Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Παράταση της δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών στου Δήμους Κύριο

Έως τις 30 Ιουνίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων στους δήμους. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 11 Μαρτίου, και συγκεκριμένα το άρθρο 10 με τίτλο «Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Θυμίζουμε ότι η δήλωση των τετραγωνικών γίνεται πλέον και ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή:

  • Επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ' όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και
  • Επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ' όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου
  • Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

Μέσω της εφαρμογής καλείστε να δηλώσετε στον οικείο δήμο τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων, καθώς τυχόν ανακρίβειες επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην εφαρμοζόμενη για τα έσοδα των δήμων νομοθεσία (αρ. 2, ν. 429/1976, παρ. 11 & 14, αρ. 10, ν. 1080/1980, παρ. 12 & 16, αρ. 24, ν. 2130/1993).

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ : Είσοδος πολιτών για δήλωση διόρθωσης ακινήτων

BHMA 1: Συνδεθείτε στο σύστημα μέσω των στοιχείων taxisnet.

BHMA 2: Δημιουργείστε μια δήλωση για κάθε ακίνητο που επιθυμείτε να υποβάλετε διόρθωση τ.μ. επιλέγοντας αρχικά τον Δήμο που ανήκει.

BHMA 3: Επιλέξτε από τη λίστα το ακίνητο που επιθυμείτε να διορθώσετε και τροποποιήστε τα τ.μ., σύμφωνα με τα πραγματικά.

BHMA 4: Υποβάλετε τη δήλωση.

 

Σημειώνεται ότι το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας έχει αλλάξει και πλέον λειτουργεί: Δευτέρα έως και Πέμπτη από 8:00-14:00.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech