Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Σημαντική επένδυση από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για την φροντίδα των τετράποδων φίλων μας Κύριο

Σε ισχύ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη διαχείριση  αδέσποτων ζώων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για το 2024.

Μετά την ομόφωνη έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου από την 5μελή αρμόδια επιτροπή υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού  το πλέγμα δράσεων του Δήμου για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα.

Για την επόμενη περίοδο ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα διαθέσει τουλάχιστον το ποσό των 95.625,86 € για την λειτουργία του προγράμματος μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα παρέχοντας κτηνιατρικές και άλλες υπηρεσίες.

  • Το 2023

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού περιέθαλψε 419 αδέσποτα ζώα προχωρώντας σε 230 στειρώσεις και διενεργώντας 189 κτηνιατρικές πράξεις (χειρουργεία, μικροεπεμβάσεις, θεραπείες κτλ).

  • Επίσης το 2023 συνεχίστηκε και επεκτάθηκε το πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων ζώων με τη συνεργασία εθελοντών – συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντική Δράση Ζωόφιλων Παπάγου – Χολαργού, οργανώθηκε και συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων κατόπιν της προμήθειας ειδικού οχήματος αποκλειστικά για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Δήμος είχε άμεση επέμβαση σε συνεργασία του τμήματος Προαγωγής Δημοσίας Υγείας και της Δημοτικής Αστυνομίας σε περιστατικά κακοποίησης ζώων σύμφωνα κάθε φορά με τις υποδείξεις της Εισαγγελίας Ζώων.

  • Το 2024

Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Προωθούμε τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου και Κτηνιατρείου εντός του έτους σε συνεργασία με τον ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πόλεων)

Ενισχύουμε τη συνεργασία μας με τους εθελοντικούς συλλόγους του Δήμου μας, Εθελοντική Δράση Ζωόφιλων Παπάγου – Χολαργού και Φίλοι Ζώων Παπάγου – Χολαργού.

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Σεβόμαστε και φροντίζουμε τους τετράποδους φίλους μας, με κάθε μέσο και τρόπο που έχουμε στη διάθεσή μας. Είναι, εκτός από υποχρέωσή μας και επιθυμία μας να χαρίζουμε στα πλάσματα αυτά τις ιδανικότερες συνθήκες διαβίωσης. Διαρκής επιδίωξή μας είναι να τα προστατεύουμε. Η διαχείριση των αδέσποτων ειδικά, ζώων συντροφιάς, είναι μια συλλογική προσπάθεια, διότι η «μάστιγα» της εγκατάλειψής τους σε όλους τους δήμους της χώρας έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Κανένας από τις 332 δήμους της χώρα, δεν έχει ούτε το δυναμικό ούτε τους πόρους να ελέγχει κάθε σπιθαμή του εδάφους προκειμένου να αποτρέπει την εγκατάλειψη. Ο άμεσος εντοπισμός όμως με την βοήθεια των δημοτών – συνεργατών μας είναι το ζητούμενο για το οποίο πρέπει όλοι μαζί να συνδράμουμε.  Δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής είναι - σε συνεργασία με συλλόγους και εθελοντές - να προσπαθούμε καθημερινά να φέρουμε σε πέρας αυτή την αποστολή και να λειτουργούμε με παραδειγματικά πρότυπα στρατηγικής».

Η  Λίλα Σουρανή, Αντιδήμαρχος Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων δήλωσε: «Διαρκής είναι η μέριμνα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για την διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς. Με συνεχείς δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης επιδιώκουμε την αλληλεπίδραση με τους πολίτες σε αυτή την διαδικασία, οι οποίοι ανταποκρίνονται με θέρμη. Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζωάκια είναι δείγμα πολιτισμού και σε αυτό οι δημότες μας διαχρονικά έχουν αποδείξει το υψηλό τους επίπεδο».

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech