Το έργο «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψάθα, αναφέρεται στην ανάγκη του ψέματος στην πολιτική, αλλά και στην ανάγκη του ψέματος στην ζωή !
Σε μια Ελλάδα που προσπαθεί στα σταθεί στα πόδια της, μετά την κατοχή και τον εμφύλιο, φυτρώνει ο ήρωας του Δημητρίου Ψαθά, ο Θόδωρος Πάρλας ή ψευτοθόδωρος. Απευθύνεται στο Ρωμιό, που γοητεύεται απ’ το ψέμα του, στον Ρωμιό που ψηφίζει πάντα για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.
Ο Έλληνας πριν τις εκλογές είναι : Ρομαντικός, Ενθουσιώδης, Εύπιστος. Μετά τις εκλογές, γίνεται: Αγανακτισμένος, Προδομένος. Θύτης και Θύμα μαζί. Ο Αιώνιος Ρωμιός! Αλλά αυτή είναι η ουσία της πολιτικής. Ο καλός πολιτικός να γίνεται καλός θεατρίνος !
Το έργο «Ζητείται ψεύτης» πρωτοπαίχτηκε απ’ το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη το 1953 στο θέατρο «Σαμαρτζή» με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο. Μεταφράστηκε σε 5 γλώσσες και όπου παίχτηκε είχε τεράστια επιτυχία !
Παίζουν οι ηθοποιοί
- Νατάσσα Χαϊδά : Τζένη Φερέκη
- Γιώργος Ασπιώτης : Θεόφιλος Φερέκης
- Μαρία Βασιλοπούλου : Πιπίτσα
- Αποστόλης Παπανικολάου : Θόδωρος Πάρλας
- Βασίλης Καραογλάνης : Βρασίδας – Δερβίσης
- Λιλή Πιτσικουλάκη : Ψηφοφόρος Δήμου -Πατήρ-Ευτύχιος
- Λήδα Χατζοπούλου : Κούλα
- Δέσποινα Μάνθου : Ζωζώ
- Γιώργος Μούσογλου : Αστυνομικός -Ψηφοφόρος Πατατιάς
- Ασπασία Δημέα : Χωριάτισσα -Ψηφοφόρος - Χήρα
- Χρύσα Οικονόμου : Χωριάτισσα- Ψηφοφόρος – γκαρσόνι
- Μαρία Νίκταρη : Χωριάτισσα - Ψηφοφόρος
- Εριάννα Καράντζαλου :Πίτσα- Κίτσα
- Σέργιος Σπυράτος : Άγης
Τραγουδάει ο Σέργιος Σπυράτος - Χορογραφίες : Μαρία Βασιλοπούλου - Σκηνικά : Μαργαρίτα Πέτροβα
Μουσική Επιμέλεια :ΕΦΗ ΠΙΚΟΥΛΑ- ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
Κοστούμια : ΣΟΦΙΑ ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΗ
Συντονίστρια Προγράμματος και Προβών: ΝΑΤΑΣΣΑ ΧΑΪΔΑ
ΔΙΑΣΚΕΥΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΕΦΗ ΠΙΚΟΥΛΑ- ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025, ώρα 20:00
Αμφιθέατρο Μ. Θεοδωράκης
Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού Κτίριο Δημάρχου «Χαράλαμπου Σκούρτη» Περικλέους 55 Χολαργός .
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

