Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Στις 25 Ιουλίου αρχίζει η διαμόρφωση του νέου κόμβου Αργυροκάστρου – Πίνδου Κύριο

Αρχίζει την Πέμπτη 25 Ιουλίου η κατασκευή ενός ακόμη σημαντικού έργου της Δημοτικής Αρχής που στοχεύει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Πρόκειται για την αναμόρφωση του κόμβου Αργυροκάστρου -Πίνδου, στη δημοτική κοινότητα Παπάγου. Είναι ένα έργο μείζονος σημασίας το οποίο βελτιώνει σημαντικά την οδική ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών, που θα χρησιμοποιούν τον κόμβο.

Ειδικότερα, οι εργασίες αφορούν ένα τμήμα του έργου: Ανάπλαση οδού Ζακυνθινού για άρση επικινδυνότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας σύμφωνα με το «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο»

Στον κόμβο συμβάλουν οι οδοί Πίνδου (2 προσβάσεις), Αργυροκάστρου, Ελλησπόντου και ο παράδρομος Πίνδου, ενώ πραγματοποιούνται όλες οι κινήσεις και συνεπώς υπάρχουν πολλά σημεία εμπλοκής με επιπτώσεις τόσο στην οδική ασφάλεια όσο και στην εύρυθμη λειτουργία του κόμβου.

Στόχοι των παρεμβάσεων όπως μελετήθηκαν από την εταιρία ΝΑΜΑ είναι: (α) η απλοποίηση της λειτουργίας του κόμβου για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας και τη μείωση της σύγχυσης που προκαλείται στους οδηγούς σχετικά με την προτεραιότητα, και (β) η διασφάλιση ασφαλούς διάβασης πεζών.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη παρέμβαση που γίνεται σε έναν βασικό οδικό άξονα της πόλης. Η κατασκευή του νέου κόμβου θα αυξήσει την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την οδική ασφάλεια της πόλης μας με έργα όπως στην Μπλέσσα και Αργυροκάστρου με την κατασκευή του νέου κόμβου και της οδού Ναυαρίνου».

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech