Ημέρες Περικλέους 2019 Κύριο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει τις «Ημέρες Περικλέους», έναν θεσμό προς τιμήν του Περικλή και ολόκληρης της σπουδαίας εκείνης ιστορικής περιόδου.

Στο όνομα του Περικλή, του μέγιστου στρατηγού της αρχαίας Αθήνας και του ηγέτη που έθεσε τις βάσεις για την Δημοκρατία, τιμούμε σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών.

Ο Δήμος μας θα απονείμει τα «Βραβεία Περικλέους» στον ηθοποιό Νικήτα Τρακίρογλου, τον εικαστικό Αλέκο Φασιανό και τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

 

Πρόγραμμα:

  • Χορευτικό Δρώμενο από την Σχολή Χορού Μαργαρίτα Βαρλάμου
  • Χαιρετισμός από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού Βίκυ Νικάκη
  • Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο 
  • Ομιλία από τον τέως Υπουργό Πολιτισμού και Πρόεδρο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ Σταύρο Μπένο με θέμα «Ο Περικλής και εμείς»
  • Απονομή «Βραβείων Περικλέους»: Νικήτας Τσακίρογλου, Αλέκος Φασιανός, Γιώργος Χατζηνάσιος
  • Μουσικός Επίλογος «Άγγιγμα Ψυχής» σε μουσικές συνθέσεις του Γ. Χατζηνάσιου. Τραγούδι: Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Πιάνο: Γιώργος Τσοκάνης, Σαξόφωνο: Χρήστος Κυριαζής, Κοντραμπάσο: Μάνος Λούτας

 

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στον χώρο έξω από το Αμφιθέατρο.

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός