Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Ενημέρωση για δημοσίευμα που αφορά την Πολεοδομική Μελέτη χρήσεων γης της Κοινότητας Χολαργού Κύριο

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνέχεια της γνωμοδότησης του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), την οποία πληροφορήθηκε από δημοσιεύματα (δεν κοινοποιήθηκε στον Δήμο), που αφορά την Πολεοδομική Μελέτη των χρήσεων γης της Κοινότητας Χολαργού, επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες και τους εμπλεκόμενους φορείς για τα ακόλουθα:

Για την αποφυγή δημιουργίας σύγχυσης, κυρίως από τη διατύπωση του δημοσιευμένου άρθρου, ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού τονίζει ότι, η αρνητική γνωμοδότηση του ΣτΕ δεν έχει καμία σχέση με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ), τα ύψη των οικοδόμων και τα bonus της υπερδόμησης, για τα οποία ισχύει η «Διαταγή του Δημάρχου» προς την Υπηρεσία Δόμησης, για τη μη έκδοση οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ΝΟΚ και για τις δύο Κοινότητες του Δήμου, Παπάγου και Χολαργού.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη γνωμοδότηση καμία σχέση δεν έχει, με την πρόσφατη έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Παπάγου, που ισχύει όπως δημοσιεύτηκε.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος ενημερώνει ότι, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα με την καθοδήγηση των αρμοδίων φορέων και σημειώνουμε ότι δεν είχε ζητηθεί έως τώρα η υποβολή Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ).

Πάρα ταύτα, όταν κοινοποιηθεί η γνωμοδότηση στον Δήμο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η αρμόδια υπηρεσία,  θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες/διορθώσεις για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech