Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Έφυγε από τη ζωή ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας , ιδρυτής και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, Παύλος Τούτουζας Κύριο

Ο Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και η Δημοτική Αρχή, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Τούτουζα, ενός εξέχοντα συμπολίτη μας και σπουδαίου επιστήμονα που υπηρέτησε την Ιατρική με συνέπεια και ήθος.
Άνθρωπος με ευγένεια, καλοσύνη και αρχές, που δημιούργησε μια υποδειγματική οικογένεια, όπως υποδειγματική ήταν και όλη του η ζωή.
 
Ο Παύλος Τούτουζας γεννήθηκε στη Θήβα το 1935, ήταν έγγαμος με την Ελένη Τούτουζα-Πανταζοπούλου και απέκτησαν τρία παιδιά.
 
➡️ Ήταν ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και Βασικό ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας του οποίου ήταν Διευθυντής επί σειρά ετών.
➡️ Μέλος της “Nominating Committee”, επιτροπής η οποία επιλέγει και προτείνει τους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.
➡️ Είχε διατελέσει μέλος της Συντακτικής Επιτροπής υψηλού κύρους ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιστημονικών περιοδικών, και κριτής εργασιών από διεθνή επιστημονικά περιοδικά μεγάλης εμβέλειας
➡️ Είχε χρηματίσει Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων.
➡️ Στο ενεργητικό του είχε πολλές δημοσιεύσεις, που αφορούσαν σε επιστημονικά συγγράμματα για φοιτητές και ιατρούς, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.
➡️ Επίσης είχε δημοσιεύσει πολλά ερευνητικά άρθρα, τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και σε ξένα περιοδικά.
➡️ Διετέλεσε Διευθυντής συντάξεως των επιστημονικών περιοδικών «Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας επί 12 έτη, Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών κ.α.
Είχε λάβει πολλές Τιμητικές διακρίσεις όπως:
➡️ Άρχων Ακτουάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου,
➡️ Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (1997)
➡️ Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Σερβίας.
➡️ Τιμητική διάκριση το 1993 από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμον.
➡️ Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών,
➡️ Χρυσούν Μετάλλιον Πνευματικού Συλλόγου Χίων «ο Κοραής», κ.α.
 
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τίμησε τον Παύλο Τούτουζα, το 2017, με το “Βραβείο Περικλέους”, την ανώτατη τιμητική διάκριση που δίνεται από το Δήμο μας.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 12.00 στη Μητρόπολη Αθηνών και επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνου, να γίνει δωρεά στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας του οποίου ήταν και ιδρυτής.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech