Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Εγκαίνια Έκθεσης «Στους Πρόποδες του Υμηττού – Ιστορία και Μνημεία στην Περιοχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού» Κύριο

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Στους Πρόποδες του Υμηττού – Ιστορία και Μνημεία στην Περιοχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού», στη Δημοτική Πινακοθήκη «Αλέκος Φασιανός» (Λ. Περικλέους 55). Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 14:00 και 17:00 - 20:00.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού σε στενή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, που παρείχε επιστημονική υποστήριξη για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που για πρώτη φορά αναδεικνύει τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Υμηττού, φέρνοντας στην επιφάνεια την πολύπλευρη πολιτιστική αξία του βουνού, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Κατά την ομιλία του στα εγκαίνια, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, τόνισε τη μοναδικότητα του Υμηττού τόσο από φυσική όσο και από πολιτιστική άποψη. «Ο Υμηττός αποτελεί ένα βουνό όπου η φυσική ομορφιά συνδέεται άρρηκτα με την πολιτιστική κληρονομιά, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως οι κάτοικοι του Δήμου Παπάγου-Χολαργού είναι ευλογημένοι που ζουν στους πρόποδες του Υμηττού, έχοντας την ευκαιρία να απολαμβάνουν τα φυσικά και πολιτιστικά οφέλη του. Η προστασία και η ανάδειξη του μοναδικού αυτού πλούτου είναι βασικό μέλημα της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε θερμά την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη, για την παραχώρηση της αιγίδας στην έκθεση, καθώς και την κα Ανδρίκου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής. Ευχαρίστησε επίσης τους εξαιρετικούς επιστήμονες και συνεργάτες που βοήθησαν στην υλοποίηση της έκθεσης: Την κα Ανθή Ντόβα, τον κ. Άγγελο Ματθαίου, τον κ. Ευάγγελο Νικολόπουλο, την κα Νίκη Βασιλικού, τον κ. Γιώργο Πάλλη και τη συνεργάτιδα του κα Νίκη Κουτράκου καθώς και τα Μουσεία Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης για τη σημαντική συνεισφορά τους με σπάνιο υλικό από τις συλλογές τους. Ακόμη, ευχαρίστησε ιδαιτέρως το ίδρυμα «ΑΙΓΕΑΣ και προσωπικά τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για την Ευγενική Δωρεά του στην υλοποίηση της αυτής προσπάθειας του Δήμου Παπάγου -Χολαργού.

Ο Δήμαρχος απεύθυνε θερμές επίσης ευχαριστίες στην κα Κατερίνα Νταλαγιώργου σύμβουλο πολιτισμού του και υπεύθυνη οργάνωσης, συντονισμού και υλοποίησης της έκθεσης και του καταλόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, Πέλοψ Λάσκος, η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας-Ενέργειας &Φυσικών Πόρων της περιφέρειας Αττικής Εβίνα Γιακουμάτου,ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πολιτών. 

Η έκθεση αυτή αποτελεί ορόσημο για τον Δήμο, αναδεικνύοντας το πολιτιστικό βάθος και την ιστορική σημασία του Υμηττού. Καλούμε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να την παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τον πλούτο της περιοχής μας.

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech