Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τιμάει τον ήρωα Αντιστράτηγο Γεώργιο Παπαλαμπρίδη Κύριο

Σαράντα πέντε χρόνια μετά από την ημέρα που έπεσε ένδοξα στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τιμά τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Παπαλαμπρίδη.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 12.30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εντός του Κοιμητηρίου Παπάγου, ενώ δύο ημέρες πριν θα έχει πραγματοποιηθεί με αεροσκάφος C 130 ο επαναπατρισμός των οστών του με ευθύνη του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο Δήμος μας έχει ήδη τιμήσει τον ηρωικό Αντιστράτηγο Γεώργιο  Παπαλαμπρίδη τοποθετώντας προτομή του στο Πάρκο του Παπάγου δίπλα στην περιοχή της ομπρέλας ενώ έχει δώσει το όνομά του στην πλατεία που βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου.

Σημειώνεται ότι χρειάστηκαν 45 χρόνια για να ταυτοποιηθούν τα οστά του τα οποία βρέθηκαν στην Άσπρη Μούτη, το πιο ψηλό σημείο της κορυφής Αλωνάγρα της Κύπρου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις μαρτυρίες ότι ηγείτο του λόχου του οποίου ήταν διοικητής. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν και τα οστά ακόμα 13 Ελληνοκυπρίων πεσόντων που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Πριν πέσει ηρωικά τον Ιούλιο του 1974, ο λόχος του Παπαλαμπρίδη είχε καταφέρει να κρατήσει τα υψώματα για τρεις ημέρες. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του απένειμε στην συνέχεια ως ένδειξη τιμής τον βαθμό του Λοχαγού ενώ το 2008 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον προήγαγε στον βαθμό του Αντιστράτηγου επί τιμή.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech