Συμμετοχή των μαθητών της πόλης μας σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου - Χολαργού Κύριο

Το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος στέλνουν οι μαθητές των σχολείων μας, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Στην εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού η οποία έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, συμμετέχουν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, μαθητές των δημοτικών σχολείων συμμετέχουν στη δράση «Green Step», με υπεύθυνη την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνα Γκούμα. Στο πλαίσιο της δράσης, επισκέφθηκαν τον Υμηττό και ενημερώθηκαν από το αρμόδιο τμήμα Πρασίνου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και τον Αντιδήμαρχο κ. Αυγουρόπουλο, για το αστικό, το περιαστικό πράσινο, για τις δεντροφυτεύσεις, για την ανακύκλωση κ.α.

Αντίστοιχα μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων  της πόλης μας επισκέφτηκαν τον Υμηττό, με υπεύθυνο της δράσης τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ΜιχάληΤράκα, ενημερώθηκαν για τη χλωρίδα και την πανίδα του βουνού, περπάτησαν στα σηματοδοτημένα από τον Δήμο μονοπάτια και κάθε σχολείο υιοθέτησε και ένα από αυτά.

Η εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, δεν σταματά. Συνεχίζεται με συνεχόμενες δράσεις και ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, δράσεις στις οποίες συμμετέχει και η εθελοντική ομάδα «Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού».

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 09:00 θα παρουσιαστούν εργασίες των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου, στο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» και θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της πόλης μας.

 

 

 

 

 

 

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός