Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Η Άρτεμις Σκουμπουρδή στο Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Κύριο

Εντυπωσίασε το κοινό του Δήμου μας η Ιστορικός Τέχνης και Συγγραφέας Ιστορικών και Λαογραφικών Μελετών Άρτεμις Σκουμπουρδή με την διάλεξή της με τίτλο «185 Χρόνια Αθήνα Πρωτεύουσα».

Πρόκειται για την δεύτερη διάλεξη του δεύτερου κύκλου του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρίας Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου.

Η κ. Σκουμπουρδή, που είναι και Ιδρυτικό Μέλος του θεσμού των «Δωρεάν Ξεναγήσεων» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, αναφέρθηκε διεξοδικά στην  ιστορική εξέλιξη της Αθήνας ως Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους επικεντρώνοντας στα προ του Όθωνα και του Όθωνα τα  χρόνια, στον μεγάλο Φιλέλληνα Λουβοδίκο Α’, πατέρα του Όθωνα και στους παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες (Theophilus Hansen, Ernst Ziller κ.α.), οι οποίοι καθιέρωσαν το Νεοκλασικό ρυθμό στα Αθηναϊκά κτίρια και χάραξαν το πρώτο πολεοδομικό σύστημα της Αθήνας.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech