Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τιμάει την Παγκόσμια Ημέρα Κακοποιημένων Γυναικών Κύριο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακοποιημένων Γυναικών και με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρίας Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 26 Νοεμβρίου ημερίδα με τίτλο «Γυναίκα για μία ζωή χωρίς σημάδια».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΕΠΙΨΥ και τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Χολαργού «Φοίβη».

Ομιλίες εκφώνησαν η Ψυχολόγος Κορίνα Στρατή και η Νομικός Μιρέλα Παπαχλιμίντζου από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία: Μορφές και νομικό πλαίσιο», η Ψυχολόγος Ισμήνη Καραγιάννη από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ΕΠΙΨΥ με θέμα «Η επίδραση της βίας στην Ψυχική Υγεία», η Κοινωνική Λειτουργός του Σωματείου ΧΕΝ Αθηνών Χρύσα Κουσουλέντη με θέμα «Γυναικοκτονίες» και η Υπεύθυνη Ξενώνα Χολαργού Φοίβη Κλαίρη Δανιηλίδου με θέμα «Παρουσίαση – Εμπειρίες - Έργο στον Ξενώνα».

Στο ίδιο πλαίσιο, φιλοξενείται από τις 25 έως τις 29 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο και στον χώρο έξω από το Αμφιθέατρο έκθεση φωτογραφίας από τη ΧΕΝ με θέμα «Βία κατά των Γυναικών. Ορισμοί και Μορφές».

 

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός