Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Μεγάλη συμμετοχή στην περιβαλλοντική εκπαιδευτική δράση «Γιορτή στη γειτονιά… για τη φροντίδα του περιβάλλοντός μας» Κύριο

Ο  Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την incommon, διοργάνωσε το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024στο Εμπορικό Κέντρο Χολαργού, εκπαιδευτική δράση που εξελίχθηκε σε μια γιορτή για το περιβάλλον.

Τα παιδιά έμαθαν πως να μετατρέπουν τα υπολείμματα φαγητού και τα υπολείμματα του κήπου σε εδαφοβελτιωτικό (λίπασμα)  πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πώς να μειώνουν τα τροφοσκουπίδια που πάνε στη χωματερή, συμβάλλοντας στο να έχουμε έναν πιο υγιή πλανήτη!

Ξεχωριστή ενότητα στην δράση ήταν η ενημέρωση των παιδιών για την χρησιμότητα του  καφέ κάδου που συναντάμε στις γειτονιές μας και τον ρόλο του στην προσπάθεια να δώσουμε νέα αξία στα βιοαπόβλητα που καθημερινά προκύπτουν στον χώρο μας μειώνοντας παράλληλα τους ρύπους.

Στο πλαίσιο της γιορτής λειτούργησε πρακτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5 ετών και πάνω καθώς και για ενήλικες, όπου δόθηκαν βασικές πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές σχετικά με την κομποστοποίηση. Στα παιδιά – μετά το τέλος της εκπαιδευτικής δράσης – χαρίστηκαν μικροί καφέ κάδοι κουζίνας και μαγνητάκια ψυγείου ως χρήσιμα εργαλεία για την κομποστοποίηση στο σπίτι.

Το σύνθημα της δράσης «ας κάνουμε όλοι και όλες «σΤροφή» στη γειτονιά μας μειώνοντας τα απορρίμματα,  επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας με τρόπο ωφέλιμο για εμάς και το περιβάλλον!» αγκαλιάστηκε από τα μικρά παιδιά που συνεχώς ρωτούσαν και επεξεργάζονταν τα πάντα, δείγμα τους ενδιαφέροντος τους.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου "σΤροφή στη γειτονιά", το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα του Πράσινο Ταμείο "Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες" και διοργανώθηκε από τις αντιδημάρχους Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Παπάγου και Χολαργού, κκ Χρύσα Παρίση και Κατερίνα Γκούμα.

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech