Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Επεκτείνεται το πρόγραμμα του καφέ κάδου στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού Κύριο


Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), πραγματοποίησε ενημέρωση τους κατοίκους της περιοχής για τη χωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), την ορθή χρήση του καφέ κάδου και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Επισημαίνεται ότι σταδιακά το πρόγραμμα θα επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου.

Ειδικότερα, Την Τρίτη 18/6 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) στην περιοχή των πολυκατοικιών του ΑΟΟΑ (Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών), στην κοινότητα  Παπάγου.

 Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής της Κοινότητας Παπάγου, Χρύσα Παρίση, παρουσία του κλιμακίου της ενημερωτικής καμπάνια και πολιτών, αναφέρθηκε στην δράση αυτή, χαρακτηρίζοντας την «επένδυση» για τις επόμενες γενιές.  «Αισθάνομαι το χρέος, από την θέση ευθύνης μου στην δημόσια διοίκηση της χώρας, να καλέσω κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, να δώσει αξία στα σκουπίδια δημιουργώντας ένα βιώσιμο περιβάλλον για τις επόμενες γενιές».

 Την Πέμπτη 20/6 επίσης, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση για τον καφέ κάδο ανακύκλωσης υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), η οποία απευθυνόταν σε στοχευμένες επιχειρήσεις της Δ.Ε. Χολαργού, με σκοπό να ενταχθούν στο πρόγραμμα του καφέ κάδου που υλοποιεί ο Δήμος.


Παρούσα σε όλη την διαδικασία ήταν και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής της Κοινότητας Χολαργού Αικατερίνη Γκούμα, η οποία μίλησε για την μεγάλη ευκαιρία που υπάρχει να ανταποδώσουμε στη φύση όσα μας προσφέρει απλόχερα, κάνοντας απλά αλλά πολύ κρίσιμα για την προστασία της πράγματα. Πρόσθεσε δε, ότι ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού, διαχρονικά συμμετέχει σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που έχουν ενστερνιστεί και οι δημότες αλλά και οι επιχειρήσεις. Άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Γκούμα «Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί. Η διαλογή στην πηγή, παραμένει μια πρακτική με άμεσα αποτελέσματα και την ενθαρρύνουμε όλοι».

Η χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) αποτελεί μια σημαντική περιβαλλοντική δράση η οποία θα ενταχθεί στην καθημερινότητα των πολιτών του Παπάγου – Χολαργού.Στρατηγική προτεραιότητα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί η σταδιακή επέκταση του προγράμματος σε όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, και η ένταξη του καφέ κάδου στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Οδηγίες για τον καφέ κάδο


Στον καφέ κάδο ρίχνουμε: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών μαζί με τα κόκκαλα, υπολείμματα καφέ και τσάι μαζί με τα φίλτρα τους, φρούτα και λαχανικά με τις φλούδες και τα κοτσάνια τους, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια, τσόφλια αυγών, γαλακτοκομικά, λίγα φύλλα.
Στον καφέ κάδο ΔΕΝ ρίχνουμε: νωπά κρέατα και νωπά ψάρια, μαγειρικά λάδια, λίπη, συσκευασίες μεταλλικές, πλαστικές ή χάρτινες, κάψουλες καφέ, ξύλινα αντικείμενα, πριονίδι, αποτσίγαρα, στάχτη, ακαθαρσίες κατοικίδιων. 

Πρακτικές συμβουλές 

 Αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα να στραγγίξουν πριν τα απορρίψουμε στον κάδο ή τα τυλίγουμε με εφημερίδα/χαρτί. 
Απορρίπτουμε τα υπολείμματα τροφών είτε σε σακούλες (βιοαποδομήσιμες/ κομποστοποιήσιμες ή χάρτινες μαναβικής) είτε χύμα.

Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Μαθαίνουμε περισσότερα και συμμετέχουμε


 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech