Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού σε συνεργασία με τον Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διοργανώνουν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), το Σάββατο 25 Ιουνίου από 09.30 έως 15:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου (Αναστάσεως 90).

 

Γενικές Οδηγίες – Επισημάνσεις

 • Όσοι προσέλθουν για έλεγχο θα πρέπει να φορούν μάσκα.
 • Να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ ή να έχουν μαζί τους ταυτότητα.
 • Θα ζητηθεί κινητό τηλέφωνο.

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού

Ανακοινώνει

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών έναντι λοιπών αντικαταβολών του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, που εδρεύει στο Χολαργό της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α):

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ2ΔΕ/ΥΕ και να την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είτε ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Παπάγου – Χολαργού, Περικλέους 55, Τ.Κ. 15561, Χολαργός Αττικής, απευθύνοντάς την στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Τμήμα Διαχείρισης & Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, υπόψιν κ.κ. Ι. Κάππα, Ε. Κομπόγιωργα, Π. Χαρδαλούπα, Ι. Γεωργικόπουλου (τηλ. επικοινωνίας: 2132002852, -911, -871, -857).

Οι αιτήσεις για τη ΣΟΧ 1/2022 θα κατατίθενται από 28/06/2022 ημέρα Τρίτη έως και 07/07/2022 ημέρα Πέμπτη.

Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής και στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η αίτηση συμμετοχής που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρακολουθήστε ζωντανά την 9η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 22/6/2022  

Πατήστε εδώ ή αποθηκεύστε τον σύνδεσμο http://www.hellasnews.tv/live22/ για να παρακολουθείτε ζωντανά τις συνεδριάσεις του Δημοτικο

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας. 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φθάσουν τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού κατά τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες θα διαθέσει για τους συμπολίτες μας τους παρακάτω κλιματιζόμενους χώρους:

 • Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου, "Κτήριο Δημάρχου Καλλιόπης (Πίτσας) Λιάπη" - Αναστάσεως 90 Παπάγου, από 08:00 – 21:00, τηλ. 213 2027100.
 • ΚΑΠΗ Παπάγου – Χολαργού, «Κτήριο Δημάρχου Δημητρίου Νικολάου», Αγαμέμνονος 4 Χολαργός, τηλ. 2106549407, από 09:00 - 16:00.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών.

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

 • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
 • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
 • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
 • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.

Τηλ. έκτακτης ανάγκης

 • 15800
 • Χρήστος Πετράκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, τηλ. 695 1780959
 • Γιώργος Θεοχάρη, Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, 695 8607005.
? Αναβάλλεται η συναυλία του Γιώργου Θεοφάνους με τη Μελίνα Ασλανίδου που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της παραγωγής η συναυλία αναβάλλεται λόγω κρούσματος κορονοϊού και σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.
 
❗️Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια ηλεκτρονικά, θα απευθυνθούν στην TicketServices.gr για την εξαργύρωσή τους.
❗️Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια από το Γραφείο Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού (Αναστάσεως 90, Παπάγου) και από το πολυκατάστημα «Δαναός» θα μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρες 19:00 έως 21:00 στο ταμείο του Κηποθεάτρου, οδός Κορυτσάς, 6η στάση Παπάγου, καθώς και από Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Γραφείο Φεστιβάλ κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00.
 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132027185-186-187.

Το πρόγραμμα «Θαλάσσια Μπάνια» απευθύνεται κυρίως στα μέλη του Κ.Α.Π.Η., στους συνοδούς και στις οικογένειές τους, Δημότες και Κατοίκους τού Δήμου Παπάγου - Χολαργού και θα διαρκέσει από 27 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου 2022 με πρωινά μπάνια.

Τα μπάνια για τα μέλη των Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού θα γίνονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή (10 μπάνια ανά περίοδο) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τις παραλίες των περιοχών Ζούμπερι, Λούτσα ή Αυλάκι.

Η είσοδος στην οργανωμένη παραλία (Αυλάκι) θα επιβαρύνει τους ίδιους.

 1.  Στα μπάνια θα προηγούνται τα μέλη τού Κ.Α.Π.Η.
 2. Το κόστος συμμετοχής για τα μέλη τού Κ.Α.Π.Η. καθορίζεται στα τρία ευρώ (3€) ανά μπάνιο, ήτοι στο ποσό των τριάντα ευρώ (30€) για τα δέκα (10) μπάνια. 
 3. Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη καθορίζεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5€) ανά μπάνιο, ήτοι πενήντα ευρώ (50€) για τα δέκα (10) μπάνια. 
 4. Τα παιδιά από 1 μέχρι 5 ετών δωρεάν συμμετοχή και τα παιδιά των δημοτικών και γυμνασίων του Δήμου μας από 6 ετών έως 15 ετών 50% έκπτωση ανά περίοδο. 
 5. Τα μέλη τού Κ.Α.Π.Η. με αναπηρία 67% και άνω έχουν δωρεάν συμμετοχή σε δύο περιόδους και 50% στις υπόλοιπες, εκτός εάν το τεκμαρτό ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€). Στην περίπτωση αυτή συμμετέχουν δωρεάν σε όλες τις περιόδους. 
 6. Τα μέλη τού Κ.Α.Π.Η. με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€) έχουν δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις περιόδους. 
 7. Το ποσό καταβολής που θα προκύπτει, θα εξοφλείται εφάπαξ για όλη την περίοδο και δε θα επιστρέφεται σε καμία περίπτωση, είτε ολόκληρο είτε μέρους αυτού. 
 8. Οι αρχηγοί των πούλμαν θα συμμετέχουν δωρεάν και θα αλλάζουν ανά περίοδο εφόσον υπάρχει επιθυμία, κατόπιν έγκρισης. 
 9. Τα εισιτήρια δεν μπορούν να μεταβιβάζονται σε άλλο πρόσωπο. 
 10. Ο Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. δε φέρει ουδεμία αστική ευθύνη για τους συμμετέχοντες. 
 11. Εκπρόθεσμες εγγραφές θα γίνονται δεκτές, μόνο αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στα δρομολογημένα πούλμαν. 
 12. Η ώρα αναχώρησης είναι 08:45 π.μ. από τις στάσεις που θα καθορίζονται από τον Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α. και η ώρα επιστροφής είναι 12:30 μ.μ. (αναχώρηση από την παραλία). Οι ώρες ισχύουν για όλα τα δρομολόγια. 
 13. Σε περίπτωση μη κάλυψης των τριάντα (30) θέσεων ανά δρομολόγιο, τότε αυτό δε θα πραγματοποιείται. 
 14. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να επικοινωνούν με την κα Αγγελή ώστε να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την εγγραφή τους σε αυτό, προς αποφυγή λάθους. 
 15. Οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. 
 16. Η καταβολή τού ποσού θα γίνεται με κατάθεση στη τράπεζα EUROBANK στον αριθμό λογαριασμού: 0026 0374 79 0200289141 με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ». 
 17. Στο αποδεικτικό κατάθεσης στην αιτιολογία, θα πρέπει να αναγράφεται: ονοματεπώνυμο - θαλάσσια μπάνια. 
 18. To αντίγραφο του αποδεικτικού κατάθεσης θα προσκομίζεται άμεσα στο Κ.Α.Π.Η. στην κα Αγγελή, Προϊσταμένη τού Τμήματος ώστε η/ο συμμετέχουσα/ων να συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα του προγράμματος «θαλάσσια μπάνια».

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡI

Με εκτίμηση

AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ο.Κ.ΜΕ.Π.Α.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΙΘΜ. 1264
Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης
και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2738/1999 (ΦΕΚ 180 Α΄).
3. Τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 του Ν.3584/2007, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.
2 του άρθρου 41 του Ν.4325/2015 .
4. Το υπ΄ αριθμ. 14626/26-2-2021 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών.
5. Την αριθμ. 136/27-04-2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου –
Χολαργού, σχετικά με την πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού
δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών (3) μηνών, με σκοπό την κάλυψη εποχικών
αναγκών, όπως αναλυτικά αναφέρονται στην απόφαση αυτή.
6. Το υπ΄ αριθμ. 95989/26-12-2021(ΑΔΑ:6Σ0346ΜΤΛ6-Τ22) έγγραφο του Υπουργείου
Εσωτερικών,
7. Την αριθμ. 7971/05-05-2022 (ΑΔΑ:6ΓΠ9ΩΞ1-ΛΞ4) ανακοίνωση πρόσληψης εκτάκτου
προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (διάρκειας τριών μηνών)
8. Την υπ’ αρ. πρωτ. 6919/15-04-2022 βεβαίωση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου
περί ύπαρξης πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας.
9. Τον Νόμο 4624/2019 - ΦΕΚ 137/Α/29-8-2019 «Αρχή Προστασίας Δεδομένων
Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την
προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού
χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016»

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ


Προσλαμβάνουμε τους κάτωθι, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,
για την αντιμετώπιση εποχικών αναγκών φύλαξης και προστασίας των παρυφών του Υμηττού,
λόφου Τσακού και του αστικού πρασίνου, καθώς και της πυρασφάλειας αυτών, όπως αναλυτικά
αναφέρεται στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 παρ.1 του Ν.
3584/07, από 23-6-2022 έως και 22-9-2022 (τρεις μήνες).

Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν έναν πιστό φίλο, θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε χαριτωμένα, εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα σκυλάκια, στη γιορτή υιοθεσίας, που θα γίνει στο πάρκο σκύλων του Άλσους Χολαργού "Α. Παπανδρέου", επί της οδού Ευριπίδου.
Τα σκυλάκια ανήκουν στο Δήμο μας και φιλοξενούνται σε πανσιόν.
Η γιορτή υιοθεσίας διοργανώνεται με τη συνεργασία των συλλόγων Φίλοι ζώων Παπάγου-Χολαργού και Φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας "Τα Φιλαράκια", με τη στήριξη του Zero Stray Academy, την Κυριακή 19 Ιουνίου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Α’ Μέρους του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουνίου.

Είκοσι οκτώ (28) συνολικά εκδηλώσεις και συγκεκριμένα 14 θεατρικές παραστάσεις, 8 συναυλίες και 6 παιδικές παραστάσεις, θα φιλοξενηθούν φέτος στο ανακαινισμένο κηποθέατρο Παπάγου, από τις 23 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει και το Β’ Μέρος από τα τέλη Αυγούστου και για έναν περίπου μήνα.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η εντεταλμένη σύμβουλος του Φεστιβάλ Βίκυ Νικάκη και η καλλιτεχνική διευθύντρια Ευτυχία Μανουσάκη, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην ιστορία του πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, καθώς και στους χορηγούς και υποστηρικτές του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 24 Ιουνίου με τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, και ακολουθεί ο Γιάννης Πάριος, το Σάββατο 25/6.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, αναφέρθηκε στη φυσιογνωμία του Φεστιβάλ και στην απήχηση που έχει στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα προσελκύει φίλους από όλο το λεκανοπέδιο. Τέλος, ευχαρίστησε όσους συντελούν στη διεξαγωγή του μεγάλου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου.

Ειδική αναφορά έγινε στην «Κάρτα Νέων», της οποίας οι κάτοχοι, δημότες και κάτοικοι Παπάγου – Χολαργού ηλικίας 16-30 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν εκδηλώσεις, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, που προσφέρει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν η Ελένη Δουνδουλάκη, Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, ο Χάρης Ρώμας Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, μέλη της διοίκησης του Δήμου, καλλιτέχνες, παραγωγοί και δημοσιογράφοι.

Δείτε το πρόγραμμα του Α’ Μέρους 28ου Φεστιβάλ στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://festival.dpapxol.gov.gr/