Ανοίγουν το Σάββατο 6 Ιουνίου οι παιδικές χαρές του Δήμου Παπάγου - Χολαργού των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί λόγω των προληπτικών μέτρων ανάσχεσης του covid-19, εκτός αυτής που βρίσκεται στο πάρκο «Στρ. Αλεξάνδρου Παπάγου».

Η αναβαθμισμένη παιδική χαρά στο πάρκο Παπάγου θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού αποκατασταθούν κάποιες μικρές φθορές που δυστυχώς προκλήθηκαν από αγνώστους.

Ο Δήμος παρακαλεί τους γονείς και συνοδούς των παιδιών να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να αποφεύγουν τον συνωστισμό εντός των παιδικών χαρών και να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τόσο κατά την είσοδό και παραμονή τους στο χώρο, όσο και πριν και μετά.

Υπενθυμίζουμε πως όλες οι παιδικές χαρές έχουν λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση και είναι έτοιμες να τις χαρούν τα παιδιά μας.

 

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σηματοδοτήθηκε από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένα σχέδιο φιλόδοξο για τη μετάβαση σε μία νέα, πράσινη εποχή που δίνει σημαντικά κίνητρα για την ανάπτυξη της ηλεκροκίνησης.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος έδωσε το παρών υπογράφοντας μάλιστα ως εκπρόσωπος την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων.

Στον Δήμο μας, τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει με την τοποθέτηση φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (οδός Σύρου), με ελεύθερη χρήση για τους πολίτες μας.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης των δύο Κοινοτήτων μοίρασαν οικολογικές τσάντες για ανακύκλωση καθώς και τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου για την ενημέρωση του κοινού.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Οικονόμου μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο Θανάση Κούτρα και τον Σύμβουλο Κοινότητας Νικήτα Κεφαλογιάννη βρέθηκαν στου Παπάγου και σε κεντρικά σημεία όπου συνομίλησαν με πολίτες και μοίρασαν τις τσάντες. Στον Χολαργό, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Σιαμάνης μαζί με τον Σύμβουλο Κοινότητας Αλέξανδρο Φιλόσοφο επισκέφθηκαν καταστήματα και μοίρασαν το υλικό, ενημερώνοντας τον κόσμο.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού με γνώμονα την προστασία της υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους, ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν για αυτό το καλοκαίρι τα προγράμματα της δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και του Αθλητικού Camp του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.), σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με επίσης ομόφωνη απόφαση του Δ.Ο.Π.Α.Π.

Οι αθλητικές δραστηριότητες καθώς και οι δραστηριότητες της δημιουργικής απασχόλησης, κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα διεξάγονται λόγω υψηλών θερμοκρασιών σε εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, τα παιδιά έρχονται συχνά σε επαφή με τα ίδια υλικά και μοιράζονται τον ίδιο εξοπλισμό.

Τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας είναι δύσκολο να τηρηθούν από μικρές ηλικιακές ομάδες χωρίς την επιτήρηση των γονιών, όταν μάλιστα τα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν συνδυαστεί κυρίως με το παιχνίδι.

Η ευθύνη που έχουμε τώρα να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών, κάνει ακόμα πιο επιτακτική τη σημασία του να βρεθούμε και πάλι μαζί το επόμενο καλοκαίρι, κάτω από φυσιολογικές συνθήκες.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υπεύθυνη στάση καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της δοκιμασίας.

Η χθεσινή πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών στην χώρα, σηματοδοτήθηκε συνολικά από την μεγάλη προσέλευση παιδιών. Στον Δήμο μας, πάνω από το 90% των παιδιών επέστρεψαν την Δευτέρα 1η Ιουνίου στα δημοτικά και στη μεγάλη αγκαλιά των παιδικών σταθμών, όπου το προσωπικό τα υποδέχτηκε με χαρά και τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Όλα τα σχολικά συγκροτήματα και οι παιδικοί σταθμοί είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως, με τη συνδρομή του Δήμου μας, ενώ παιδιά και εκπαιδευτικοί τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται για την προστασία της υγείας όλων.

Μετά από χρόνιες δικαστικές και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και χάρη στην έγκαιρη και δυναμική αντίδραση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, εκταμιεύθηκε το ποσό των 117.936,650 ευρώ από την υπόθεση Energa-Hellas Power.

Πρόκειται για χρήματα που οι εν λόγω εταιρίες είχαν εισπράξει από τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας μέσω των λογαριασμών ρεύματος και που ποτέ δεν αποδόθηκαν όπως θα έπρεπε σε ΟΤΑ και δημόσιο.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στις 23 Απριλίου 2020 εισέπραξε 117.936,650 από δημοτικά τέλη που υπεξαιρέθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διεκδίκηση είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Βασίλειου Ξύδη και αφορά την περίοδο 2011-2012.

Από την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 επιτρέπεται η χρήση των ανοικτών γηπέδων Μπάσκετ από τους αθλούμενους πολίτες.

Οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση των γηπέδων Μπάσκετ:
α. Κλειούς & Περικλέους, Χολαργός
β. Αθλητικό Κέντρο Νευροκοπίου & Αργυροκάστρου, Παπάγου

Απαραίτητη προϋπόθεση, για τη χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι:
α. Η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα», το οποίο υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση: https://gga.gov.gr/images/Deltio_Ktagrafis_V3.pdf και
β. Η καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης, για να τηρούνται οι αποστάσεις, με σχετικές
οδηγίες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γ.Γ.Α.: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports?fbclid=IwAR3G4GTYRpL4Xc1vmR2VQn0cRpaEEhN_lIfG7nkIE4csqO5WJLG_iEhCzH8

Στην είσοδο των συγκεκριμένων ανοικτών γηπέδων Μπάσκετ θα υπάρχει Υπάλληλος του ΔΟΠΑΠ, ο οποίος θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την τήρηση της νόμιμης χρήσης αυτών.

Ώρες λειτουργίας: 08:00-13:00 & 17:00-22:00.

Η χρήση των υπόλοιπων ανοικτών γηπέδων Μπάσκετ του Δήμου μας, θα γίνεται με αποκλειστική ευθύνη των αθλουμένων πολιτών, τηρώντας τη νομιμότητα και τις ώρες κοινής ησυχίας.

Αθανάσιος Αυγουρόπουλος
Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ

Σκύλος Μαύρος Λαμπραντόρ -Τσοπανόσκυλο περίπου 2 ετών ευρέθη στο Δήμο μας . Αν γνωρίζετε τον πιθανό ιδιοκτήτη να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο τμήμα στο τηλέφωνο 2132002915. Σε άλλη περίπτωση μπορεί θα προωθηθεί για Υιοθεσία.

Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία του δήμου μας και είναι έτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά μας, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
Εφοδιασμένα με αντισηπτικά, μάσκες, με τα κατάλληλα είδη καθαρισμού, με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας και φυσικά με την πολύ σημαντική συνδρομή του εκπαιδευτικού προσωπικού, θα λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά μας.

Τα τμήματα προσχολικής αγωγής του ΔΟΚΜΕΠΑ θα επαναλειτουργήσουν  από την Δευτέρα 1η Ιουνίου με ειδικό πρόγραμμα  λειτουργίας :Εκ περιτροπής προσέλευση - 15μελή τμήματα - αποστάσεις ενάμιση μέτρου (1,5 μ.)-και ωράριο 07:00-14:00.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών και των εργαζομένων και να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, ακολουθούμε αυστηρά τις εγκυκλίους των αρμόδιων Υπουργείων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Όλοι οι χώροι των παιδικών σταθμών έχουν καθαριστεί σχολαστικά προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια τα φιλοξενούμενα νήπια και βρέφη και έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες αντισηπτικών, μασκών, γαντιών και απολυμαντικών .

Η παιδίατρος και η παιδοψυχολόγος του ΔΟΚΜΕΠΑ  θα βρίσκονται στη διάθεση του προσωπικού και των  γονέων για ιατρικές συμβουλές, ψυχολογική υποστήριξη συμβουλευτική .

Χρύσα Παρίση

Πρόεδρος Δ.Σ.

Από την Δευτέρα 1η  Ιουνίου 2020 ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές στο θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Άρτεμις». Μικροί και μεγάλοι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία καθ’ όλη  τη διάρκεια του καλοκαιριού να απολαύσουν ταινίες υψηλού επιπέδου Α’ προβολής.

Ο κινηματογράφος «Άρτεμις» βρίσκεται εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κέντρου Νεότητας Παπάγου, που διαχειρίζεται ο ΔΟΠΑΠ.

ώρα έναρξης:  21:00 & 23:00

τηλ.: 210.6528173                                  

 

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ

Αθανάσιος Αυγουρόπουλος

Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020,  η Λαϊκή Αγορά της Κοινότητας Χολαργού, θα λειτουργεί στην οδό Φανερωμένης, από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως την πλατεία Κωστή Παλαμά και από την οδό Σερίφου έως την οδό Κεφαλληνίας.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη παραδόθηκαν σήμερα στον Δήμο μας από την Περιφέρεια 60 κάδοι εσωτερικού χώρου συλλογής χαρτιού, μετάλλων και πλαστικού οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις υπηρεσίες του δήμου, σε αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής, αναφέρθηκε στην μείωση κατά 25% στα ανακυκλώσιμα υλικά που κατάφερε ο Δήμος μας την τελευταία πενταετία. «Με τους νέους αυτούς κάδους ελπίζουμε να πετύχουμε τον κύριο στόχο μας, να μειώσουμε ακόμη περισσότερο δηλαδή τα υλικά που στέλνουμε για ταφή στη Φυλή», πρόσθεσε ο κ. Αποστολόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης μίλησε για την διαχρονική προσπάθεια μείωσης των στερεών αποβλήτων σε όλη την Αττική η οποία στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού έχει ήδη επιτευχθεί σε μεγάλο ποσοστό και σήμερα ενισχύεται από την Περιφέρεια με τους νέους κάδους εσωτερικού χώρου.

Με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Δήμου Παπάγου – Χολαργού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο.

Σε όλη τη διαδικασία, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς, τηρήθηκαν αυστηρά όλοι οι κανόνες ασφαλείας καθώς και τα προβλεπόμενα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων.  

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συνεχίζει και θα εξακολουθήσει τις προσπάθειές του για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα που στην περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Από σήμερα, Δευτέρα 25/5/2020 επιτρέπεται η χρήση των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες.

Οι πολίτες μπορούν να αθληθούν στα δυο (2) γήπεδα στίβου, στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου (Νευροκοπίου & Αργυροκάστρου) και στο Αθλητικό Κέντρο Χολαργού (τέρμα οδού Σύρου), από τις 08:00 έως 22:45, μόνο στις τρεις εξωτερικές διαδρομές. 

Απαραίτητες προϋποθέσεις, για τη λειτουργία των οργανωμένων ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων από τους αθλούμενους πολίτες είναι:

α. Η συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα», το οποίο υπάρχει ηλεκτρονικά διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση:https://gga.gov.gr/images/Deltio_Katagrafis_V3.pdf  και

β. Η καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση, με περιορισμούς στη χωρητικότητα της εγκατάστασης, για να τηρούνται οι αποστάσεις, με σχετικές οδηγίες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γ.Γ.Α.: https://gga.gov.gr/…/…/article/278-covid/2981-covid19-sports


Επισημαίνουμε ότι η χρήση των υπαίθριων οργάνων απαγορεύεται μέχρι νεοτέρας.

Αρνητικά βγήκαν όλα τα τεστ για τον ιό covid – 19 που πραγματοποίησε ειδικό συνεργείο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στους εργαζόμενους του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 158 τεστ σε εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας, τις Δημοτικές Συγκοινωνίες, τα ΚΕΠ, την Δημοτική Αστυνομία, την Πολιτική Προστασία και την ΔΑΠΑΧΟ και σε όσες υπηρεσίες εξυπηρετούν πολίτες και έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Ο Δήμος σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους με επιπλέον δειγματοληπτικά τεστ στους εργαζομένους σε μεταγενέστερο χρόνο.

Σελίδα 1 από 95

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός