Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech
Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο μας σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της ΕΜΥ υπάρχει εξασθένιση των καιρικών φαινομένων.

Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη στην Αττική για την Τετάρτη 27/9, λόγω της κακοκαιρίας Elias, μέσω του 112. 

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας , αύριο αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αττική.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους 
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
 • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές που εκδηλώνεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα:

Αν βρίσκεστε στο σπίτι

 • Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο

 • Ακινητοποιείστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.
 • Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
 • Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα.
 • Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Αν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο

 • Καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο διαφορετικά καθίστε αμέσως στο έδαφος χωρίς να ξαπλώσετε.
 • Προστατευτείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων στην περίπτωση που είστε μέσα σε δάσος.
 • Μην καταφύγετε ποτέ κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε ανοιχτό χώρο.
 • Αποφύγετε τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.
 • Μην στέκεστε πλάι σε πυλώνες, γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικές γραμμές και φράκτες.
 • Μην πλησιάζετε μεταλλικά αντικείμενα (π.χ. αυτοκίνητα, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης κλπ.).
 • Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
 • Αν είστε μέσα στη θάλασσα βγείτε αμέσως έξω.
 • Αν βρίσκεστε απομονωμένοι σε μια επίπεδη έκταση και νιώσετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) πετώντας τα μεταλλικά αντικείμενα που έχετε επάνω σας.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr

Τηλ. επικοινωνίας με τον Δήμο Παπάγου - Χολαργού

 • 213.2002800-01-891
 • 15800
 • Βασίλης Σιαμάνης - Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας - 6932463737
 • Γιώργος Θεοχάρης - Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας - 6958607005
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Οι κυρίες του ρεμπέτικου», την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.30 στην πλατεία Κύπρου στον Χολαργό.
 
Ειρήνη Βεντουζά - Παπανικολάου
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ, επί 27 συνεχόμενα έτη δραστηριοποιείται στην πόλη μας, συμμετέχοντας σε πολλές καλλιτεχνικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, αποσπώντας πάντα επαινετικά σχόλια.

Έχει, επίσης, εμφανιστεί στο πλευρό σημαντικών καλλιτεχνών όπως ο αείμνηστος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Στέφανος Κορκολής κ.α., ενώ έχει τραγουδήσει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, σε εκδηλώσεις του Προεδρικού Μεγάρου, του Πολεμικού Ναυτικού καθώς, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής μέσα από την Παιδική Χορωδία είναι να ενισχυθεί κάθε προσπάθεια πολιτιστικής και καλλιτεχνικής ανάπτυξης στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Για το λόγο αυτό, προσκαλούμε τα παιδιά ηλικίας 7 έως 17 ετών να συμμετάσχουν στη Χορωδία του Δήμου μας. Τα μαθήματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στο ΩΔΕΙΟ «ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΣΚΑ», το οποίο έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση της χορωδίας, κάθε Παρασκευή 19.00 – 21.00, με την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική εμπειρία του διδακτικού του προσωπικού.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους γονείς να συμπληρώσουν την παραπλεύρως «Αίτηση – Εκδήλωση Ενδιαφέροντος» και να την παραδώσουν ή αποστείλουν στο Ωδείο «ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΣΚΑ» (Βερσή 49, 15669 Παπάγου, τηλ. 2106527081, ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).    

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού διοργανώνει τον «8ο Ποδηλατικό Γύρο» την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023. 

Η συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο είναι ελεύθερη για άντρες, γυναίκες και παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30, από το Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Λ. Περικλέους κάθοδος έως Βουτσινά, Βουτσινά αριστερά έως Κύπρου, Κύπρου αριστερά έως Ιωνίας, Ιωνίας έως Νευροκοπίου, Ελλησπόντου έως Αργυροκάστρου, Αργυροκάστρου δεξιά έως Μακεδονίας, Μακεδονίας έως Αναστάσεως, Ανατολής έως Υμηττού, Υμηττού αριστερά έως 25ης Μαρτίου, 25ης Μαρτίου δεξιά έως Λ. Περικλέους.

Φορέστε τα κράνη σας κι ελάτε στην όμορφη βόλτα στους δρόμους της πόλης μας.

 

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και η εταιρία ανακύκλωσης «Φαίδρα» σας προσκαλούν στο  «Παιδικό Φεστιβάλ Ανακύκλωσης». Μια μέρα γεμάτη διασκέδαση, μάθηση και πράξη για το περιβάλλον μας.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00 έως 14:00 στο  γήπεδο «Φοίβος» του Πάρκου «Στρατ. Αλεξάνδρου Παπάγου» (οδός Κορυτσάς).

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να εκπαιδεύσουμε και να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για τη σημασία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Με την ευγενική υποστήριξη της HAPPY TIME (Διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων).

 

Οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Παπάγου, Χρύσα Παρίση

Χολαργού, Βασίλης Σιαμάνης

 

 

 

 

 

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι αναβάλλεται η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Κατόπιν επικοινωνίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με το καταφύγιο ζώων "Karditsa Shelter Dogs", στο πλαίσιο στήριξης φορέων που φροντίζουν ζώα στην περιοχή της Καρδίτσας που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες, συγκεντρώνουμε τα εξής είδη:

 • αμπούλες αποπαρασίτωσης
 • vibramycin και augmentin
 • ξηρά τροφή για γάτες και σκύλους
 • σπιτάκια για σκύλους

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει:

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός από τις 08.00 έως 20.00.

 

Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με Σχολές Χορού-Ωδεία, Αθλητικούς Συλλόγους και Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εξασφάλισε και για το σχολικό έτος 2023-2024  τις παρακάτω 104  υποτροφίες  για μαθητές και νέους, μέλη οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα:

 • 16  Υποτροφίες σε Σχολές Χορού
 • 39 Υποτροφίες σε Ωδεία,
 • 27  Υποτροφίες σε Αθλητικούς Συλλόγους,
 • 22 Υποτροφίες σε Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών.

Η εν λόγω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο λειτουργίας του προγράμματος «Κοντά στο Δημότη».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για υποτροφία έως την Τετάρτη, 20/09/2023, είτε στο πρωτόκολλο (Περικλέους 55, ισόγειο) είτε  ηλεκτρονικά στο protocol@dpapxol.gov.gr ή στο  mathanasakou@dpapxol.gov.gr προσκομίζοντας/αποστέλλοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (διαθέσιμη στο πρωτόκολλο, στο Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης ή στην  Ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού).
 2. Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2022
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 4. Αντίγραφο ΑΔΤ γονέα
 5. Αντίγραφο κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ (γονέων)
 6. Αντίγραφο ιατρικού πιστοποιητικού ΑμΕΑ (ωφελούμενου ή γονέα)
 7. Αντίγραφο ελέγχου προόδου του μαθητή (σχολικού έτους 2022-2023) για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.

Εφόσον υπάρξουν ενδιαφερόμενοι περισσότεροι του αριθμού των υποτροφιών, η αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος «Κοντά στο Δημότη», όπως αυτή έχει  οριστεί με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ., θα προβεί σε αξιολόγηση και επιλογή των ωφελούμενων  με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με στόχο την στήριξη συμπολιτών μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης,  κα. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη – τηλ. 213 2002831-893/6944699587).

Ο Δήμος ΠαπάγουΧολαργού ευχαριστεί θερμά τις παρακάτω Σχολές Χορού, Ωδεία, Αθλητικούς Συλλόγους και Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών για την άμεση ανταπόκρισή τους και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο:

ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ:

 • Λύκειο Ελληνίδων: περιφερειακό τμήμα χορού Χολαργού-Παπάγου: 2 Υποτροφίες χορού σε παιδιά.
 • Λύκειο Ελληνίδων: περιφερειακό τμήμα χορού Χολαργού-Παπάγου: 2 Υποτροφίες χορού σε ενήλικες.
 • Σύλλογος Κρητών Χολαργού-Παπάγου «Ψηλορείτης»: 5 Υποτροφίες για μαθήματα χορού.
 • Galena’s Dance: 1 Υποτροφία σε παιδί ηλικίας 07-11 ετών σε χορό της επιλογής του.
 • Galena’s Dance: 1 Υποτροφία σε παιδί ηλικίας 12-18 ετών σε χορό της επιλογής του.
 • Galena’s Dance: 1 Υποτροφία σε φοιτητή/τρια σε χορό της επιλογής του/της.
 • Σχολή χορού Βαρλάμου-de Petrillo: 1 Υποτροφία για προσχολικό τμήμα (4-5 ετών).
 • Σχολή χορού Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου: 2 Υποτροφίες για ΣΤ’ Δημοτικού και Α’ Β’ Γυμνασίου (ημέρες και ώρες μαθημάτων Τρίτη και Πέμπτη, 19:00-20:00.
 • Dancescape Σχολή Χορού Χοροχώρος, Νούμτα Βικτώρια: 1 Υποτροφία Breakdance σε παιδί 5-8 ετών.

ΩΔΕΙΑ:

 • Ωδείο Κατερίνα Μάσκα: 2 υποτροφίες για Μουσικοκινητική Αγωγή
 • Ωδείο Κατερίνα Μάσκα: 1 υποτροφία για Ζωγραφική
 • Ωδείο Κατερίνα Μάσκα: 1 υποτροφία για Πιάνο
 • Κλασσικό Ωδείο: έκπτωση 50% και δωρεάν εγγραφή στα εξής ατομικά μαθήματα οργάνων:
 • 3 παιδιά για μάθημα βιολιού 
 • 5 παιδιά για μάθημα φλάουτου ή φλογέρας 
 • 3 παιδιά για μάθημα πιάνου
 • 3 παιδιά για μάθημα κλασσικής κιθάρας
 • 3 παιδιά για μάθημα ακορντεόν
 • 5 παιδιά για μάθημα τσέλου
 • 5 παιδιά για μάθημα μπουζουκιού
 • 3 παιδιά για μάθημα τρομπέτας

Η προσφορά μας ισχύει μόνο για την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024 και ΜΟΝΟ για σπουδαστές που θα έρθουν για πρώτη φορά στο Κλασσικό Ωδείο . Όχι για σπουδαστές που ήδη φοιτούν εδώ από προηγούμενες περιόδους ή έλαβαν υποτροφία τις χρονιές 2021-2022 και 2022-2023, Τα μαθήματα είναι αυστηρά ατομικά διάρκειας 30' ή 40' (ανάλογα την ηλικία του παιδιού).

 • Μαιάνδρειο Ωδείο: 2 υποτροφίες για τα τμήματα Μουσικής προπαιδείας που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών.
 • Μαιάνδρειο Ωδείο: δωρεάν συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μαθητών στην παιδική Χορωδία του Ωδείου.
 • Εθνικό Ωδείο παράρτημα Χολαργού: 1 Υποτροφία για χορωδία σε παιδιά μέχρι 7 ετών.
 • Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Παπάγου: 1 Υποτροφία για φλάουτο για παιδί Δημοτικού ή Γυμνασίου.
 • Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Παπάγου: 1 Υποτροφία για βιολοντσέλο για παιδί Δημοτικού ή Γυμνασίου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

 • Όμιλος Αντισφαίρισης Χολαργού: 2 Υποτροφίες σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
 • Αθλητικός Σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Παπάγου: 3 δωρεάν εγγραφές για παιδιά (αγόρια/κορίτσια) γεννημένα το 2011 έως 2015.
 • Καλαθοσφαιρικός Όμιλος Χολαργού, HOLARGOS BC: 1 Υποτροφία (διάστημα 09/2023-06/2024).
 • Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Παπάγου: 2 υποτροφίες Tennis για παιδιά ηλικίας 5 έως 16 ετών.
 • Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αίας Χολαργού: 1 Υποτροφία για μαθητή/ρια Γυμνασίου-Λυκείου  για  Πυγμαχία/ Kick Boxing.
 • Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Αίας Χολαργού: 1 ετήσια συνδρομή για μαθητή/ρια Γυμνασίου- Λυκείου για τα προγράμματα του χορού.
 • ΓΑΣ Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού: 2 Υποτροφίες, για 50% έκπτωση σε παιδιά δημοτικού που αφορούν νέες εγγραφές στο Πινγκ Πονγκ.
 • ΓΑΣ Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού: 1 Υποτροφία, για δωρεάν συμμετοχή σε παιδί νηπίου που αφορά νέα εγγραφή στο Στίβο.
 • Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού: 2 Υποτροφίες, για 50% έκπτωση σε παιδιά δημοτικού που αφορούν νέες εγγραφές στο Στίβο.
 • Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού: 1 Υποτροφία, για 50% έκπτωση σε κορίτσι Ε-ΣΤ Δημοτικού για νέα εγγραφή στην Ρυθμική.
 • Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού: 1 Υποτροφία, για 50% έκπτωση σε κορίτσι Γ-Ε Δημοτικού για νέα εγγραφή στην Τοξοβολία.
 • Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού: 1 Υποτροφία, για 50% έκπτωση σε κορίτσι γεννημένο από 2006 έως 2008 για νέα εγγραφή στο βόλεϋ.
 • Σύλλογος Κλασσικού Αθλητισμού (ΣΚΑ): 2 Υποτροφίες σε παιδιά ανεξαρτήτου ηλικιακής κατηγορίας.
 • Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος «Αίγλη»: 5 Υποτροφίες σε παιδιά σχολικής ή και προσχολικής ηλικίας καθώς και μεγαλύτερα της σχολικής ηλικίας για Σκάκι. 

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ:

 • Cess Institute Χολαργού-Παπάγου: πέντε (5) δωρεάν Υποτροφίες για την Αγγλική Γλώσσα για τις τάξεις από A Junior (Κωδικός CESS: BS 100 - ηλικία από 2α Δημοτικού) έως και Τάξη Lower (Β2) (Κωδικός CESS: EC 710 - ηλικία έως 1η Λυκείου).
 • Ευρασιατικοί Ορίζοντες: 1 Υποτροφία Class Junior.
 • Κέντρα Ξένων Γλωσσών Μουρίκης Ηλίας-Ζόρμπαλη Ζωή: 2 Υποτροφίες στην Αγγλική Γλώσσα (από επίπεδα Α Junior μέχρι και Lower B2) για παιδιά εκτός φροντιστηρίου.
 • Κέντρα Ξένων Γλωσσών
  «Μουρίκης Ηλίας-Ζορμπαλή Ζωή»: 2 Υποτροφίες στη Γαλλική και Γερμανική Γλώσσα (εκτός επιπέδων Β1-Β2) για παιδιά εκτός φροντιστηρίου.
 • Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ: 1 Υποτροφία στην Αγγλική Γλώσσα, επίπεδο A Junior.
 • JPT (Θεοδωροπούλου Δήμητρα Ε.): 1 Υποτροφία στην Αγγλική γλώσσα, D Regular.
 • JPT (Θεοδωροπούλου Δήμητρα Ε.): Έκπτωση 50% στην Αγγλική γλώσσα, Α Regular.
 • So Easy Win Net: 5 Υποτροφίες Ξένης Γλώσσας εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις
 • So Easy Win Net: 5 Υποτροφίες Πληροφορικής με έκπτωση στην εκπαίδευση.

 

 Επισυνάπτονται  οι αιτήσεις Υποτροφιών ανά κατηγορία

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι συναυλίες «Αλκίνοος Ιωαννίδης» και  «Νίκος Πορτοκάλογου - Ρένα Μόρφη», είναι sold out και δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες θέσεις στο κηποθέατρο Παπάγου.

Η διανομή έγινε με σειρά προτεραιότητας.

Όσοι έχουν στείλει email και δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση, σήμερα θα ενημερωθούν είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Ευχαριστούμε πολύ για τη θερμή σας υποστήριξη.

Ακολουθούν και άλλες δωρεάν εκδηλώσεις στο 29ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού αι συγκεκριμένα:

 • Δευτέρα 25/9 - «CUORE MEDITERRANEO» με τους ENCARDIA
 • Πέμπτη 28/9 - ΤΑ «ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ»…ΜΙΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, Θεατρική-μουσική παράσταση
 • Κυριακή 1/10 - «29ο ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!», Λαϊκή παράδοση

 

 

 

 

Ο Δήμος ΠαπάγουΧολαργού, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των θεσμών της οικογένειας και της παιδείας, συνεχίζει τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και κατά το σχολικό έτος 2023-2024.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί δωρεάν και προσφέρονται μαθήματα θετικής,   θεωρητικής κατεύθυνσης και οικονομίας, από έμπειρους εθελοντές καθηγητές, σε μαθητές Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι για τη νέα σχολική χρονιά μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, με υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο πρωτόκολλο του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός, ισόγειο) ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας  και Προώθησης της Απασχόλησης, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, – 213 2002 831 και 213 2002 893, 6944699587.

Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής 

Σας ενημερώνουμε ότι η συναυλία του συγκροτήματος “ΟΝΙΡΑΜΑ” που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 14/9/2023, στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Παπάγου - Χολαργού, ακυρώνεται λόγω των πρόσφατων δραματικών γεγονότων στη Θεσσαλία.
 
 • Όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια ηλεκτρονικά, θα απευθυνθούν στην εταιρία από την οποία τα αγόρασαν για την εξαργύρωσή τους.
 • Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια από το Γραφείο Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού και από το Εμπορικό Κέντρο Χολαργού θα μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους:
➡️Από το Γραφείο Φεστιβάλ (Αναστάσεως 90 Παπάγου), κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00. Τηλέφωνα επικοινωνίας 213 2027185-186-187.
➡️Από το ταμείο του Κηποθεάτρου (οδός Κορυτσάς-6η στάση Παπάγου), την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες :19:30 έως 21:30

Από την πρώτη στιγμή των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία ο Δήμος μας ήταν σε επικοινωνία με τους πληγέντες δήμους προκειμένου να συνεισφέρουμε με τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Κατόπιν σημερινής επικοινωνίας με τους δημάρχους των πληγέντων περιοχών, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, θα συγκεντρώσει τα παρακάτω είδη, από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

 • Εμφιαλωμένα νερά
 • Χυμούς
 • Σκηνές
 • Κλινοσκεπάσματα – κουβέρτες – σεντόνια - μαξιλάρια
 • Ξηρά τροφή /τρόφιμα μακράς διάρκειας
 • Απορρυπαντικά γενικής χρήσης
 • Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
 • Βρεφικά γάλατα, βρεφικές τροφές και πάνες
 • Ρούχα (καθαρά και καινούργια)
 • Φάρμακα

Σημεία συγκέντρωσης:

 • Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, «Κτίριο Δημάρχου Χαράλαμπου Σκούρτη» (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός) – ώρες 08:00 έως 20:00.
 • Δημοτικό κατάστημα Παπάγου «Κτίριο Δημάρχου Πίτσας Λιάπη» - ώρες 08:00 έως 15:00.

Επιπλέον, ο Δήμος μας σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», συγκεντρώνει σχολικά είδη για τους μαθητές των πληγέντων περιοχών  το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 10:00 έως τις 16:00, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός).

Σε συνέχεια των ενεργειών της δημοτικής αρχής σχετικά με την κεραία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που εγκαταστάθηκε πλησίον του σχολικού συγκροτήματος της 17ης Νοεμβρίου, και αφού διεξήχθησαν το προηγούμενο διάστημα οι σχετικοί έλεγχοι από τη νομική υπηρεσία και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, σας ενημερώνουμε ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας εγκαταστάθηκε σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας ο οποίος λειτουργεί σε 24ωρη βάση διασφαλίζοντας ότι η κεραία θα λειτουργεί στα επιτρεπόμενα από τη νομοθεσία όρια.

Οι μετρήσεις του σταθμού είναι διαθέσιμες και προσβάσιμες σε όλους στον παρακάτω σύνδεσμο: https://paratiritirioemf.eeae.gr/el/component/emf/734?view=area&layout=infograph&Itemid=0

Επιπλέον των ανωτέρω μέτρων, η δημοτική αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια για την οριστική απομάκρυνση της κεραίας.

 

Σελίδα 1 από 185

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech