Ύμνοι για την αγάπη του Ποιμένα Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού και το Κλασσικό Ωδείο Χολαργού παρουσιάζουν μια αριστουργηματική Συναυλία Οργανικής και Φωνητικής Μουσικής με έργα που μιλούν για το Θείο Δράμα. 

Η τραγική κατανόηση της φθαρτότητας της ανθρώπινης ύπαρξης οδηγεί στην αγωνιώδη αναζήτηση του Θείου και η μουσική γραφή συντελεί και αυτή με τη σειρά της στη λύτρωση της Ανάστασης και του μηνύματος που αυτή φέρει. 

Στη Συναυλία θα ερμηνευτούν άριες, ντουέτα και σύνολα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά θρησκευτικά έργα όπως τα ορατόρια "Κατά Ματθαίον Πάθη" (Matthäuspassion) και "Κατά Ιωάννην Πάθη" (Johannes-Passion) του Johann Sebastian Bach και "Messiah" του George Frideric Haendel καθώς και "Ave Maria" μεγάλων συνθετών όπως οι G. Caccini, P. Mascagni, G. Verdi, κολοσσιαία έργα έντονων υπαρξιακών αναζητήσεων που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν ακροατή. 

Τραγουδούν οι μονωδοί: 

Φαίη Αλικάκου, Λήδα Βαρβαρούση, Δανάη Δάφνη-Μητσάκου, Ελένη Ευθυμίου, Γεωργία Θεοδωροπούλου, Πέτρος Κασιμάτης, Ελένη Κοσμά, Δανάη Κωμοδρόμου, Άλκης Κώτσικος, Αριάδνη Μερσινιά-Ψημίτη, Ορέστης Μερσινιάς-Ψημίτης, Ελένη Μητσάκου, Πόλυ Νικολοπούλου, Σμαρούλα Παντελή, Νεφέλη Παπούλια, Ελένη Παυλίδου, Ιωάννα Ρίζου, Δήμητρα Ρομποτή, Εριφύλη Σαββίδου, Χρήστος Τσιφτσής, Ελίνα Ψημίτη

Συμπράττουν οι μουσικοί: 
Ανδρέας Μερτζέλος – πιάνο, 
Μαριαλένα Καραγιάννη – βιολί, 
Γιάννης Γιούνης - βιολοντσέλο,
Γεωργία Κωνσταντοπούλου - όμποε 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Rossitza Tröeva

Οργάνωση Παραγωγής: Δήμος Παπάγου-Χολαργού, Κλασσικό Ωδείο Χολαργού, Δημήτρης Γασπαράτος, Μιμή Ρουφογάλη, Σπύρος Ηλιάδης, Rossitza Tröeva, Γεωργία Θεοδωροπούλου.

Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 - Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" Δημαρχείου Παπάγου -Χολαργού - Λ. Περικλέους 55, Χολαργός

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός