Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου - Χολαργού με αφορμή τη διοργάνωση συζήτησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Χολαργού Κύριο

Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής Παπάγου - Χολαργού αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί η εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών για την εκπαιδευση των παιδιών μας.

 Στο πνεύμα αυτό και σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Λυκείου Χολαργού και της συζήτησης που προγραμματίζει το Σάββατο 30/3 με θέμα: ισχυρό ενδεχόμενο συστέγασης 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Χολαργού (και ως εκ τούτου της λειτουργίας τους σε πρωινή/απογευματινή βάρδια), ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, επιθυμεί να ενημερώσει για τα κάτωθι:

 Στις 25 Ιανουαρίου του 2024, στην 3η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του κτιριακού ζητήματος του 1ου Λυκείου Χολαργού, μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Αναφέρθηκε επίσης ότι τα κτίρια του Λυκείου πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με έκθεση της τεχνικης υπηρεσίας.

Παρούσα μάλιστα στη συνεδρίαση ήταν και η πρόεδρος του Συλλόγου κα Κλαίρη Βογιατζακη.

 Στην συνεδρίαση ουδέποτε αναφέρθηκε ότι αποφασίστηκε η λειτουργία του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, το οποίο αναφέρει ο Σύλλογος ως ισχυρό ενδεχόμενο, δημιουργώντας προφανή αναστάτωση στις οικογένειες, στους μαθητές και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων.

Αντιθέτως μάλιστα, ζητήθηκε η συνεργασία της μαθητικής κοινότητας, του Συλλόγου Διδασκόντων και φυσικά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη εφικτή λύση και αναφέρθηκε ότι μόνο εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των μερών θα ξεκινήσει το έργο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, επιχειρεί να δημιουργήσει εσφαλμένες εντυπώσεις και να στρέψει την προσοχή της κοινωνίας όχι στην ουσία του ζητήματος που είναι η αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων του Δήμου και παράλληλα τεχνηέντως αποφεύγει να αναφέρει όλες τις πιθανές λύσεις που τέθηκαν από την δημοτική Αρχή προς συζήτηση ώστε να ληφθεί μέσα από γόνιμο διάλογο η καλύτερη δυνατή απόφαση.

Ίσως το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού ζήτησε την συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την επίλυση του θέματος, να διέλυσε το αφήγημα που είχε προσχεδιαστεί, για σύγκρουση, σε ένα πεδίο που αφορά τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά τους γονείς. Για μια ακόμη φορά, επαναλαμβάνουμε ότι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει με τον διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης προς όφελος της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μια λύση που θα είναι εφικτή και θα αφορά και τις επόμενες γενιές, αφού η αναβάθμιση μιας σχολικής μονάδας δεν πρέπει να προσμετράται μόνο στο σήμερα αλλά και το αύριο. Διότι πρέπει να μας αφορούν και οι επόμενες γενιές των παιδιών μας. Έχουν δικαίωμα να μαθητεύουν σε ένα ιδανικό περιβάλλον και αυτό θα συμβεί όταν τα σχολεία μας αναβαθμίζονται και συντηρούνται σωστά. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως ένας Σύλλογος Γονέων δεν νοιάζεται για τις συνθήκες εκπαίδευσης και των επόμενων γενεών.

Επίσης, να προσθέσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν ξεκινά κανένα έργο στο 1ο Λύκειο Χολαργού.   

Έχει υποβληθεί η μελέτη προς έγκριση στην Περιφέρεια Αττικής και περιμένουμε τη χρηματοδότηση. Έως τότε αναμένουμε τις προτάσεις των εμπλεκομένων μερών. Να επισημάνουμε ότι έως σήμερα δεν μας έχει κατατεθεί καμία πρόταση.

Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε ότι εάν δεν βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση από όλους (Δήμος, εκπαιδευτικοί, μαθητές και συλλογος γονέων) δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα έργο.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech