Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού ενημερώνει τους πολίτες ότι η Λαϊκή Αγορά της Κοινότητας Παπάγου, από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως και 29 Δεκεμβρίου 2022, θα λειτουργεί στην οδό Πίνδου.

 

 

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, με στόχο τη θεμελίωση μιας συστηματικής και εποικοδομητικής συνεργασίας στα πεδία της παροχής κοινωνικής φροντίδας και υπηρεσιών υγείας καθώς και της έγκαιρης παρέμβασης και προστασίας των παιδιών. 

Η υπογραφή του Συμφώνου έλαβε χώρα στο Γραφείο του Δημάρχου στο κτήριο της Δημοτικής Αρχής, όπου ο Κώστας Γιαννόπουλος και ο Ηλίας Αποστολόπουλος είχαν μια ουσιαστική συζήτηση, στο πλαίσιο μελλοντικού σχεδιασμού και με πρώτη στόχευση την υλοποίηση Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Από την πλευρά του Οργανισμού, ο Κώστας Γιαννόπουλος έθεσε στη διάθεση του Δήμου την τεχνογνωσία και το ευρύ φάσμα υπηρεσιών που παρέχει στα πεδία της Υγείας, της Φτώχειας, της Βίας και των Εξαφανίσεων. Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Ηλίας Αποστολόπουλος δεσμεύθηκε ως προς την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη μηχανισμών παρέμβασης και προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών όπως είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με γνώμονα την προαγωγή του βιοτικού επιπέδου των παιδιών και της ενίσχυσης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος επεσήμανε: «Υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές που παρέχει το «Χαμόγελο» δεν υπάρχουν από κάπου αλλού στην Ελλάδα. Γνωρίζω καλά το σημαντικό σας έργο και είχα την ευκαιρία να έρθω και στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο, όπου πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε, ιδιαίτερα στην Εθνική Γραμμή SOS 1056. Δεσμεύομαι να παρέχω όποια βοήθεια μπορώ, και σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από σήμερα βρίσκεται κοντά σας, και βρισκόμαστε εδώ με χαρά. Γιατί σήμερα η συνεργασία μας επισφραγίζεται κι επίσημα και μπορούμε έμπρακτα να βρεθούμε στο πλευρό των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που μας έχουν ανάγκη και με τη δική σας αρωγή, για την ευρύτερη περιοχή. Οι υπηρεσίες και οι άνθρωποι του Οργανισμού βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες κάθε μέρα και μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά, υποστηρίζοντας και τις δικές σας δομές στήριξης», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Με στόχο την υλοποίηση των παραπάνω, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Παπάγου - Χολαργού το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του.

Συγκεκριμένα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μεταξύ άλλων, θέτει στη διάθεσή του Δήμου:

 • Την Εθνική Τηλεφωνική  Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική  Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
 • Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017
 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
 • Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
 • Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
 • Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
 • Τον  «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 • Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
 • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
 • Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
 • Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο.

Από την πλευρά του ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού αναλαμβάνει:

 • Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενημέρωση  όλων των αρμόδιων διευθύνσεών του για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, όπως περιγράφονται παραπάνω, με σκοπό τη συνεργασία και αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στο Δήμο.
 • Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζεται.
 • Την ενεργή συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas.

To Aquabirth,pregnancy and family fitness place, με την αιγίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού διοργανώνει τον πρώτο αγώνα δρόμου για γονείς με παιδιά 0-4 ετών σε καρότσι, τρίκυκλο, πατίνι ή και περπατώντας την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στις 10:30 πμ.

Στόχος του αγώνα είναι η προώθηση του αθλητισμού, της υγείας μέσω της φυσικής κατάστασης και του ευ αγωνίζεσθαι.

Πάνω απ᾽ όλα είναι μία ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε και να περάσουμε σημαντικά μηνύματα για την ανάγκη αυτοφροντίδας ως απάντηση στην εξάντληση της πρώιμης γονεϊκότητας καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της άσκησης στη μείωση του κινδύνου επιλόχειας κατάθλιψης.

Ο αγώνας είναι συμβολικός και δεν παρακινούμε ή επιβραβεύουμε όποιους τερματίσουν πρώτοι αλλά όλους τους συμμετέχοντες καθώς σημασία έχει η συμμετοχή, η δικτύωση και η ψυχαγωγία.

Αντίστοιχοι αγώνες πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό και έχουν αποτελέσει έμπνευση και για εμάς.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού Λ. Περικλέους 55, στον Χολαργό ενώ στο σημείο θα έχει δραστηριότητες για παιδιά και μουσική.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Πέννυ Μπαλτατζή.

 ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΔΩ

 

Συμμετοχές

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος, ομάδες που μπορούν ν’ απαρτίζονται από γονείς, μεγαλύτερα αδέλφια, φροντιστές, γιαγιά, παππούς, νονοί, πάντα με τη συνοδεία παιδιού 0 έως 4 ετών.

Η κάθε ομάδα απαρτίζεται από τουλάχιστον ένα παιδί και ένα ενήλικα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022.

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ανά άτομο

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Με κάθε εγγραφή στον αγώνα οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν την μπλούζα της διοργάνωσης και το προσωπικό νούμερο της συμμετοχής τους ενώ έχουν πρόσβαση σε παροχές και δώρα από τους χορηγούς μας.

Τρεις τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα από τη Cybex κατόπιν κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του αγώνα.

Η παροχή πρώτων βοηθειών στον αγώνα θα γίνει από το Metropolitan General.

 

Μηνύματα του αγώνα:

 • Ένας αγώνας για όλους! Μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά!
 • Γίνε πρότυπο για το παιδί σου!
 • Μπορείς να αγωνιστείς για το έπαθλο ή για δικτύωση, διασκέδαση, χαρά με την οικογένειά σου!
 • Καν’ το για σένα! Φρόντισε τον εαυτό σου και την οικογένειά σου! Ο αγώνας προσφέρει, άθληση, χαλάρωση, διασκέδαση!
 • Η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης όπως και η συμμετοχή σε ομαδικές δράσεις
 • Πραγματοποίησε ένα στόχο μαζί με το παιδί σου! Ακόμα και αν προβληματίζεσαι αν το μωρό θα κάτσει στο καρότσι ή θα είναι ανήσυχο! Δώσε την ευκαιρία και το χώρο να δοκιμαστείτε μαζί! Όσο μακριά και να πάτε… θα έχετε πάει μαζί! Και το συναίσθημα είναι υπέροχο!

 

Πληροφορίες για το Aquabirth: www.aquabirth.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το  "Family Strollers Run": https://aquabirth.gr/families-strollers-run/

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6987 586485 & 2114047772

Η 4η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων και με αυτή την αφορμή η Δημοτική Αρχή  απευθύνει στους συμπολίτες μας κάλεσμα για να δείχνουμε και σε αυτούς τους μη ανθρώπινους οργανισμούς τη φροντίδα, την αγάπη και τον σεβασμό μας. 

Στην πόλη μας είναι μια πραγματικότητα τα πολλά ζώα συντροφιάς που πολλοί έχουν αγκαλιάσει, τα έχουν κάνει -χωρίς υπερβολή- μέλη της οικογένειάς τους κι αυτό είναι ένα δείγμα πολιτισμού. 

Σε ότι αφορά το Δήμο, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα προστασίας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, τα έχουμε αγκαλιάσει δείχνοντας με πράξεις την ευαισθησία και τη μέριμνα που απαιτείται.

Το πρόγραμμα του Δήμου για τα αδέσποτα περιλαμβάνει:

 • Κτηνιατρικές υπηρεσίες περισυλλογής και διαχείρισης αδέσποτων ζώων
 • Φιλοξενία αδέσποτων ζώων
 • Πρόγραμμα σίτισης
 • Ηλεκτρονικό Μητρώο αδέσποτων ζώων συντροφιάς
 • Πρόγραμμα υιοθεσιών αδέσποτων ζώων.
 • Υπηρεσίες εκπαίδευσης φοβικών  ζωών με σκοπό την υιοθεσία τους

Το 2021, με μέριμνα του Δήμου και σε συνεργασία με φιλόζωους πολίτες:

 • Πραγματοποιήσαμε 216 στειρώσεις 
 • Περιθάλψαμε 303 αδέσποτα 
 • Φιλοξενήσαμε στο συνεργαζόμενο καταφύγιο 18 σκύλους και 6 γάτες
 • Καταγράψαμε και σημάναμε ηλεκτρονικά 243 ζώα επιπλέον
 • Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα σίτισης με την βοήθεια εθελοντών διαθέτοντας το 2021 ξηρά τροφή (1.275 κιλά) κυρίως για γάτες
 • Ολοκληρώσαμε την υιοθεσία 18 σκύλων και 6 γατών 

Επιπρόσθετα ο Δήμος μας έχει δρομολογήσει την προμήθεια ενός ηλεκτρικού οχήματος για τη μεταφορά των ζώων, ενώ παράλληλα συμμετέχει στην κατασκευή ενός διαδημοτικού  πρότυπου καταφυγίου στο Μαρκόπουλο Αττικής στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων (ΣΒΑΠ).  Επίσης, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα τοποθετηθούν ταΐστρες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ενισχύει το έργο της. Καλούμε δε, τους συμπολίτες μας να συμβάλουν κι αυτοί με τον δικό τους τρόπο στην επίτευξη του στόχου που είναι να νιώθουν τα ζώα την αγάπη και τη φροντίδα μας. 

Εξάλλου, αυτή την αγάπη ξέρουν να μας την επιστρέφουν με τον δικό τους τρόπο. 

 

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα, διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (επίπεδο -1, Λ. Περικλέους 55, Χολαργός), κατά τις ώρες 09.30 έως 13.00, σε συνεργασία με:

 • 1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου
 • 2ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου
 • 1ο Σύστημα Προσκόπων Χολαργού
 • 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χολαργού
 • Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Παπάγου

Η αιμοδοσία διοργανώνεται με τη συνδρομή της κινητής μονάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Γ. Γεννηματάς" με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου.

Όσοι προσέλθουν να δώσουν αίμα θα πρέπει να έχουν μαζί  ταυτότητα, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων.

 

H φωτογραφική έκθεση “Freud ‘S Dreams” της Υπατίας Κορνάρου, θα παρουσιάσει μια σειρά ενοτήτων που επικεντρώνονται στα τυφλά σημεία της ταυτότητάς μας.

Η σύνθεση διακατέχεται από την αγωνία της ύπαρξης και της συνύπαρξης σε ένα αποκλειστικά μινιμαλιστικό περιβάλλον. Κυρίαρχος του κάδρου είναι η ανθρώπινη οντότητα, κυρίαρχος του ονείρου είναι το ασυνείδητο.

Η Υπατία Κορνάρου ακροβατεί στα όνειρα ενός ανεξερεύνητου τόπου.  Με αυτή την έκθεση θέλει να δημιουργήσει ένα καλέσμα σε όσους επιθυμούν να ακροβατήσουν για λίγο μαζί της.

Η ιδέα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2021, όπου και έλαβε τέλος η μεγαλύτερη σε διάρκεια καραντίνα που βιώσαμε κατά την περίοδο της Covid.

Μετά από έναν δύσκολο εγκλεισμό, γεννήθηκε η ανάγκη για διαφυγή από την ασφυκτική πραγματικότητα. Επειδή η απομόνωση δημιούργησε  εκ των πραγμάτων μια συνθήκη εσωτερικού διαλόγου, μετά την λήξη της,  ήταν σχεδόν αναγκαία η έκφραση του ενδοσκοπικού  λαβύρινθου της δημιουργού.

Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν σε διάρκεια έξι μηνών,  στους πρόποδες του βουνού Υμηττού, στην περιοχή Παπάγου-Χολαργού.

Ημέρα Εγκαινίων : Σάββατο 8  Οκτωβρίου στις 8 μ.μ.

Διάρκεια Φωτογραφικής Έκθεσης “FreudS Dreams : από Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 έως  και Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

‘Ωρες Λειτουργίας : 5μ.μ. – 9μ.μ.

Εγκαίνια - Χώρος Διεξαγωγής Έκθεσης : Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού Λεωφ. Περικλέους 55 Χολαργός (Πλησίον Μετρό Χολαργού).

 

Σύλληψη – Ιδέα: Υπατία Κορνάρου

Καλλιτέχνες: Εύα Ευαγγελινού, Μιράντα Ζησιμοπούλου, Μαρία Καμπανού, Ιλιάνα Κακαραντζά, Μαριλένα Λαμπροπούλου, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Σεμίνα Ρίζου, Νικόλας Φουρτζής, Κωνσταντίνος Χαλαράς.

 

Άλλοι συντελεστές

Makeup Artist : Δέσποινα Παπαδόγιαννη Δασουρά

Βοηθοί  Οργάνωσης Παραγωγής: Ζωή Ευσταθίου, Μαρία Ελένη Κουρλαύτη, Μαρία Ήρα Καραδημητρίου, Μαρία Φιτλέρα, Ελευθερία Παπαδόγιαννη Δασουρά.

Δημιουργία και επιμέλεια εικαστικών κατασκευών: Αφροδίτη Πατίκα – Υπατία Κορνάρου

Εικαστική κατασκευή Φτερών: Ιώ Μαθιανάκη

 

 

 

Ο Δήμος  Παπάγου Χολαργού, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού),  παρουσιάζει  τη μουσικοθεατρική παράσταση της καταξιωμένης συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση που φέρει τον τίτλο: "Η γυναίκα των τεσσάρων εποχών".

Σ’ ένα συγκλονιστικά δραματοποιημένο μονόλογο, η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση μας ξεναγεί στις "τέσσερεις εποχές" της γυναίκας με τις "καταιγίδες" στα μάτια και τις "λιακάδες" στην ψυχή.  Της γυναίκας που θυμάται και αναπολεί, που ψάχνει το τρόπο να "κολυμπά" στα βαθιά χωρίς να πνίγεται, που παίρνει το "τιμόνι" της ζωής στα χέρια της κόντρα στους καιρούς και τις απρόοπτες συνθήκες. Που ζητά πίσω τη ζωή που της έκλεψαν, τη ζωή που δεν τόλμησε να ζήσει ως μικρό κορίτσι, έφηβη, ερωτευμένη, σύζυγος, μάνα, προδομένη, διαζευγμένη, μοναχική, γυναίκα της απαξίωσης και του βιασμού, γυναίκα της μέσης και της τρίτης ηλικίας.

Η Άννα περνά μηνύματα που σαν ιώδιο γιατρεύουν τις πληγές, ενώ παρεμβάλλονται περίτεχνα και ευρηματικά video's και τραγούδια ανάλογου περιεχόμενου τα οποία αποδίδουν δυο φωνές συνοδεία πιάνου σ’ ένα παζλ που συνθέτει ύμνο στη γυναίκα.

Στο πλαίσιο της παράστασης, κάθε γυναίκα θα συναντήσει κείνη τη φιγούρα που στέκεται καταμεσής του κόσμου ως ιερότητα, ανάμεσα στις "εποχές" που συνέθεσαν μα και συνθέτουν εν πολλοίς και τη δική της ζωή.

Δύο λόγια  από τη συγγραφέα για το έργο της

"Μέσα από το έργο που υπογράφω και αφηγούμαι επί σκηνής, "τεμαχίζω" τον εαυτό μου ως "Η γυναίκα των τεσσάρων εποχών" με τη διάθεση να παρουσιάσω την αίσθηση της ομορφιάς, την αύρα του αρώματος, τον πόνο απ΄ το "αγκάθι", το εύθραυστο απ΄ το εφήμερο μιας ζωής γεμάτης ανατροπές στο πρόσωπο της φανταστικής πρωταγωνίστριας που η ίδια ενσαρκώνω, από τη παιδική ως την τρίτη της ηλικία.  
Στο τρίπτυχο αυτό δρώμενο (λόγος- μουσική- εικόνα) οι θεατές θα "συναντήσουν" τον καλά κρυμμένο εαυτό τους σε στιγμές "ανομολόγητες"...
Η μουσική επένδυση από επιλεγμένες μελωδίες κλασικών έργων, τα τραγούδια άρρηκτα συνδεδεμένα με τη θεματολογία της παράστασης ερμηνευμένα από τον καθηλωτικό ερμηνευτή Σωτήρη Δογάνη και τη συγκλονιστική soprano Κατερίνα Μεγάλου, καθώς τα υψηλού επιπέδου video's τα οποία περίτεχνα και ευρηματικά προβάλλονται κατά τη διάρκεια του έργου, δημιουργούν άμεσα ένα αυθυποβάλλον σκηνικό.

Ο χρωματικός αφηγηματικός λόγος του καλλιτέχνη Σωτήρη Δογάνη, συνθέτει παράλληλα μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας μέσα  από τις απαντήσεις που απευθύνει στη "Γυναίκα των τεσσάρων εποχών", στα βαθιά και "κοφτερά" ερωτήματα που του θέτει, ενώ η σπουδαία  πιανίστρια Καίτη Μεγάλου "κεντά" με "άγιες" νότες το πιάνο της.
Η πολυσχιδής ηρωίδα μου, με στιβαρότητα και δυναμισμό, με ερωτισμό και πυκνότητα συναισθημάτων "καλεί" όλους τους εαυτούς της σε μια συνάντηση που θυμίζει "μυστικό δείπνο" και σας περιμένει με συναισθηματική βαρύτητα και με διεισδυτική ενατένιση να τη γνωρίσετε.

Άννα Μπιθικώτση

 

Ταυτότητα παράστασης

Δραματοποιημένη αφήγηση  - σενάριο  - σκηνοθεσία: Άννα Μπιθικώτση

Τραγουδούν: ο διακεκριμένος ερμηνευτής, Σωτήρης Δογάνης,& η εξαίρετη soprano και solist πιάνου, Κατερίνα Μεγάλου

Φιλική συμμετοχή: Μιμή Ρουφογάλη, solist πιάνου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Παπάγου - Χολαργού

Επιμέλεια video's: Κώστας Νικολόπουλος, σκηνοθέτης- συνθέτης

Συντονίζει η Σταυρούλα Βενιέρη, συγγραφέας, αρθρογράφος, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των εκδόσεων "ΚΟΥΡΟΣ"

Γραφείο παραγωγής: "IN PRODUCTIONS"

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Δημαρχείο  Παπάγου - Χολαργού, Διεύθυνση: Λ. Περικλέους 55, Τηλέφωνο: 21 3200 2891

 

 

 

 

 

Η θεατρική ομάδα Γονέων Χολαργού Κήπος  παρουσιάζει τη νέα κωμωδία του ηθοποιού-συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Κώστα Παπαγεωργίου με τίτλο "Μια Κυρία μες στην Τροία".

Πρόκειται για μια έμμετρη κωμωδία βασισμένη στην Ιλιάδα, αλλά εδώ οι Ομηρικοί ήρωες αποκτούν άλλη φυσιογνωμία μπλέκοντας το χτες με το σήμερα…….

Πολυμελής θίασος  που αποτελείται από είκοσι Ηθοποιούς  μέλη της ομάδας,  ανατρέπει τα όσα ξέραμε για την πιο διάσημη αρπαγή στην ιστορία… Αυτή της ωραίας Ελένης.

Αχιλλέας, Πάρις, Ελένη, Αγαμέμνων, Οδυσσέας, Πρίαμος, Έκτορας, Εκάβη, Μενέλαος και άλλοι ήρωες  θα παρελάσουν μπροστά στα μάτια των θεατών σε άκρως σουρεαλιστικές και ξεκαρδιστικές στιγμές. Ο χορός από τα κορίτσια  δίνει πάντα τον τόνο και έχει ξεχωριστές ερμηνείες… Το χιούμορ είναι η ασπίδα σε ιδιαίτερες  περιστάσεις.  

 

Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 12:00

Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" - Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού (λ. Περικλέους 55 Χολαργός).

Είσοδος Ελεύθερη (χωρίς πρόσκληση).

                                 

Συγγραφέας- Σκηνοθέτης: Κώστας Παπαγεωργίου

Κινησιολογία: Βασιλεία Πέτρου

Παίζουν: 20 ερασιτέχνες  ηθοποιοί μέλη της θεατρικής ομάδας γονέων Χολαργού-Κήπος

ΔΙΑΡΚΕΙΑ  90 λεπτά

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε ο Απολογισμός Πεπραγμένων του Δήμου για το 2021. 

Αυτή η χρονιά σφραγίστηκε από την πανδημία, κατά συνέπεια όλες οι λειτουργίες και δράσεις του Δήμου απαιτήθηκε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. 

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τα προβλήματα που προκαλούσε ο covid ο Δήμος Παπάγου Χολαργού όχι μόνο στάθηκε όρθιος αλλά συνέχισε να παράγει θετικό έργο σε όλους τους τομείς, πάντα προς όφελος των συμπολιτών μας. 

 

Ποια ήταν τα πρόσθετα προβλήματα

 • Η μείωση των εσόδων: Ενδεικτικά να αναφέρουμε τη μείωση 34% λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων (μισθώματα αναψυκτηρίων, κυλικείων). Επίσης, μείωση περίπου 7% των εισπράξεων στα ανταποδοτικά τέλη, κυρίως λόγω των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 • Ο περιορισμένος αριθμός προσωπικού, που επιπροσθέτως είχε να αντιμετωπίσει τις ειδικές συνθήκες εξ αιτίας του κορονοϊού τόσο στον εργασιακό χώρο, όσο και στην οικογενειακή και προσωπική ζωή. ‘Όλοι επηρεαστήκαμε από την πανδημία.

Για να γίνει κατανοητό το συγκεκριμένο πρόβλημα αρκεί να αναφερθεί ότι το σύνολο των εργαζόμενων του Δήμου είναι 268 δηλαδή 53 λιγότεροι από το 2011, ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί.

Εξ αυτού προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι Υπηρεσίες με νέους εργαζόμενους (αναμονή έγκρισης προσλήψεων από το Υπουργείο Εσωτερικών).

 

Η ανάγκη αναπροσανατολισμού των δράσεων του Δήμου και κατ’ επέκταση του ανθρώπινου δυναμικού σε επείγουσες δραστηριότητες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μεταξύ άλλων:

 • Τακτική διενέργεια δωρεάν rapid test
 • Άμεση πρόσβαση σε δωρεάν ελέγχους εργαζομένων και εκπαιδευτικών  βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου 
 • Δωρεάν διενέργεια τεστ σε συμπολίτες μας ΑμΕΑ
 • Ενημέρωση του πληθυσμού για τον εμβολιασμό
 • Μεταφορά συμπολιτών μας στα εμβολιαστικά κέντρα
 • Κατ’ οίκον εμβολιασμό όσων δεν μπορούσαν να μετακινηθούν   

 

Οι υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση

Χάρη στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων αλλά και ολόκληρης της Δομής διοίκησης του Δήμου, υπήρξε παραγωγή αξιόλογου έργου σε όλους τους τομείς. 

 

Τα οικονομικά  

Αρχικά να σημειώσουμε πως βασική στρατηγική της Δημοτικής Αρχής είναι η προάσπιση της οικονομικής αυτοδυναμίας και αυτοτέλειας, με χρηστή διαχείριση των οικονομικών, που σημαίνει όχι νέο δανεισμό

Στο πλαίσιο αυτό εκπληρώνονται οι δανειακές υποχρεώσεις παλαιότερων ετών του Δήμου μας χωρίς νέο δανεισμό. Το ανεξόφλητο κεφάλαιο των δανείων την 31/12/2021 διαμορφώνεται στα 4.186.857,96 ευρώ.

Η νυν διοίκηση, από τον Σεπτέμβριο του 2014 έχει πληρώσει σε δάνεια και τόκους παλαιοτέρων ετών πάνω από 4.000.000,00 ευρώ.

Αντί για συνεχείς δανεισμούς, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό  πρόγραμμα, προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και φροντίζουμε για την ορθή απόδοση των εσόδων. 

Ο Δήμος είχε έσοδα 20.453.287,07 ευρώ (-1,73% σε σχέση με το 2020) και δαπάνες της τάξης των 22.229.075,65 ευρώ. Έτσι, τα χρηματικά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν το 2021 στα 3.023.284,13 ευρώ ενώ αισθητά μειωμένες ήταν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, που περιορίστηκαν συνολικά στο ποσό των 64.436,52  ευρώ στις 31/12/2021 και αυξημένες τις δαπάνες έργων κατά 20,84%.

Πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση του κόστους ενέργειας

Τώρα όλοι μιλούν για την ενεργειακή κρίση και σπεύδουν άρον άρον να λάβουν μέτρα εξοικονόμησης. Όμως, η Δημοτική Αρχή δεν περίμενε να γιγαντωθεί η κρίση. Λειτουργώντας με πρωτοποριακό τρόπο έλαβε μέτρα που σήμερα αποδίδουν και προσελκύουν τα βλέμματα όλων. 

Αξιοποιώντας τη σύμβαση ενεργειακής απόδοσης του οδοφωτισμού που λειτούργησε το 2021, πέτυχε εξοικονόμηση ενέργειας στον οδοφωτισμό που διαμορφώνεται σήμερα στο  εντυπωσιακό 85,25%!

 

Με το προηγούμενο συμβατικό σύστημα οδοφωτισμού, το 2021 θα καταναλώναμε 5.829 εκ. kw  πληρώνοντας το 2021 με τις τιμές όπως διαμορφώθηκαν 1.387.317,90 ευρώ. Με την υλοποίηση της Σύμβασης Ενεργειακής απόδοσης το κόστος ενέργειας περιορίστηκε για το 2021 σε 127.162,55 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνονται όλοι πρόκειται για τεράστια διαφορά και αποτελεί μία από τις μεγάλες επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής.

Προγραμματισμός και Ανάπτυξη

 • Μελέτη για κατασκευή νέων σχολείων (4ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο Παπάγου). 
 • Μελέτη για την αποκατάσταση και αναβάθμιση της λειτουργίας του ΣΜΑ. 
 • Εκπόνηση προγράμματος προσεισμικού ελέγχου και υλοποίηση έργων αποκατάστασης κτιρίων.
 • Προσεισμικός έλεγχος των δημοτικών κτιρίων και ιδιαίτερα των σχολείων (έχει ήδη ολοκληρωθεί).
 • Έργα στατικής και ενεργειακής βελτίωσης του ΕΑΚ Παπάγου και του 1ου Παιδικού Σταθμού Χολαργού (βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη). 
 • Ενεργειακή Αναβάθμιση του 1ου Δημοτικού Χολαργού (η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, η αποπεράτωσή του τον Σεπτέμβριο του 2023). 
 • Μελέτη της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του παραδρόμου της Μεσογείων. 
 • Συντήρηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  

 

Προτάσεις για:

 • Τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Δήμου ύψους 1.240.000 ευρώ.
 • Την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Παπάγου στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ
 • Την πιλοτική εφαρμογή συστήματος διαχείρισης αποβλήτων  “Πληρώνω Όσο Πετάω”.

 

Τεχνικά έργα 

 • Το νέο κτίριο ΚΑΠΗ – Πολυϊατρείων Παπάγου.
 • Η ανάπλαση της οδού Βουτσινά, ένα έργο που πολεμήθηκε αλλά σήμερα οι ίδιοι οι πολίτες ζητούν να προχωρήσουν  αναπλάσεις οδών σύμφωνα με το “μοντέλο Βουτσινά”.
 • Παραδόθηκαν σε χρήση τα κλειστά πλέον (με το μπαλόνι) γήπεδα μπάσκετ στο Αθλητικό κέντρο Χολαργού «Αντώνης Πολύδωρας». 
 • Ξεκίνησε το έργο των εκριζώσεων - αποκατάστασης πεζοδρομίων καθώς και το έργο αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης πεζοδρομίων. 
 • Αντικατάσταση του αγωνιστικού χώρου, του ξύλινου παρκέ στο ΕΑΚ Παπάγου, μετά από 30 χρόνια, νέοι χώροι υγιεινής και αποδυτηρίων, νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.
 • Πλήρης ανακατασκευή του ταρτάν του σταδίου Μαρκ Μαρσώ, για πρώτη φορά από την αρχική τοποθέτησή του και κατασκευή για πρώτη φορά γυμναστήριου-προπονητήριου.
 • Εργασίες για τη λειτουργία του 6ου Δημοτικό Σχολείο Χολαργού.
 • Πέραν αυτών έγιναν πολλές εργασίες συντήρησης και αναμόρφωσης στα σχολεία και τις Παιδικές Χαρές της πόλης.
 • Εγκρίθηκε η αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου της οδού Κύπρου μετά από 50 και πλέον χρόνια.
 • Προωθούμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ της μελέτης για την κατασκευή του 6ου Δημοτικού Χολαργού στο ακίνητο επί της οδού Κλειούς.

 

Άλλα μεγάλα έργα 

 • Το αντιπλημμυρικό έργο επί της οδού Κύπρου στου Παπάγο, που προώθησε και προκάλεσε η Δημοτική Αρχή και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής. Ένα απαραίτητο έργο που ενόχλησε λόγω του κλεισίματος του δρόμου αλλά είναι άκρως απαραίτητο για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων. 
 • Προκρίνουμε επίσης και προωθούμε κι άλλα μεγάλα έργα υποδομής στο πλαίσιο της δημιουργίας μίας Σύγχρονης και Έξυπνης Πόλης
 • Αντικατάσταση του δικτύου της ΕΥΔΑΠ στον Χολαργό. 
 • Επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. 
 • Εγκατάσταση νέου σύγχρονου δικτύου τηλεπικοινωνιών.
 • Ολοκληρώσαμε τις μελέτες για έργα ομβρίων τόσο στην κοινότητα Χολαργού όσο και στο υπόλοιπο τμήμα της κοινότητας Παπάγου. Τα έργα αυτά που εντάχθηκαν στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό της περιφέρειας Αττικής το 2022.  

 

Δημιουργία Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομίας) στο Δήμο μας 

Από τον Απρίλιο του 2022 λειτουργεί αυτόνομη Υπηρεσία Δόμησης στην μας εξυπηρετώντας τους ενδιαφερόμενους που πριν ήταν αναγκασμένοι να προσέρχονται στην Αγία Παρασκευή.

Ταυτόχρονα, έχουμε εγκαταστήσει ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα  που προσφέρει πλήθος πολεοδομικών πληροφοριών και δυνατότητα διεκπεραίωσης των απαιτούμενων διαδικασιών.

 

Πράσινο

 • Φυτέψαμε υπερδιπλάσιο αριθμό δέντρων και φυτών σε σχέση με αυτά που κατά καιρούς απομακρύνονται είτε για λόγους επικινδυνότητας είτε για λόγους βελτίωσης της προσβασιμότητας. 
 • Δημιουργούμε Περιβαλλοντικό Πάρκο Αναψυχής στον Παπάγο. Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες στο χώρο κάτω από την Αγία Σκέπη.

Καθαριότητα

 • Ανανεώσαμε και ενισχύσαμε τον εξοπλισμό στην καθαριότητα με την προμήθεια:
 • 2 κλειστών φορτηγών
 • 1 αναρροφητικού σαρώθρου 4 κυβικών 
 • 1 πλυστικού μηχανήματος
 • 1 επιπλέον τράκτορα 55 κυβικών
 • προμηθευτήκαμε κάδους μηχανικής αποκομιδής σε αντικατάσταση παλιών και φθαρμένων. 

Διαχείριση των απορριμμάτων - Αλλαγή μοντέλου 

Το 2021 προστέθηκε το ρεύμα συλλογής ρούχων και υποδημάτων με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες, ενώ και τα υπόλοιπα ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών συνεχίζουν να αποδίδουν. 

Για να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα στην ανακύκλωση, πρέπει άμεσα να προχωρήσουμε σε χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων ανά υλικό στο πλαίσιο εγκατάστασης γωνιών ανακύκλωσης και να αναπτύξουμε δικό μας δίκτυο προσωρινής αποθήκευσης και διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών. 

Ο Δήμος μας υπέβαλλε προτάσεις στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ για την εγκατάσταση 11 γωνιών ανακύκλωσης και για την περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου της μεταφόρτωσης. Ήδη προχωρούμε στη συμβασιοποίηση της μελέτης για την αναβάθμιση της εγκατάστασης που διαθέτουμε, για να έχουμε τη δυνατότητα μιας σοβαρής αλλαγής στον τρόπο που διαχειριζόμαστε ως πόλη τα απορρίμματά μας. 

Άσκηση πίεσης συνολικά ως Αυτοδιοίκηση για έναν γενναίο διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας. Το υπάρχον προσωπικό δίνει μέρα μέρα μάχη για την αποκομιδή των σκουπιδιών και για να διατηρείται η πόλη καθαρή. 

Παροχή ηλεκτρονικών πιστοποιητικών

 

 • Ο Δήμος μας εντάχθηκε στην ενιαία θυρίδα του www.gov.gr δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να αναζητούν και να λαμβάνουν μια σειρά πιστοποιητικών και εγγράφων όπως:
 • Από τη Θυρίδα των Κοινωνικών Δομών 

    Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid-19 (Εμβολιασμός) 

 • Από τη Θυρίδα του Δημοτολογίου 

✓ Πιστοποιητικό Γέννησης 

✓ Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 

✓ Πιστοποιητικό Ιθαγένειας 

✓ Πιστοποιητικό Εγγύτερων Συγγενών (εφόσον έχει εκδοθεί μία φορά) 

 • Από τη Θυρίδα του Ληξιαρχείου 

✓ Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης (γεγονότα μετά το 2013) 

✓ Ληξιαρχική Πράξη Γάμου (γεγονότα μετά το 2013) 

✓ Ληξιαρχική Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης (γεγονότα μετά το 2013) 

✓ Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου (γεγονότα μετά το 2013) 

 • Αιτήματα πολιτών από το www.gov.gr
 • Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας

 

Σύντομα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου θα δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να λαμβάνουν ψηφιακά 24 ακόμα έγγραφα και πιστοποιητικά. 

Επίσης θα ξεκινήσει και η λειτουργία του my dimos live για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω καθορισμένων ραντεβού. 

Πολιτισμός

 • Διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία και παρά την πανδημία, του Φεστιβάλ 2021.
 • Διοργάνωση μεγάλου αριθμού εκδηλώσεων, πάντα τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.
 • Δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης στην αίθουσα «Αλέκος Φασιανός» που φιλοξενεί σήμερα 60 εκθέματα (πίνακες και γλυπτά), αποτελώντας ένα ακόμα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό στη πόλη μας. 

Παιδεία - Αθλητισμός

Τα σχολεία λειτούργησαν βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θεσπίστηκαν., Ενισχύθηκε το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων φτάνοντας στους 33 καθαριστές και καθαρίστριες.

Ο χειρισμός των κρουσμάτων που προέκυψαν αντιμετωπίστηκε σε ικανοποιητικό βαθμό σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, τους Διευθυντές, το τμήμα πολιτικής προστασίας αλλά και τις σχολικές επιτροπές.

Επανήλθε η λειτουργία του θεσμού της δημιουργικής απασχόλησης στην οποία συμμετείχαν 265 μαθητές. Οι παιδικοί σταθμοί που λειτουργεί ο ΔΟΚΜΕΠΑ, υποδέχτηκαν 370 νήπια και βρέφη.

Στα τμήματα του ΔΟΠΑΠ η προσέλευση και εγγραφή αθλούμενων έφτασε συνολικά τα 417 άτομα. 

 

Επισυνάπτονται παρουσίαση και η ομιλία του Δημάρχου.

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η "Ημέρα των Συλλόγων" του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, για 5η χρονιά, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στο γήπεδο "Φοίβος" του Πάρκου "Στατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου".

Στην εκδήλωση της οποίας την επιμέλεια είχε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιμή Ρουφογάλη, συμμετείχαν πολιτιστικοί, αθλητικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι, Πρόσκοποι, Ναυτοπρόσκοποι και Οδηγοί. Επίσης, σύλλογοι με μεγάλη κοινωνική και εθελοντική προσφορά που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.

Ήταν μια μεγάλη γιορτή, όπου μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το έργο και τις δράσεις των Συλλόγων του Δήμου μας, αλλά και να παρακολουθήσουν επιδείξεις διαφόρων τμημάτων.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.