Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ριζική Αναβάθμιση της Παιδικής Χαράς στο Πάρκο Στρατάρχου Παπάγου Κύριο

Μια από τις παιδικές χαρές του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, πρόκειται να αναβαθμιστεί ριζικά και άμεσα. Πρόκειται για αυτήν που βρίσκεται στο Πάρκο Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου και σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, θα μετατραπεί σε έναν υποδειγματικό χώρο παιχνιδιού ως προς την ασφάλεια και τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες της κάθε ηλικιακής ομάδας.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται εξοπλισμός και περιοχές παιχνιδιού για τις τέσσερις ηλικιακές ομάδες χρηστών: παιδιά νηπιακής, προσχολικής, σχολικής και εφηβικής  ηλικίας. Για την κάλυψη όλων των παραπάνω ηλικιακών ομάδων έχουν επιλεγεί 20 διαφορετικοί τύποι εξοπλισμού, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο εξάεδρο χωροδικτύωμα, μία σύνθεση αναρρίχησης με τρία πολύεδρα, ένας περιστρεφόμενος δίσκος ισορροπίας, ένα εναέριο σύστημα μεταφοράς «Τελεφερίκ», μία μεταλλική πεντάγωνη κούνια, μία πολυλειτουργική σύνθεση πύργος (προσβάσιμη από ΑμΕΑ) και δύο μεταλλικές τσουλήθρες λόφου. 

Επιπλέον, η προσβασιμότητα και η ένταξη δραστηριοτήτων για χρήση των οργάνων παιδικής χαράς και από ΑμεΑ, αποτελεί σημαντική παράμετρο του σχεδιασμού, σε μια γενικότερη προσέγγιση που προωθεί τη συμμετοχή όλων των παιδιών στο παιχνίδι, χωρίς αποκλεισμούς και ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους ή άλλων διαφοροποιητικών στοιχείων.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο μιας περιβαλλοντικής κατεύθυνσης το έργο στην παιδική χαρά, θα ακολουθεί τις αρχές του αειφόρου σχεδιασμού με την ενίσχυση του φυσικού στοιχείου του περιβάλλοντος χώρου ενώ τα υλικά και οι εξοπλισμοί που θα χρησιμοποιηθούν, θα είναι ανακυκλώσιμα και στο μέτρο του δυνατού θα έχουν παραχθεί από ανακυκλωμένα υλικά.

Οι επιλεγμένοι εξοπλισμοί της παιδικής χαράς στοχεύουν να διεγείρουν τη συμμετοχή, την κινητικότητα, τον πειραματισμό και την προαγωγή τόσο της νοητικής όσο και της δημιουργικής διαμόρφωσης της συμπεριφοράς των παιδιών.

Το έργο κόστους 316.987,40 ευρώ (287.900 μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και 29.087,40 ευρώ από ιδίους πόρους), θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech