Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Διεθνή απήχηση είχαν οι δράσεις του 1ου ΓΕΛ Παπάγου Κύριο

Με ιδιαίτερη χαρά η Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού χαιρετίζει τις δράσεις του 1ου ΓΕΛ Παπάγου στα πλαίσια της συμμετοχής του για πρώτη φορά στο πρόγραμμα «Σχολεία πρέσβεις του ΕΚ». Το πρόγραμμα αυτό  υλοποιείται με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τη Βουλή των Ελλήνων και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 20 παιδιά, ενώ υπεύθυνες καθηγήτριες είναι η Βασιλική Βασιλοπούλου, η Κατερίνα Καρακώτσου και η  Σπυριδούλα Λάκκα.

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016 με πρωτοβουλία του ΕΚ σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και αυτή τη στιγμή που μιλάμε συμμετέχουν 1500 σχολεία από όλη την Ευρώπη.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ενίσχυση της γνώσης των νέων γύρω από τον Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση του δημοσίου βίου και στην εμπέδωση της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας άλλος βασικός στόχος του Προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες.

Στο πρόγραμμα τα σχολεία επικεντρώθηκαν κυρίως σε τρεις άξονες. 1. Ευρωεκλογές, 2. Περιβάλλον, 3. Ημέρα της Ευρώπης και από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και τις 31 Μαΐου να έχουν ολοκληρώσει τις δράσεις τους.

Ημερομηνίες ορόσημο των δράσεων των μαθητών του Δήμου Παπάγου – Χολαργού:

  • Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αθήνας, στο Ωδείο Αθηνών, στις 20 Φεβρουαρίου με επίσημη προσκεκλημένη την Πρόεδρο το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola. Οι συμμετέχοντες μαθητές είχαν την ευκαιρία να της θέσουν ερωτήματα που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, όπως ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, οικονομία, κπαίδευση, πολιτισμός. Οι μαθητές του σχολείου μας και junior ambassadors του προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να θέσουν το ερώτημα που αφορούσε στην οικονομία.
  • Διοργάνωση εκδήλωσης το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», του Δημαρχείου Παπάγου- Χολαργού, με θέμα «Η συμμετοχή των νέων στις Ευρωεκλογές και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης.Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όλους καθώς παραδόθηκαν μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και γόνιμου δημοκρατικού διαλόγου.
  • Την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 10:00-12:00, το 1 ο ΓΕΛ ΠΑΠΑΓΟΥ με την υποστήριξη του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, διοργάνωσε μια δράση κατά την οποία προβλήθηκαν στους μαθητές ταινίες μικρού μήκους: «EU and Me», σχετικές με την ΕΕ. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, με την υπεύθυνη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κα Τζίνα Αποστολάκη, για τις ευκαιρίες κινητικότητας που τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως επίσης και για τις δεξιότητες και την επιχειρηματικότητα που μπορούν να αναπτύξουν αλλά και για την ανάγκη προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  • Το 1ο ΓΕΛ ΠΑΠΑΓΟΥ, με την υποστήριξη του Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, βρέθηκε στις 26 Απριλίου στη στάση του Μετρό -Εθνική Άμυνα- και έπαιξε ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων με τους περαστικούς, με θέμα τις Ευρωεκλογές και την ημέρα της Ευρώπης. Μέσα από αυτή τη δράση ο κόσμος ενημερώθηκε για το πού ψηφίζει, για την επιστολική ψήφο, αλλά και για άλλα θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,
  • Κυριακή 12 Μαΐου στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκαν στο Αnassa city events και γιόρτασαν την ημέρα της Ευρώπης που ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Τα παιδιά έπαιξαν, ενημερώθηκαν, από experts στα διάφορα περίπτερα, αλλά και συνομίλησαν με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, κ Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Παπάγου, δίδαξαν με το παράδειγμα τους. Το μέλλον επιτάσσει την μέγιστη δυνατή συμμετοχή της νέας γενιάς στο κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον και τα παιδιά μας απέδειξαν ότι αυτό που χρειάζονται είναι «χώρο» να εκφραστούν. Καθήκον μας είναι να προσφέρουμε αυτόν τον χώρο με χαρά και ανυπομονησία. Ανυπομονησία, διότι τα παιδιά με την αυθεντικότητα της σκέψης τους αποτελούν όχι απλά «πληροφοριοδότες» του μέλλοντος αλλά και ενορχηστρωτές του. Από τα παιδιά μαθαίνουμε πάντα την αλήθεια και όση δυσάρεστη και αν είναι κάποιες φορές οφείλουμε να την ακούμε. Η αλήθεια ενδυναμώνει. Τέλος, να συγχαρώ από καρδιάς το 1ο ΓΕΛ Παπάγου, τις υπεύθυνες καθηγήτριες Βασιλική Βασιλοπούλου, Κατερίνα Καρακώτσου και Σπυριδούλα Λάκκα και φυσικά  τα παιδιά που συμμετείχαν και αποτέλεσαν τους καλύτερους πρεσβευτές μας».

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech