Εκδηλώσεις στη μνήμη του Κύπριου ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου Κύριο

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Κύπριο ήρωα, υπαρχηγό της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, συνδιοργανώθηκαν την Κυριακή 3 Μαρτίου, από το Δήμο Παπάγου - Χολαργού,  τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος και την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Θεία Λειτουργία η οποία τελέστηκε ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου, κ. Γεωργίου και το μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού και ολοκληρώθηκαν στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος Β’, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος Καρσιώτης, οι Αρχιμανδρίτες κ.κ. Συμεών Βενετσιάνος και Αρίσταρχος Γκρέκας, ο Αιδεσιμολογιώτατος κ. Κων/νος Στούμπος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Λυμπέρης,  ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Ιωάννης Αδάμου, η Μορφωτική Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου κα Νάντια Στυλιανού, ο εκπρόσωπος του ΓΕΘ Κύπρου, Αντισυνταγματάρχης κ. Σάββας Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Δημήτρης Στεφανίδης, ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού, κ. Χαράλαμπος Σκούρτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, κ. Γιώργος Συλλούρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος κ. Λεωνίδας Μασοστασής και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Ο Γρηγόρης Αυξεντίου αγωνίστηκε κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στο Μοναστήρι Μαχαιρά, στις 3 Μαρτίου του 1957.

Υπήρξε λαμπρός επαναστάτης και πιστός στο σκοπό του αγώνα που διεξήγαγε, την απελευθέρωση και ένωση της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός