Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Απάντηση στον κ. Οικονόμου που μάζευε υπογραφές ακόμα και από λαϊκές αγορές για να μη μειωθεί ο συντελεστής δόμησης στου Παπάγου Κύριο

Η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Οικονόμου, που αποτελεί μνημείο προσπάθειας εντυπωσιασμού, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής θέσης και ξεπερνά κάθε όριο. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος μάζευε υπογραφές ακόμα και από λαϊκές αγορές για να μη μειωθεί ο συντελεστής δόμησης στου Παπάγου.

Ακολουθούν οι αδιάσειστες απαντήσεις της δημοτικής αρχής στις ανυπόστατες κατηγορίες της παράταξης του κ. Οικονόμου σχετικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό:

  • Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος δεν προσποιείται τη νομιμότητα είναι απολύτως νόμιμος και αμετακίνητος στην τήρηση των νόμων.
  • Η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού συγκαταλέγεται στους ελάχιστους δήμους της Αττικής που «πάγωσαν» την έκδοση οικοδομικών αδειών υπό συγκεκριμένους όρους δόμησης, διασφαλίζοντας τη νομιμότητα.
  • Η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού είναι αυτή που πέτυχε την μείωση του συντελεστή δόμησης στη δημοτική ενότητα Παπάγου στο 0,9, αποδεικνύοντας έμπρακτα την υπεράσπιση της φυσιογνωμίας του προαστίου, σε αντίθεση με την παράταξη του κ. Οικονόμου, που συγκέντρωνε υπογραφές στις λαϊκές αγορές για να ακυρώσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να επαναφέρει τον συντελεστή δόμησης στο 1.

Η Δημοτική Αρχή, από την αρχή, αντιτάσσεται σθεναρά στις συγκεκριμένες ευεργετικές διατάξεις δόμησης και έμπρακτα υποστηρίζει τη διατήρηση του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής

Πρώτος από όλους, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού αντιλήφθηκε το πρόβλημα με τα ύψη των κτιρίων και έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από το 2021, με την οποία αιτήθηκε

α) τη συζήτηση του θέματος από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και τη λήψη σχετικής απόφασης και β) την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της δυνατότητας προσαύξησης του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους κτιρίων που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ Ν. 4067/2012 άρθρα 10 & 15 - ΦΕΚ 79/τ.Α’/09-04-2012), από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, με την υπ' αριθ. 51/28-03-2024 απόφασή του, κατέθεσε αίτημα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στον δήμο μας, μόνο για τις περιπτώσεις χρήσης των άρθρων 10 παρ. 1, 15 παρ. 8, 19 παρ. 2 περ. α’ και 25 παρ. 1 του Ν.Ο.Κ., και ειδικά για τη σωρευτική χρήση αυτών, άρθρα που επιτρέπουν τη χορήγηση ευεργετημάτων ύψους για κτήρια που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια του ΝΟΚ.

Στις 23 Ιουλίου η Δημοτική Αρχή έβαλε τέλος -  μέχρι την οριστική εκδίκαση στο ΣτΕ – στην αξιοποίηση των ευεργετικών διατάξεων του ΝΟΚ ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων:

Με διαταγή Δημάρχου προς την Υπηρεσία Δόμησης Παπάγου – Χολαργού αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των κινήτρων του ΝΟΚ. Ο Δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος διατάσσει την υπηρεσία δόμησης να μην εκδίδει οικοδομικές άδειες που κάνουν χρήση των ευεργετημάτων του ΝΟΚ και επιτρέπουν την οικοδόμηση αυξημένων, σε σχέση με τον συντελεστή δόμησης, τετραγωνικών μέτρων, καθώς και την ανέγερση υψηλότερων – του μέγιστου επιτρεπόμενου ύψους – κτηρίων.

Η Διαταγή Δημάρχου εκδόθηκε κατόπιν της υπ. αριθ. 51/2024 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παπάγου – Χολαργού με την οποία ο Δήμος αξίωσε, βάσει της σχετικής πρόβλεψης του νόμου, ο αρμόδιος Υπουργός να αναστείλει την έκδοση των οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των οικοδομικών κινήτρων του ΝΟΚ.

Παραδείγματα της επιμονής και της συνέπειας της δημοτικής αρχής είναι η εκπόνηση και η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Παπάγου με μειωμένο συντελεστή δόμησης και μειωμένο μέγιστο ύψος κτηρίων, καθώς και η προώθηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) του Δήμου μας στον πρώτο κύκλο εκπόνησης των ΤΠΣ, καθιστώντας τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού έναν από τους πρώτους δήμους της χώρας με ολοκληρωμένο ΤΠΣ και στις δύο κοινότητες.

Κύριε Οικονόμου σας υπενθυμίζουμε τι λέγατε σύμφωνα με δημοσίευμα:

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech