Προϋπολογισμός Δήμου Παπάγου - Χολαργού έτους 2018 Κύριο

Την 1η Νοεμβρίου 2017, σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για το έτος 2018.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι ρεαλιστικός, ισοσκελισμένος και με θετική γνωμοδότηση, χωρίς καμία απολύτως παρατήρηση, από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Είναι ένας προϋπολογισμός που εκφράζει την πολιτική του Δημάρχου και της διοίκησής του, με γνώμονα τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του μέσα σε έναν σύγχρονο δημοκρατικό Δήμο, με σεβασμό στην προάσπιση των δημοσίων αγαθών.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία και υπολογίζοντας σοβαρά την μακράς διάρκειας οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα και την κοινωνία μας, δώσαμε έμφαση στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, των τεχνικών έργων, την ενίσχυση παγίων, την καθημερινότητα, την ανανέωση των οχημάτων του Δήμου, την ενίσχυση του πολιτισμού, της παιδείας, την ανάπτυξη των εσόδων, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών όπου είναι εφικτό και τις επενδύσεις.

Ο νέος ισοσκελισμένος προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 36.422.161,19 ευρώ.

Για τρίτη χρονιά φέτος φορολογούμαστε και πληρώνουμε φόρους ύψους 462.000,00 ευρώ, όπως και 757.000,00 ευρώ για εξυπηρέτηση δανείων προηγούμενων ετών.

Στόχος μας, πέρα από την κάλυψη των αναγκών των πολιτών μας, είναι και ο σεβασμός και η διασφάλιση, μέσω της χρηστής και ορθολογικής διαχείρισης και του τελευταίου ευρώ που μας εμπιστεύτηκαν.

Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ευχαριστούν και συγχαίρουν την οικονομική υπηρεσία για την υπεύθυνη και έγκαιρη κατάρτιση του προϋπολογισμού 2018.

 

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Άννα Μαρία Τσικρικώνη

Η πόλη μας

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού είναι ένας από τους δήμους της νομαρχίας Αθηνών, της περιφέρειας Αττικής που προέκυψε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των παλαιότερων δήμων Παπάγου και Χολαργού. Ο δήμος έχει πληθυσμό 47.714 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Έδρα του είναι ο Χολαργός. Η έκτασή του είναι 8,63 τ.χλμ..

Η Δημοτική Αρχή

Επικοινωνία

  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός