Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Οδηγίες προς τους κατοίκους της πόλης μας Κύριο

Ήδη από το πρωί το κύμα κακοκαιρίας πλήττει και τον Δήμο μας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού έχει προβεί εγκαίρως σε εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των αγωγών ομβρίων και των φρεατίων και η ομάδα Πολιτικής Προστασίας της πόλης μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Συνιστούμε στους πολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τους καλούμε να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

  • Να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε από τις επίσημες πηγές ενημέρωσης, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 122 (ιστοσελίδα ΓΠΠΠ) είτε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ΕΜΥ.
  • Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων. 
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
  • Αν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας παρατηρήσετε μεταφορά φερτών υλικών σε φρεάτια, παρακαλούμε να το αναφέρετε στις υπηρεσίες μας.
  Τέλος, οι συμπολίτες μας μπορούν να επικοινωνούν για όποιο θέμα προκύψει στα παρακάτω τηλέφωνα, όλο το 24ωρο:
  • Γραφείο Δημάρχου - 213-2002806-815
  • Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αυγουρόπουλος - 213 2002803 - 6942 212084
  • Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αυγουστάκης - 210 6540211 - 6984 424842

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech