Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

"Ηλεκτρισμένη πόλη" - Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Κοντό Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σας προσκαλεί στη θεατρική – μουσική παράσταση αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Κοντό «Ηλεκτρισμένη πόλη», το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, Χολαργός).

Ερμηνεύει η ηθοποιός Χριστίνα Καφαντάρη.

Επιλογή κειμένων, μουσική, σκηνοθεσία: Λίλιαν Καλλίτση.

Ακούγονται αποσπάσματα από τη δισκογραφική δουλειά «ΑΠΟΠΕΙΡΑ» του Νίκου Καλλίτση, σε ποίηση του Γιάννη Κοντού και ερμηνεία της Αφροδίτης Μάνου.

Σκηνικά: Νικόλας Ευγένιος

Παραγωγή βίντεο: Μαρία Τοκατλίδη

Ο Γιάννης Κοντός γεννήθηκε στο Αίγιο, ήταν γιος στρατιωτικού και κάτοικος Παπάγου. Δημιούργησε την πρώτη του ποιητική συλλογή στα 1965 και συνέγραψε το πρώτο του βιβλίο το 1970 και το  1973 κέρδισε χορηγία του Ιδρύματος Φορντ.

Επί σειρά ετών ήταν συνεργάτης ραδιοφώνου καθώς και των εκδόσεων "Κέδρος". Είχε κατά διαστήματα συνεργαστεί με περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής". Είχε γράψει κείμενα για σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους και το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του ποιητικού του έργου.

Το 1980 ο συνθέτης Νίκος Καλλίτσης κυκλοφόρησε το δίσκο «Απόπειρα» με μελοποιημένα ποιήματά του και ερμηνεύτρια την Αφροδίτη Μάνου. Συνεργάσθηκε με Έλληνες ζωγράφους, όπως τον Δημήτρη Μυταρά, τον Αλέκο φασιανό, τον Φαίδωνα Πατρικαλάκη και δίδαξε επίσης, θεατρική τέχνη.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech