Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

25η Μαρτίου: Eκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση Κύριο

Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων έχει διοργανώσει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Μπορεί τα μέτρα για την προστασία από την πανδημία να μην επιτρέπουν την φυσική παρουσία σε εκδηλώσεις, αλλά ο Δήμος συμμετέχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς, προετοιμάζοντας σειρά εκδηλώσεων, ομιλιών και μουσικών παραστάσεων με στόχο να αποτίσει φόρο τιμής και να ισχυροποιήσει την ιστορική μνήμη για την Ελληνική Επανάσταση.

Η εναρκτήρια διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και καλλιτεχνικών συναντήσεων αφιερωμένων στην Επανάσταση του 1821. Μεταξύ των εκδηλώσεων που έχουν διοργανωθεί, θα προβληθεί και βίντεο – αφιέρωμα στις Σημαίες της Ελληνικής Επανάστασης της Συλλογής – Ιδιοκτησίας του Δήμου Παπάγου Χολαργού, ενώ το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις εκδηλώσεις από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού www.dpapxol.gov.gr, τη σελίδα Facebook  (https://www.facebook.com/papxol) και το κανάλι Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCCuTm1yWsx1pNgbUGA07ifA/videos) του Δήμου.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ – 19:30

«Ύμνος στην Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού

Ανάγνωση – ερμηνεία από την ηθοποιό Ευτυχία Μοσχάκη

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ– 19:30

«Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονυσίου Σολωμού

Ανάγνωση – ερμηνεία από την ηθοποιό Γεωργία Ζώη

Κλαρίνο - Πάρις Μάμμας

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ - 19:30

Ομιλία με θέμα «Οι Αθηναίοι στην εξέγερση του ’21 και η απελευθέρωση της Ακροπόλεως» από την Ιστορικό – Αθηναιολόγο Άρτεμη Σκουμπουρδή, εν όψει των 188 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλεως των Αθηνών.

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 19:30

«Η ιστορία του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών, Ιδρύματος Βούρου – Ευταξία»

Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του Μουσείου, κ. Αντωνίου Βογιατζή

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 20:00

Μουσική εκδήλωση «Ελλάδα 2021», τιμώντας την ημερολογιακή επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, με τσέμπαλο τραγούδι.

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 19.30

«Το επικό έργο ‘Υμνος εις την Ελευθερία», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού και μουσική του Νικόλαου Χαλικιόπουλου – Μάντζαρου. Θα ερμηνευθεί από την κ. Εύα Κονδύλη, υψίφωνο και τον κ. Φρίξο – Διονύσιο Μόρτζο, πιάνο.

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech