Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 996

Ημερίδα για τους Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Το  Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού γέμισε ασφυκτικά από πολλούς γονείς, πολλά παιδιά και άλλους  προσκεκλημένους,  που έσπευσαν να ακούσουν τον Στρατηγό Μανώλη Σφακιανάκη και τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην Ημερίδα που διοργανώθηκε από το Δήμο Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Σφακιανάκης με τρόπο άμεσο και μεταδοτικό, καθήλωσε το κοινό για δύο περίπου ώρες, αναφερόμενος στα οφέλη που προσφέρει το διαδίκτυο, αλλά συγχρόνως και στους κινδύνους που απορρέουν από την αλόγιστη χρήση του.

Ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις καινοτόμες δράσεις της Ομάδας Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying),  για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ασφαλή χρήση τους κυρίως από τα παιδιά, για τον εθισμό στο διαδίκτυο που οδηγεί ακόμα και σε ακραίες καταστάσεις, για τη διαδικτυακή απάτη, καθώς και για την άμεση επέμβαση της Υπηρεσίας σε πολλές και σοβαρές περιπτώσεις με απόλυτη επιτυχία.

Απευθυνόμενους στους γονείς τόνισε πως πρέπει να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά τους χωρίς προστριβές και διαμάχες, έτσι ώστε να μπορούν να τα προστατέψουν από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκε η καινοτόμος εφαρμογή “Cyberkid”, η οποία αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες, την πληροφόρηση, την ψυχαγωγία, αλλά και την ενημέρωση από τους πιθανούς κινδύνους του διαδικτύου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις προς τον κ. Σφακιανάκη, οι οποίες απαντήθηκαν με  κάθε λεπτομέρεια.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος,  εξήρε το έργο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ευχαρίστησε τον Στρατηγό, λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο Παπάγου - Χολαργού η παρουσία του  με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών μας για ένα τόσο σοβαρό και επίκαιρο θέμα.

Ο κ. Σφακιανάκης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες τονίζοντας  ότι για πρώτη φορά διοργανώθηκε ημερίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Δήμο, με τόσο πολύ κόσμο, απογευματινή ώρα και συνάμα ημέρα μεγάλης γιορτής.

Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση έφυγαν πραγματικά πιο σοφοί, όπως είχε προβλέψει ο κ. Σφακιανάκης στην αρχή της παρουσίασής του.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech