Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

«Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι» - Το ηχηρό μήνυμα του Δήμου Παπάγου - Χολαργού Κύριο

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, παρακολουθήσαμε την εκδήλωση «Όλοι μοναδικοί, όλοι ίσοι» η οποία έγινε σε συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παπάγου-Χολαργού με τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger (ΕΛΣΣΑ) και το Σωματείο equalact social-Αστικός Κήπος για ΑμεΑ.
 
Οι ομιλητές κα. Μαρία Ηλιοπούλου, Πρόεδρος του ΕΛΣΣΑ και κ. Γιώργος Ναθαναήλ, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΛΣΣΑ ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και τις δυσκολίες τις οποίες καλούνται να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν.
 
 
Η κα. Κατερίνα Γαργαλέτσιου, Πρόεδρος του  Σωματείου equalact social, παρουσίασε τα αποτελέσματα των δράσεων του προγράμματος «Biohability-Αστικός Κήπος», αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη της συμπερίληψης σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.
 
Η Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας, κα. Αντωνία Λιαράκου, έκανε μια εκτενή αναφορά σε όλες τις παροχές σε  ΑμεΑ, τόσο σε  δημοτικό επίπεδο όσο και σε εθνικό. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας, τον προσωπικό βοηθό για ΑμεΑ, τη μείωση δημοτικών τελών, τη παροχή θέσης στάθμευσης κ.ά.
 
 
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος του Αστικού Κήπου, ΑλέξανδροςΝτίνοςΚωνσταντίνοςΑνέστηςΒασιλείαΕλβίραΓιάννηςΓιώργος και  Αργυρώ σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Καλογερά, παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Ας πρόσεχες». Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο γράφτηκε από τους ίδιους τους ωφελούμενους και περιγράφει την καθημερινότητα ενός ζευγαριού. Το κοινό, είχε τη χαρά να θαυμάσει την εικαστική έκθεση των ωφελούμενων του προγράμματος του Αστικού Κήπου ενώ στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, υπήρχε bazaar με λουλούδια, αρωματικά φυτά, κοσμήματα, φυτικά σαπούνια προς ενίσχυση του σωματείου.
 
 
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας των Φύλων,  Μιμή Ρουφογάλη τόνισε στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ότι οι έννοιες όπως αλληλεγγύησυμπερίληψηεθελοντισμός και υποστήριξη είναι συνυφασμένες με την Αγάπη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες, στο έμψυχο δυναμικό του Κέντρου Κοινότητας και σε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους!
 
Ας γίνουμε όλοι μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης και δοτικότητας σε αυτά τα άτομα και τις οικογένειες τους, στα Άτομα με Ιδιαίτερες Δεξιότητες, ας μας επιτραπεί η φράση στους «Αγγέλους επί γης»!
 
 
 
 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech