Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Έργο αναβάθμισης του 1ου Λυκείου Χολαργού Κύριο

Υπεγράφη εχθές από τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο και παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας Μιχάλη Τράκα, η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση του 1ου Λυκείου Χολαργού», για το οποίο ο Δήμος μας εξασφάλισε 100% χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα κτίρια, στον αύλειο χώρο και στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος, με στόχο τη στατική ενίσχυση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου καθώς και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ / ΑΜΚ.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας προβλέπεται η μόνωση κτιρίων με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, η μόνωση δωμάτων και στεγών, η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, η αντικατάσταση και βελτίωση κουφωμάτων και η τοποθέτηση θερμομονωτικών υαλοπινάκων.

Αντίστοιχα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία θα γίνει διαμόρφωση ραμπών, χώρων υγιεινής και ανελκυστήρα, ειδικών προδιαγραφών.

Εντός του σχολικού συγκροτήματος θα εγκατασταθεί ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου και ενεργειακής διαχείρισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με στόχο τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας, την έγκαιρη ανίχνευση βλαβών και την συνεχή και ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού.

Το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης Κτιρίου θα ελέγχει:
1. Το σύστημα θέρμανσης σχολικού συγκροτήματος
2. Το σύστημα αερισμού σχολικού συγκροτήματος
3. Το σύστημα φωτισμού σχολικού συγκροτήματος. Ταυτόχρονα θα διαχειρίζεται μέσω καταγραφών τα ενεργειακά δεδομένα της εγκατάστασης.

Το έργο κόστους 793.876,66 ευρώ θα ξεκινήσει άμεσα και θα διαρκέσει 15 περίπου μήνες.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech