Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού Κύριο

Με μια όμορφη και συγκινητική γιορτή, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, ολοκληρώθηκε τη Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, το πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. 

Περισσότερα από 300 παιδιά, σε κάθε μια από τις 3 περιόδους που διήρκησε το πρόγραμμα απασχολήθηκαν δημιουργικά, εκπαιδεύτηκαν και διασκέδασαν. 

Τα παιδιά μέσα από την ενεργητική τους συμμετοχή ανέπτυξαν δεξιότητες, διδάχθηκαν την αξία της ομαδικότητας και της κοινωνικής αγωγής. Επίσης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ανάπτυξη δεξιοτήτων, προσαρμογή στην ομάδα και διαχείριση θυμού». Στο πρόγραμμα επίσης, δόθηκε έμφαση στην υγεία, τη φυσική άσκηση, την ισορροπημένη διατροφή, τις βασικές δεξιότητες ζωής και τη διαχείριση συναισθημάτων. Μεταξύ άλλων, η θεματική ενότητα περιβάλλον και ζωή βασίστηκε στην εμπειρία έρευνας και δράσης για τα παιδιά.

 

 

Τα παιδιά γνώρισαν και ανακάλυψαν στοιχεία του ευρύτερου συνόλου μέσα στο οποίο ανήκουν, κυκλοφορούν και εξοικειώθηκαν με θέματα που αφορούν στην ασφάλειά τους. Τους δόθηκε η ευκαιρία με δραστηριότητες προσανατολισμού, συνεργασίας, κριτικού και ομαδικού πνεύματος, να ανακαλύψουν διάφορα χαρακτηριστικά της πόλης τους, στοιχεία που συνδέονται άμεσα με την ιστορία και την παράδοση της πόλης, πάντα με τρόπο.

Παράλληλα οργανώθηκαν εκδρομές στο θεματικό πάρκο των ζώων και στις νεροτσουλήθρες στα Σπάτα, στο The Wall στην Παλλήνη και στις νεροτσουλήθρες Water Fun στα Άνω Λιόσια.

Έκδηλη ήταν και η ικανοποίηση και των γονέων για τα προγράμματα-θεσμός της Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, 

Πέρα των άλλων, είναι κοινά αποδεκτό ότι τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης καλύπτουν ουσιαστικές και σημαντικές ανάγκες οικογενειών του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, γεγονός που από μόνο σηματοδοτεί την αξία τους.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech