Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Στα µονοπάτια γνωστών ζωγράφων το 2ο Νηπιαγωγείο Χολαργού Κύριο

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου είναι η Προαγωγή των Τεχνών και του Πολιτισµού.

Η καλλιέργεια αγάπης και σεβασµού απέναντι στην καλλιτεχνική έκφραση και τις τέχνες ευδοκιµούν καθηµερινά στο κλίµα, που δηµιουργείται σε ένα αειφόρο σχολείο. Η Τέχνη σε κάθε έκφανσή της µπορεί να βοηθήσει τους µαθητές/τριες να εκφραστούν, να καλλιεργήσουν την αυτοεκτίµησή και την αγάπη για τον εαυτό τους, να αναπτύξουν την εφευρετικότητα, τη δηµιουργικότητα, την αντίληψη, την αυτοπεποίθηση, την επιµονή και την υποµονή τους αλλά και βέβαια τη συνεργασία, αφού µέσω αυτής µαθαίνουν να λειτουργούν δηµιουργικά και συλλογικά µέσα σε κάθε οµάδα.

Η επαφή των παιδιών µε την Τέχνη καλλιεργεί την ψυχή τους, τα οδηγεί στο να ανακαλύψουν, να συναισθανθούν, να ακούσουν, να προβληµατιστούν µε έναν τρόπο που τα βοηθά να αγκαλιάσουν και να συνδεθούν βαθιά µε τον εαυτό τους αλλά και να συνυπάρξουν αρµονικά µε τους άλλους γύρω τους, καταργώντας το φόβο, την απόσταση, την επιθετικότητα και τη βία. Ένα τέτοιο καλλιτεχνικό γεγονός, µια Έκθεση Ζωγραφικής µε θέµα: "Στα µονοπάτια γνωστών ζωγράφων" δηµιούργησαν οι µαθητές/τριες του Δήµου µας στο Αειφόρο 2ου Νηπιαγωγείο Χολαργού, όπου τον Ιούνιο του 2023, βραβεύτηκε και επίσηµα µε την σηµαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου.

Οι µαθητές/τριες παρουσίασαν στο χώρο του σχολείου τους σε εκπροσώπους του Δήµους µας, Δ/ντριες και Δ/ντες άλλων σχολείων, γονείς και φίλους, τη ζωή και το έργο γνωστών ζωγράφων. Πικάσο και Χουάν Μιρό, Γιαγιόι Κουσάµα και Αλέκος Φασιανός αλλά και Πητ Μοντριάν και Ματίζ ήταν µερικοί µόνο ζωγράφοι, όπου τα παιδιά ταξίδεψαν στα καλλιτεχνικά µονοπάτια τους. Αφού µίλησαν για τη ζωή και το έργο τους παρουσίασαν µε τον καλύτερο τρόπο δικά τους έργα από κάθε ζωγράφο κλείνοντας µε ένα µοναδικό, διαφορετικό και άκρως πολιτιστικό τρόπο αυτή τη σχολική χρονιά.

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech