Το δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού αφετηρία της ποδηλατοδρομίας για το Κλίμα Κύριο

Παρουσία του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου ξεκίνησε σήμερα το πρωί η μεγάλη ποδηλατοδρομία που διοργάνωσαν οι ποδηλατικές ομάδες του Βόρειου Τομέα της Αττικής συμμετέχοντας στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 αλλά και στο παγκόσμιο κίνημα “Week for Future and Climate Justice" ενόψει της διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Με αφετηρία το δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού, όπου εκτός από τον κ. Αποστολόπουλο τους ποδηλάτες συνάντησε και η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, η πορεία συνεχίστηκε προς τα 14 δημαρχεία του βόρειου τομέα της Αττικής.

Πριν ξεκινήσουν, εκπρόσωποι των ομάδων έδωσαν στον δήμαρχο επιστολή υπενθύμισης του Συμφώνου των Δημάρχων, τονίζοντας τη σημασία της Βιώσιμης Κινητικότητας για τον στόχο της μείωσης των εκπομπών άνθρακα ενώ του χάρισαν και συμβολικά και μία μικρή γλάστρα για να την φυτέψει κάπου στο Δημαρχείο και να τη φροντίζει μέχρι την λήξη της θητείας του.

Παραλαμβανοντας το συμβολικό δώρο, ένα γλαστράκι, από τις ποδηλατικές ομάδες.

 

Με την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός