Εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου - Χολαργού στην μνήμη των πεσόντων στα Ίμια Κύριο

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τους πεσόντες στα Ίμια το 1996, τον Αντιπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο, και τον Σημαιοφόρο Έκτορα Γιαλοψό, που διοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, ως ένδειξη χρέους απέναντι στους τρεις ήρωες που υπερασπίστηκαν με πίστη και αφοσίωση τη σημαία μας και την πατρίδα μας.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου όσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», παρακολούθησαν μια εξαιρετική εκδήλωση από την Πρόεδρο και τα μέλη του Αρχείου Μουσείου Παλαιών Χαρτών και Χαρακτικών.

Οι ομιλητές, κ. Ιωάννης Κρασσάς, κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος και κ. Αργύρης Ντινόπουλος, συγκίνησαν το κοινό με τις ομιλίες τους, που ανέδειξαν το μεγαλείο της θυσίας των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου - Χολαργού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή, με την Πόπη Μάλφα στο πιάνο.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων στα Ίμια, όπου κατέθεσαν στεφάνι ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος κ. Φλώρος Κων/νος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαροχος κ. Νικόλαος Καφέτσης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, κα Μαρία Δημάκου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός