Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου Κύριο

Με ευρεία πλειοψηφία (24 ψήφοι υπέρ – 5 ψήφοι κατά) ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, με την υπ. αριθ. 66/2020 απόφαση, η Παραλαβή και έγκριση της Β2 Φάσης της μελέτης «Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) εντός των διοικητικών ορίων Κοινότητας Παπάγου» και η επικαιροποίηση των προτεινόμενων χρήσεων γης σύμφωνα με το νέο Π.Δ/γμα 59/2018 «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης.

Το τελικό κείμενο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπως διαμορφώθηκε με τις παρατηρήσεις της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας, προβλέπει και μεριμνά μεταξύ άλλων, για τα ακόλουθα:

  1. Καθορίζεται ότι η Κοινότητα Παπάγου είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας, με την εξαίρεση των οικοδομικών τετραγώνων 158α (Εθνικής Αμύνης, στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο κτίριο Πολυϊατρείων – ΚΑΠΗ Παπάγου) και 155α (Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδα).
  2. Εντάσσει στο σχέδιο πόλης επτά (7) περιοχές μεταξύ των οποίων, οι πολυκατοικίες του 20ου Προγράμματος του Α.Ο.Ο.Α., με τους χώρους στάθμευσης αυτών και τους λοιπούς χώρους που τις εξυπηρετούν, καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις της οδού Νευροκοπίου.
  3. Δημιουργείται στην οδό Εθνικής Αμύνης και Ιερολοχιτών, Πολεοδομικό Κέντρο και μόνο στα Οικοδομικά Τετράγωνα 167β (πρώην κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος») και στο 176β (οδός Κύπρου και Εθνικής Αμύνης).

Σχετικά με τον μέσο συντελεστή δόμησης εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς και το ύψος της οικοδόμησης, ισχύει ότι αποφασίστηκε με την υπ. αριθ. 48/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή συντελεστής δόμησης 0,9 και μέγιστο ύψος 12 μέτρα.

Το ύψος της οικοδομής αυξάνεται όσο απαιτείται και μέχρι τα 14 μέτρα, σε περίπτωση που το δικαίωμα μελλοντικής δόμησης καθ’ ύψος (αέρας) έχει γεννηθεί με συμβολαιογραφική πράξη, η οποία έχει συνταχθεί  πριν την έγκριση του ΓΠΣ  και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί με το επιβαλλόμενο ύψος των 12 μέτρων.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση προωθείται προς επίλυση ένα χρόνιο θέμα της Κοινότητας Παπάγου, η έγκριση του «Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου» (ΓΠΣ), ενώ ταυτόχρονα θωρακίζεται η περιοχή, διατηρώντας τον χαρακτήρα της κηπούπολης και της αμιγούς κατοικίας και περιορίζεται η υπερδόμηση που δίνεται ως δικαίωμα με τον νέο οικοδομικό κανονισμό.

 

Επισυνάπτονται οι υπ. αριθ. 48/2014 και 66/2020 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου – Χολαργού.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech