Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Εκδήλωση για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, διοργάνωσαν εκδήλωση για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, με ομιλήτριες την κα Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την παιδική σεξουαλική κακοποίηση «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και την κλινική ψυχολόγο και εκπαιδευτικό κα Μαρία Καρανίκου.

Η κα Ράπτη αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα, καθώς στις μέρες μας περίπου ένα στα πέντε παιδιά κακοποιείται, συνήθως από κάποιον που γνωρίζει. Επίσης ενημέρωσε τους γονείς για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διδάξουν στα παιδιά τους τον «κανόνα του εσώρουχου», ώστε να ξέρουν ξεκάθαρα σε ποια σημεία του σώματος δεν πρέπει κανείς να τα αγγίξει, για τα καλά και κακά μυστικά, για την ευθύνη των ενηλίκων σχετικά με την πρόληψη και την προστασία των παιδιών και μοίρασε ενημερωτικό υλικό σε όλους.

Η κα Καρανίκου ανέπτυξε το θέμα των σχέσεων των παιδιών με τους γονείς, οι οποίες πρέπει να  βασίζονται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη και κατά πόσο αυτές επηρεάζουν και καθορίζουν γενικότερα τη ζωή τους.

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech