβαλλόμενο ύψος των 12 μέτρων.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση προωθείται προς επίλυση ένα χρόνιο θέμα της Κοινότητας Παπάγου, η έγκριση του «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου» (ΓΠΣ), ενώ ταυτόχρονα θωρακίζεται η περιοχή, διατηρώντας τον χαρακτήρα της κηπούπολης και της αμιγούς κατοικίας και περιορίζεται η υπερδόμηση που δίνεται ως δικαίωμα με τον νέο οικοδομικό κανονισμό.

 

Επισυνάπτονται οι υπ. αριθ. 48/2014 και 66/2020 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού.

Πιστό στο ραντεβού του εδώ και 26 χρόνια, ξεκινά και αυτό το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Με ένα πρόγραμμα αντάξιο της πολύχρονης και επιτυχημένης πορείας του, αλλά και τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, το Φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία του στις 15 Ιουλίου με τη συναυλία της Άννας Βίσση.

Η προπώληση των εισιτηρίων που φέτος θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες, αριθμημένες θέσεις ξεκίνησε. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας online μέσω του https://www.ticketservices.gr/ ή απευθείας από το Γραφείο του Φεστιβάλ (Αναστάσεως 90, Παπάγου) ή από το Κατάστημα Δαναός (Λ. Μεσογείων 230, Χολαργός).

Διασκεδάζουμε ασφαλείς στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας, το 26ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού ακολουθώντας τις οδηγίες:

-Αγοράζουμε το εισιτήριό μας κατά προτίμηση ηλεκτρονικά ή πριν την ημέρα της παράστασης από τα σημεία προπώλησης.

- Προσερχόμαστε στο κηποθέατρο τουλάχιστον μισή ώρα  πριν την έναρξη της παράστασης.

-Κατά την είσοδο στο Κηποθέατρο τηρούμε τις αποστάσεις, χρησιμοποιούμε αντισηπτικό που βρίσκεται στο χώρο και φοράμε προστατευτική μάσκα μέχρι να καθίσουμε στη θέση μας.

-Κατά τη διάρκεια της παράστασης καθόμαστε στο αριθμημένο κάθισμα που αναγράφεται στο εισιτήριό μας και δεν αλλάζουμε θέση.

-Μετά το πέρας της παράστασης φοράμε την προστατευτική μάσκα και ακολουθούμε τις οδηγίες των ταξιθετριών μέχρι την έξοδο από το κηποθέατρο.

 

Καλή διασκέδαση!

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ το οποίο μπορείτε να δείτε και εδώ.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Τετάρτη 15 Ιουλίου - Συναυλία «Άννα Βίσση»

Επιμέλεια προγράμματος: Άννα Βίσση – Παναγιώτης Τσεβάς

Επιμέλεια Ορχήστρας: Παναγιώτης Τσεβάς

Παίζουν οι μουσικοί:  Αντώνης Ανδρέου – Τρομπόνι, Δημήτρης Γάσιας – Βιολί, Γιάννης Καφετζόπουλος  - Πλήκτρα,Πιανο, Κώστας Κεφαλάς – Τρομπέτα, Παναγιώτης Κολοκοτρώνης – Μπουζούκι, Μιχάλης Μπακάλης – Κρουστά, Ταραμπούκα, Νταούλι, Δημήτρης Μποσινάκος – Τύμπανα, Κώστας Πατσιώτης – Μπάσο, Carlos Eleuterio Perez – Ηλεκτρική Κιθάρα, Δημήτρης Σιάμπος - Ηλεκτρική, Ακουστική, Κλασσική Κιθάρα, Παναγιώτης Τσεβάς  - Ακορντεόν

Νατάσα Μηνδρινού – Φωνητικά, Νικόλαος Ραπτάκης – Τραγούδι, φωνητικά.

Τεχνική Ομάδα: Γιάννης Μπαξεβάνης - επιμέλεια ήχου, Νίκος Κωνσταντάκης -  monitor ηχολήπτης, Μενέλαος Ορφανός – συνεργάτης φωτιστής

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 15€, Κάρτα Δημότη/Άνεργοι/ΑμεΑ: 13€ (μόνο στα σημεία προπώλησης)

 

Πέμπτη 16 Ιουλίου - «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» - Κωμωδία

Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης, Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας

Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης, Μυριέλλα Κουρεντή. 

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος:17€,  Προπώληση: 13€

 

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Ιουλίου - «Δάφνες και πικροδάφνες»

Πολιτική κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης, Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσο , Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου.

Παραγωγή: Αφοι Τάγαρη

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θανάσης Πατριαρχέας.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 20€, Kάρτα Δημότη/φοιτητικό/άνεργοι/πολύτεκνοι/ΑμεΑ: 15€

 

Κυριακή 19 Ιουλίου - «Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Μετάφραση: Παναγιώτα  Πανταζή, Σκηνοθεσία – Σκηνικό: Θέμης Μουμουλίδης

Κοστούμια: Παναγιώτα  Κοκκορού, Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος.

Παραγωγή 5η Εποχή Τέχνης.

Παίζουν: Ιωάννα Παππά, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λουκία  Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Δημήτρης  Σαμόλης.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 17€, Προπώληση για περιορισμένο αριθμό θέσεων:14€, Κάρτα Δημότη/άνεργοι/φοιτητικό/άνω των 65/ΑμεΑ/πολύτεκνοι: 14€

 

Δευτέρα 20 Ιουλίου - «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει»

Κοινωνική σάτιρα της Carole Greep.

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης  Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη Κοστούμια: Μαρία Τσαμουδάκη, Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη.  

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη.                                                                                                  

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη, Μέμος Μπεγνής.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 20€, Κάρτα Δημότη/φοιτητικό/άνεργοι/πολύτεκνοι/ΑμεΑ: 15€

 

Tρίτη 21 Ιουλίου - «Composition for six bodies Σύνθεση  για  έξι   σώματα»  χορός

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/ Χορογραφία: Αντωνία Οικονόμου Μουσική: Γιώργος Κραββαρίτης.

Βοηθός χορογράφου/ Οργάνωση προβών: Ξένια Ταμπούρλου Στην σκηνή υπάρχουν: Ξένια Σταθούλη, Παύλος Λυκούδης, Ξένια Ταμπούρλου, Ορέστης Αλεξιάδης, Περικλής Σκορδίλης, Αντωνία Οικονόμου, Αρχιτεκτονικά σχέδια τοπίων: Νίκολα Κεχριμπάρη Σχέδια τοπίων/κίνησης: Ζωή Κραββαρίτη

Κινηματογράφηση/Φωτογραφία: Γιάννης Νέλσον Εσκίογλου

Ώρα έναρξης: 20:45

Γενική είσοδος: 12€, Κάρτα Δημότη/άνεργοι/φοιτητικό: 8€

 

Τετάρτη 22 Ιουλίου - «Το όνειρο του σκιάχτρου» παιδική παράσταση

Κείμενο: Ευγένιος Τριβιζάς, Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Σκηνοθεσία: Σπύρος Καψίλης, Γιάννης Παπαθανασίου, Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ, Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου. Παραγωγή: ΜΕΘΕΞΙΣ 

Παίζουν: Άννα Ζηρδέλη, Αστέρης Κρικώνης, Βασίλης Ζώης, Κική Σταυριανίδη, Δων Χριστοδούλου, Κατερίνα Παπαδάκη, Γιάννης Παπαθανασίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 9€, Προπώληση/κάρτα Δημότη: 8€

 

Πέμπτη 23 Ιουλίου - «Η ζωή μετά»

Χιουμοριστική παράσταση βασισμένη στις ξεκαρδιστικές ιστορίες του Αρκά.

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ, Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς

Σκηνικά: Λία Ασβεστά, Κοστούμια Κωνσταντινιά Βαφειάδου, Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης.

Παίζουν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Αγοράς

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 15€, Κάρτα Δημότη/μαθητικό: 10€, Προπώληση/φοιτητικό/άνεργοι/πολύτεκνοι/άνω των 65:12€

 

Παρασκευή 24 Ιουλίου - «Art» κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Παίζουν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς.

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 17€, Προπώληση:14€

 

Σάββατο 25 & Κυριακή  26 Ιουλίου - «Οιδίπους»

Μια σύνθεση βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι.

Μετάφραση (Οιδίποδα του Σοφοκλή): Μίνως Βολανάκης, Μετάφραση (Οιδίποδα του Παζολίνι): Δημήτρης Αρβανιτάκης, Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου, Σκηνοθεσία- διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Δημήτρης Καραντζάς, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική: Γιώργος Πούλιος, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς, Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου, Μουσική: Γιώργος Πούλιος.

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη.  

Παίζουν:   Κεχαγιόγλου Μαρία, Σαράντης Μιχάλης και Αβαρικιώτης Κωνσταντίνος                

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος:18€, Κάρτα Δημότη/φοιτητικό/άνεργοι/πολύτεκνοι/ΑμεΑ: 15€

 

 Δευτέρα 27 Ιουλίου - "Η λίμνη των κύκνων"

Παιδική  θεατρική παράσταση των Βασίλι Γκέλτσερ και Βλαντιμίρ Τσαικόφσι το παραμύθι των παραμυθιών.

Παίζουν και χορεύουν: Αδαμοπούλου Π., Γερωνυμάκης Μ. Κοντός Α.,Λάλλου Κ., Παγκάλου Δ., Τσελίκη Μ., Χονδρογιάννη Ε., Χρυσάνθου Δ. Στον ρόλο του Τριβελίνου ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος. Σκηνοθεσία: Παπαίωανου Δημήτρης, Χχορογραφίες Παγκάλου Δήμητρα, Σκηνοθετική επιμέλεια και υποκριτική διδασκαλία: Φιλιππόπουλος Αλέξανδρος .

Παραγωγή: Η Αθηναϊκή παιδική σκηνή

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 10€

 

Τρίτη 28  Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Ιουλίου - «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Κωμωδία του Σάμιουελ Μπέκετ

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης, Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης.

Παραγωγή: ΑΜ Τεχνηχώρος

Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 17€

 

Παρασκευή 31 Ιουλίου - «Ράφτης κυριών» κλασική κωμωδία  του Ζωρζ Φεντώ

Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος , Μουσική-τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς, Σκηνικά-κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς, Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας, Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη.                                                                               

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Τάσος Γιαννόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου

Άννα Κουτσαφτίκη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαράκης ,Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου.

Ώρα έναρξης: 21:15

Γενική είσοδος: 20€, Κάρτα Δημότη/άνεργοι/φοιτητικό/πολύτεκνοι/ΑμεΑ:15€

 

Σάββατο 1 Αυγούστου Ιουλίου - Συναυλία Ελεωνόρα Ζουγανέλη «Νάμαστε»

Παίζουν μουσικοί: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας (κιθάρες), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), Στέλιος Λαμπρόπουλος (γκάιντα, βιολί, μπουζούκι), Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα), Βασίλης Νησσόπουλος (μπάσο).

Ηχοληψία: Μπράιαν Κουν, Σχεδιασμός φώτων: Phil Hills

Ώρα έναρξης:21:00

Γενική είσοδος: 15€, Κάρτα Δημότη/άνεργοι/φοιτητικό/άνω των 65/ΑμεΑ: 13€

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού δίνει καθημερινά την μάχη της καθαριότητας στην πόλη μας. Πρέπει όμως όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, να συμβάλλει στο έργο αυτό με στόχο να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά μας.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Κοινότητας Χολαργού Βασίλης Σιαμάνης παρακαλεί όλους τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες ώστε να διατηρήσουμε καθαρές τις γειτονιές μας.

 

Αναλυτικές Οδηγίες:

Διαχείριση αδρανών υλικών (μπάζων)

Για ιδιωτικές εργασίες ανακαίνισης, οι κάτοικοι υποχρεούνται να νοικιάσουν ειδικό κάδο και να φροντίσουν οι ίδιοι για την αποκομιδή και ανακύκλωση των μπάζων, ανεξαρτήτως ποσότητας και σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία.

Ογκώδη απορρίμματα

Τα ογκώδη αντικείμενα (π.χ. στρώματα, μικροέπιπλα κ.ά.) παραλαμβάνονται από τον Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στο τηλέφωνο 210 6537261.

Απορρίμματα κηπευτικών εργασιών

Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κλπ. πρέπει να συσκευάζονται από τους πολίτες σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και να τοποθετούνται επί του πεζοδρομίου αφού ήδη έχει ενημερωθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Ανακύκλωση

Η ανακύκλωση προϋποθέτει τον σωστό διαχωρισμό των απορριμμάτων. Στους μπλε κάδους τοποθετούνται μόνο ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο κ.ά. χωρίς υπολείμματα. Για τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, τηλεοράσεις κλπ) λειτουργεί υπηρεσία κατ’οίκον συλλογής μετά από ειδοποίηση στα τηλέφωνα 8018019090 και 2104002620.

Για τις μεταχειρισμένες μπαταρίες υπάρχουν ειδικοί κάδοι (στήλες) ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που συλλέγονται στα εξής σημεία:

Δημαρχείο (Περικλέους 55), ΚΑΠΗ (Αγαμέμνονος 4), ΚΕΠ Χολαργού (17ης Νοεμβρίου 58), Πλατεία Δημοκρατίας, Φανερωμένης και Βουτσινά.

Κομποστοποίηση

Στους καφέ κάδους τοποθετούνται υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από καφέ ή τσάι, στάχτη, γκαζόν αλλά και τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, ψωμί και γαλακτοκομικά. Όλα τα παραπάνω δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν σε δεμένες σακούλες.

 

Διαβάστε ολόκληρο τον Κανονισμό Καθαριότητας πατώντας εδώ.

 

 

 

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πλήρωση συνολικά 36.500 θέσεων πλήρους απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

 • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
 • εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
 • άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
 • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
 • εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
 • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ). Οι δυνητικά ωφελούμενοι υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής και επιλέγουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2020 και από έναν έως τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς ή/και Υπηρεσίες Τοποθέτησης.

 

Στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού υπάρχουν συνολικά 89 θέσεις απασχόλησης. Αναλυτικά:

Ειδικότητα

Θέσεις

Εκπαιδευτικό Επίπεδο

ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

20

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

8

ΥΕ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

2

ΔΕ

ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

14

ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

7

ΔΕ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ

1

ΔΕ

ΚΗΠΟΥΡΩΝ

6

ΔΕ

ΚΛΗΤΗΡΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

2

ΔΕ

ΜΑΓΕΙΡΩΝ

2

ΔΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

2

ΔΕ

ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ' ή Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1

ΔΕ

ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Γ+Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ή ΟΔΗΓΟΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Δ + Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

1

ΔΕ

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

1

ΔΕ

ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

1

ΔΕ

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

2

ΤΕ

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

1

ΤΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

2

ΤΕ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

2

ΤΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ / ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

1

ΤΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

3

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ

1

ΠΕ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

2

ΠΕ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

1

ΠΕ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

1

ΠΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ / ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

1

ΠΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

2

ΠΕ

ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

2

ΠΕ

 

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr στην διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/ programmata-koinophelous-kharaktera

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού http://www.oaed.gr

 

Επισυνάπτεται η Δημόσια Πρόσκληση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ Μη.Μ.Ε.Δ.

Έχοντας υπόψη:
1. Την παρ. 8α του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 10 του άρθρου 79 Ν. 4530/2018.
2. Την παρ. 10 εδ. β΄ του άρθρου 221 Ν. 4412/2016 όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 107 Ν. 4530/2018.
3. Την Απόφαση Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017).

γνωστοποιούμε ότι:

Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού κατ’ εφαρμογή της ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 (ΦΕΚ 4841/Β/29-12-2017) Απόφασης του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ανακοινώνει την πραγματοποίηση δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.), για την επιλογή μελών επιτροπών διαγωνισμών έργων της παρ. 8η του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά την επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση Επιτροπής ηλεκτρονικού διαγωνισμού του κατωτέρω έργου:

« ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΖΩΝ
Η ηλεκτρονική κλήρωση του ανωτέρω έργου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 07/7/2020 και ώρα 09:00 μέσω της ιστοσελίδας (mimed.ggde.gr).

Στην κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλα τα μέλη της Αναθέτουσας Αρχής που είναι καταχωρημένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Η επιτροπή του άρθρου 5 της υπ’ αριθ. ΔΝΣ/61034/ΦΝ466/04-12-2017 απόφασης, η οποία ορίστηκε σε ετήσια βάση για διεξαγωγή κληρώσεων Μη.Μ.Ε.Δ., με την υπ’ αριθ. 881/2018 (αριθ. πρωτ. 12228/01-06-2018) Απόφαση Δημάρχου, είναι διμελής και αποτελείται από τους παρακάτω υπαλλήλους:
1. Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών,
2. Μυρτώ-Ελένη Φρουζάκη, ΔΕ Διοικητικών, εγγεγραμμένη χρήστη Μη.Μ.Ε.Δ., υπάλληλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Έργο της παραπάνω επιτροπής είναι οι ηλεκτρονικές κληρώσεις και η σύνταξη των σχετικών πρακτικών διενέργειάς τους.

Η παρούσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την ως άνω απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.dpapxol.gov.gr.

 

O Προϊσταμένoς Διεύθυνσης
Τεχνικών Υπηρεσιών
Κωνσταντίνος Κωνστάντιος
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και φακέλου αίτησης και δικαιολογητικών για τους Εκπαιδευτές Ενηλίκων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) έχοντας υπόψη την υπ΄ αριθμ. 7026/441/26.06.2020 Απόφαση του Δ.Σανακοινώνει την παράταση της με Α.Π. 660/4/16980/10.06.2020 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.).

Συνεπώς:

 • Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων: έως και 6 Ιουλίου 2020, ώρα 11.00 π.μ.
 • Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου αίτησης και δικαιολογητικών: έως 10 Ιουλίου

Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr και αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται.

Όλοι οι υποψήφιοι αποστέλλουν ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 10/07/2020 στη διεύθυνσηΊδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, 111 43 Αθήνα  (Κεντρική Γραμματεία - 2ος Όροφος),  με υποχρεωτικά συμπληρωμένα τα στοιχεία που ορίζονται στη σχετική Πρόσκληση.

Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί.

Σημειώνεται ότι ως τελική ημερομηνία λήψης κατά την αποστολή των φακέλων λογίζεται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. η ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής (σφραγίδα ταχυδρομείου). Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας οι αιτήσεις θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τους όρους της θα παρέχονται στα τηλέφωνα: 2131314657, 2131314620, 2131314528, 2131314526,  2131314638, 2131314648, 2131314644, 2131314639, 2131314645, 2131314534, 2131314640  κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

Πληροφορίες σχετικά με την τεχνική υποστήριξη για την ηλεκτρονική πλατφόρμα των αιτήσεων θα παρέχονται στο τηλέφωνο 213-131-4633 κατά τις ώρες 10:00 έως 13:00.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Ο ΔΟΚΜΕΠΑ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς της Ερευνητικής Ομάδας του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής, προσφέρει τη δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ κατ’οίκον αξιοποίησης του Προγράμματος Νοητικής Ενδυνάμωσης που αποτελεί μέρος του Ολοκληρωμένου Συστήματος Φροντίδας Υγείας LLM Care για δύο (2) μήνες.

Το Πρόγραμμα αποτελεί ένα διαδικτυακό διαδραστικό περιβάλλον νοητικής άσκησης με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή τάμπλετ, όπου μέσα από ένα σύνολο δραστηριοτήτων συμβάλλει στην αποτελεσματική βελτίωση των νοητικών λειτουργιών τους.

Παρέχει εξατομικευμένη εξάσκηση, όπου κάθε άσκηση προσαρμόζεται αυτόματα στο επίπεδο των ικανοτήτων του ασκούμενου και αποδεδειγμένα επιταχύνει και οξύνει την οπτική, αλλά και την ακουστική επεξεργασία, βελτιώνει τη σκέψη, τη συγκέντρωση, την παρατηρητικότητα, αλλά και τη μνήμη.

Η νέα κανονικότητα λόγω των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 επιβάλλει τη διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικό – ψυχολογικού πλαισίου που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, την ανεξάρτητη διαβίωση και αυτονομία των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλώ επικοινωνήστε με την κ. Σοφία Αργυροπούλου Προϊσταμένη Υγειονομικού Τμήματος

Τηλ. επικοινωνίας: 2106511772 – 2106561610

Το Κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Παπάγου επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας Μιχάλη Τράκα και τον Αντιδήμαρχο  Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Μιχάλη Υφαντή.

Στο γυμναστήριο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εξέλιξη των εργασιών που περιλαμβάνουν τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου και κιγκλιδωμάτων εντός του γηπέδου. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του γυμναστηρίου, κατασκευάζεται επίσης χώρος ιατρείου και γραφείου διαιτητών και πάγκοι για τους αθλητές. Παράλληλα, πραγματοποιούνται μία σειρά άλλων εργασιών όπως η αντικατάσταση όλων των προβολέων με αντίστοιχους τύπου Led.

Ο Δήμος συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξή του στον αθλητισμό και μέσα από τα έργα του και τις παρεμβάσεις του αλλά και μέσα από την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων της πόλης μας.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού πρόκειται να μισθώσει ακίνητο για τη στέγαση παραρτήματος 2ου Νηπιαγωγείου Παπάγου για τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.4674/2020, και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχετικό φάκελο με κλειστές προσφορές εντός (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας δημόσιας πρόσκλησης, ήτοι από 26/06/2020 μέχρι και 15/07/2020.

Περισσότερες πληροφορίες και περιγραφή μίσθιου περιλαμβάνονται στην επισυναπτόμενη Δημόσια Πρόσκληση.

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55) θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης αλλά κεκλεισμένων των θυρών η 9η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου - Χολαργού.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης.

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύσε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθήσετε ζωντανά την συνεδρίαση. 

Παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιάννη Καραγιάννη, του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρίας Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου, παραδόθηκαν σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τα εν λόγω είδη παραδόθηκαν από την εταιρία «Μy Μarket» την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ευχαριστούμε επίσης την ΚΕΔΕ για τη στήριξη που παρέχει στις κοινωνικές δομές του Δήμου μας, αλλά και Δήμων από όλη τη χώρα.

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ ΚΕΔΕ και «Μy Μarket» ξεκίνησε την δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης με σύνθημα την αλληλεγγύη και συνεχίζεται δυναμικά και σήμερα ώστε κανείς να μην μένει μόνος του και χωρίς τα απαραίτητα στις δύσκολες στιγμές.

 

Σελίδα 1 από 96

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός