Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Ρεκόρ συμμετοχής στον 8ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» Κύριο

Με μεγάλη επιτυχία και με ρεκόρ συμμετοχής ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί, ο 8ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού που ήταν αφιερωμένος στον αυτισμό για τρίτη συνεχή χρονιά, και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

 Εκατοντάδες δρομείς και παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και έτρεξαν για καλό σκοπό στηρίζοντας τα τμήματα μπάσκετ Champs του Καλαθοσφαιρικού Ομίλου Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

 Σε ένα όμορφο πρωινό, ιδανικό για τρέξιμο, οι δρομείς έτρεξαν στους δρόμους του προαστείου, σε μια όμορφη διαδρομή, συμμετέχοντας σε μία γιορτή του αθλητισμού γεμάτη χαμόγελα, χρώματα, καλή διάθεση και πολλές χαρούμενες στιγμές.

 Η έναρξη δόθηκε με τον παιδικό αγώνα με περισσότερα από 450 παιδιά 8 έως 15 ετών να διανύουν τα 1000μ με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού. Στη διαδρομή αυτή συμμετείχαν και παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, παιδιά από τα τμήματα Champs, που είχαν την τιμητική τους, καθώς και παιδιά από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Ιωνάς.

 Σε μια πολύ όμορφη εικόνα μετά το τέλος του παιδικού αγώνα τα παιδιά άφησαν το στίγμα τους, σαν ένδειξη συμπαράστασης, την παλάμη τους, σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού, ενώ το Τμήμα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μοίρασε δώρα στα παιδιά του τμήματος CHAMPS.

 Ακολούθησαν οι αγώνες ενηλίκων με τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο  να δίνει την εκκίνηση για τους δρομείς των 10χλμ.

 

 Με λίγα λεπτά διαφορά ξεκίνησαν και οι δρομείς των 5χλμ με την εκκίνηση να δίνεται από το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννη Κεχρή. Στην εκκίνηση βρέθηκαν και οι Δρομείς Ελπίδας τρέχοντας μαζί και δίπλα σε παιδιά με αναπηρία, κάνοντας πράξη την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχήστην μεγάλη γιορτή, για όλους.

 Στον τερματισμό όλοι οι δρομείς είχαν την δυνατότητα να δροσιστούν με Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος και να αναπληρώσουν την ενέργειά τους με μπανάνες Chiquita, μπάρες δημητριακών Nature Valley και ID plant based protein bars by Figourmet. Για τα παιδιά το τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ ήταν εκεί για να προσφέρει face painting.

 Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υγειονομικό προσωπικό του «Γέννασις», συνεργαζόμενου  Κέντρου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με τον Συλλόγο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»,  ήταν εκεί για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους παρευρισκόμενους, σχετικά με το ζήτημα της εθελοντικήςδωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων, καθώς και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πρώτος στη διαδρομή των 10χλμ τερμάτισε ο Ακριτίδης Χρύσανθος με χρόνο 35:01 με τον Ελράντυ Νικόλαος (35:10) να τερματίζει στη 2η θέση και τον Σαρακιώτη Φώτιο στην τρίτη με χρόνο 36:41.

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε την κορδέλα του τερματισμού η Τατσίδη Σοφία με χρόνο 39:46 με τη Μπουτάλα Ευαγγελία να τερματίζει 2η σε 41:07 και την Αμπατζή Ελισάβετ στην 3η θέση με 42:51.

Στον αγώνα των 5χλμ την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης κατέκτησε ο Πατσούρας Ευάγγελος (16:41) με τον Καλογερόπουλο Χάρη (17:08) να τερματίζει δεύτερος και τον Ριγόπουλο Φώτη (17:13) στην τρίτη θέση (1ος στην κατηγορία 50-59).

 

Τέλος, στις γυναίκες στα 5χλμ χρυσή νικήτρια αναδείχτηκε η Πατσούρα Δήμητρα με 20:35, δεύτερη η Μπλάνα Μίνα με 21:06 (και 1η στην κατηγορία 40-49) και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Πατσαρίκα Βίβιαν (21:23).

 Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε στο: https://my.esportevents.gr/results.php?id=20240015&rc=2024001502

 Φωτογραφίες της διοργάνωσης θα βρείτε εδώ: https://www.foto-trexoume.gr/agonascholargou2024

 Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

 Το προσωπικό του Δήμου Παπάγου Χολαργού και του Καλαθοσφαιρικού Όμιλου Χολαργού, για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα, τους δεκάδες εθελοντές,  τον Ιατρικό Σύλλογο για τη στήριξη της διοργάνωσης, τους αθλητικούς Συλλόγους ΣΚΑ Χολαργού και ΓΑΣ Χολαργού, τους διασώστες και τον τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Εθελοντική Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού, την τροχαία Αγίας Παρασκευής, το Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου Χολαργού τους αθλητές, προπονητές και το stuff του ΚΟ Χολαργού που συμμετείχαν εθελοντικά την ημέρα της διοργάνωσης.

Η εκδήλωση διεξήχθη σε συνδιοργάνωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, με τον Κ.Ο. Χολαργού, με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου και τοπικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών φορέων.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Χορηγούς και Υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Τον Μεγάλο Χορηγό της διοργάνωσης τον ΔΕΔΔΗΕ, τους Χορηγούς Algon από τη LavipharmNas.CoSWOT και MyAthleteτον Ιατρικό Υποστηρικτή Ερρίκος Ντυνάν, τους Υποστηρικτές iStormMEGAMAXSTOP, ZeronoGoldair, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, Chiquita, Nature Valley, ID plant based protein bars by Figourmet τους Τοπικούς Υποστηρικτές πολυκατάστημα ΔΑΝΑΟΣ, Delicious Farm, Juicy Grill, Αβραάμ, στα Παπάκια και Cocofino.

 Τους Χορηγούς Επικοινωνίας bwinΣΠΟΡ FM 94.6Gazzetta.gr, τα δρομικά portal Runner MagazineRunning News, iRunMag.gr, Runnfun.grAthletics MagazineRunnTrail και RunBeat.gr.

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech