Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 151/2018 “Λήψη απόφασης σχετικά με τη μονοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού”

Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Τη διερεύνηση του σεναρίου Ι, σχετικά με τη μονοδρόμηση της Ναυαρίνου από τη συμβολή της με την Ανατολής έως την Καραολή & Δημητρίου και υλοποίηση υπογειοποιημένου άξονα από τα όρια του Δήμου Χολαργού - Παπάγου στα σύνορα με την Αγ. Παρασκευή, μέχρι την οδό Αναστάσεως σε τμήμα νοτίως της Χατζηκωνσταντή.

Τη διερεύνηση της εφικτότητας μιας τέτοιας σύνδεσης μέσα από την εκπόνηση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης που είναι προϋπόθεση για οποιοδήποτε περαιτέρω έργο με βάση τη νομοθεσία.

Οι διαδρομές που επιβαρύνουν τη Ναυαρίνου και το λοιπό δίκτυο θα εξυπηρετούν πλέον τοπικές κινήσεις, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό που είναι μετακινήσεις με το ένα και τα δύο άκρα εκτός της περιοχής τού Δήμου, θα χρησιμοποιεί το νέο άξονα.

Η λύση αυτή ίσως να είναι η μόνη που μπορεί να επιλύσει οριστικά το πρόβλημα δεδομένου ότι απομακρύνει όλο τον όγκο των διερχόμενων οχημάτων από τον Δήμο μας, όμως έχει σοβαρά διαδικαστικά και οικονομοτεχνικά προβλήματα διότι απαιτούνται εγκρίσεις που άπτονται και του Διατάγματος περί προστασίας Υμηττού.


Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Βαλυράκης

Διαβάστηκε 1006 φορές Τελευταία τροποποίηση στις 14 Αυγ 2018

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech