Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής Κύριο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης η ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.), διοργανώνει ένα Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για μαθητές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού,  που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και ειδικότερα των μαθητών, στην διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των  Δήμων Αττικής μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων 38 Δήμων Αττικής, - μεταξύ των οποίων και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού - στους οποίους λειτουργούν Πολυκέντρα Ανακύκλωσης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που είναι εγκατεστημένα σε διάφορα σημεία 38 Δήμων Αττικής και θα διαρκέσει έως 31 Μαρτίου 2024.

Στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης βρίσκεται στον Σταθμό ΜΕΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, Δευτέρα -Παρασκευή 08:00- 20:40, Σάββατο & Κυριακή 10:00-16:40

Οι μαθητές μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά.

Τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης αποτελούν τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό ανακύκλωσης πλαστικών, μεταλλικών, γυάλινων υλικών & χαρτιού και προσκαλείστε όλοι να ανακυκλώσετε και να συμμετέχετε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος!

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων  38 Δήμων Αττικής, στους οποίους λειτουργούν Πολυκέντρα Ανακύκλωσης.
Στα σημεία όπου λειτουργούν τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης οι μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση τα πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά, για να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό.

Στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης όλων των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι συμμετοχής του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής.
Οι μαθητές των τμημάτων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συλλέγουν, συνολικά ως σχολικό τμήμα, τα κουπόνια συμμετοχής του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής. 


Το κάθε σχολικό τμήμα, για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, θα πρέπει να παραδώσει, την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, από 9:00 π.μ έως 2:00 μ.μ, στο Δημαρχείο του κάθε Δήμου το σύνολο των κουπονιών που θα έχει συγκεντρώσει και θα έχει καταμετρήσει, αφού έχει συμπληρώσει τα στοιχεία που αναγράφονται. 
Τα τρία (3) σχολικά τμήματα που θα ανακυκλώσουν τα περισσότερα υλικά (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα – έπαθλα.
 

ΕΠΑΘΛΑ
Τα τρία (3) μεγάλα δώρα - έπαθλα του Μεγάλου Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αττικής είναι τα ακόλουθα:

  • 1ο ΔΩΡΟ - ΕΠΑΘΛΟ*, για το σχολικό τμήμα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή:

Ένα (1) Ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος σε όποια πόλη της Ευρώπης επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

  • 2ο ΔΩΡΟ - ΕΠΑΘΛΟ, για το σχολικό τμήμα με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή:

Ένα (1) Ταξίδι 5 ημερών για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος σε όποια πόλη της Ελλάδας επιλέξουν οι ίδιοι οι μαθητές.

  • 3ο ΔΩΡΟ - ΕΠΑΘΛΟ, για το σχολικό τμήμα με τη τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή:

Ένα (1) Smartwatch, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.


*Σε περίπτωση που το πρώτο (1ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό τότε το 1ο ΔΩΡΟ - ΕΠΑΘΛΟ  θα είναι: Ένα  (1) Ηλεκτρικό Ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

**Σε περίπτωση που το δεύτερο (2ο) σχολικό τμήμα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα υλικά είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό (1ης, 2ης,3ης, 4ης τάξης) τότε το 
2ο ΔΩΡΟ – ΕΠΑΘΛΟ θα είναι : Ένα (1) ποδήλατο, για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

Σημειώνεται  ότι τα δώρα-έπαθλα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ

Η ανακήρυξη των σχολικών τμημάτων που θα κερδίσουν τα τρία (3) μεγάλα δώρα - έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού των Δήμων Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. Όλοι οι όροι διεξαγωγής του διαγωνισμού έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2109751000, 801 11 11 600 (για κλήσεις εντός Ελλάδας, από σταθερό τηλέφωνο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

1. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ, Χρύσα Παρίση Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής Παπάγου - 6944477741

2. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Κατερίνα Γκούμα, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ποιότητας Ζωής Χολαργού - 6980280515

 

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος δήλωσε: «Είναι μια σημαντική δυνατότητα να αντιληφθούμε μικροί και μεγάλη την αξία της ανακύκλωσης και κατ΄επέκταση την συνεισφορά μας στην προστασία του περιβάλλοντος. Όταν ανακυκλώνουμε, ανταποδίδουμε στην φύση τα πολύτιμα δώρα της προς την ανθρωπότητα. Στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, οι δημότες αναγνωρίζουν την σημασία της ανακύκλωσης, που τους έχει γίνει μια καθημερινή συνήθεια. Σταθερός στόχος μιας μια βιώσιμη πόλη, με ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα και υψηλά ποσοστά στην ανακύκλωση.

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech