Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Με αμείωτη ένταση και διευρυμένες υπηρεσίες συνεχίζει το έργο του το Κέντρο Κοινότητας Παπάγου - Χολαργού Κύριο

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παπάγου - Χολαργού συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την αδιάλειπτη προσφορά υπηρεσιών προς τους δημότες Παπάγου - Χολαργού.

Ειδικότερα:

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παπάγου- Χολαργού ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2017 και η συνέχιση δράσης της δομής γίνεται με χρηματοδότηση από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου κατά την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027. Στόχος του Κέντρου Κοινότητας είναι η υποστήριξη των κατοίκων του Δήμου Παπάγου[1]Χολαργού εφαρμόζοντας πολιτικές κοινωνικής προστασίας και αναπτύσσοντας ένα τοπικό σημείο αναφοράς. Ουσιαστικά αποτελεί ένα front desk με τρεις (3) κεντρικούς άξονες:

Α) την Υποδοχή, Ενημέρωση και Υποστήριξη των Πολιτών,

Β) τη Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές καθώς και

Γ) την Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

 

 Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Παπάγου - Χολαργού συνοψίζονται στα εξής:

  • Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτική Ιματιοθήκη Κοινωνικό Φροντιστήριο, Γραφείο στήριξης ανέργων, Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, Δημοτικά Πολυιατρεία, ΚΑΠΗ κ.ά.)
  • Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες υπηρεσίες και δομές που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του «Κέντρου Κοινότητας» (Κέντρο Ψυχικής Υγείας, Συμβουλευτικά Κέντρα και ξενώνες φιλοξενίας, Δομές για ΑμεΑ κ.ά.).
  • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης
  • Παροχή εργασιακής συμβουλευτικής.
  • Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο και δικτύωση με τοπικούς φορείς (σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς) έχοντας ως στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των

ωφελούμενων.

  • Ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού.
  • Κοινωνικές Έρευνες σε πολίτες για να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις για την λήψη των επιδομάτων
  • Πληροφόρηση των πολιτών σε προγράμματα και παροχές που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε ότι το Κέντρο Κοινότητας διεκπεραιώνει τις αιτήσεις του ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

 Ειδικότερα τα επιδόματα που διαχειρίζεται το Κέντρο Κοινότητας είναι τα εξής:

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (Ε.Ε.Ε.) και ένταξη στο επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ.
  • Επίδομα Στέγασης
  • Προνοιακά Επιδόματα -Αίτηση προς την Εθνική Πύλη Αναπηρίας
  • Επίδομα Γέννησης
  • Επίδομα ανασφάλιστων υπερήλικων
  • Έξοδα κηδείας
  • Προσωπικός βοηθός ΑΜΕΑ
  • Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερήλικων -μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας
  • Απόδοση Κληρονομικών

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επί οκταώρου βάσεως πέντε μέρες την εβδομάδα ( Δευτέρα- Παρασκευή) και  στελεχώνεται με:

α. δύο (2) υπάλληλοι κλάδου Τ.Ε. Κοινωνικής Εργασίας (Κοινωνικών Λειτουργών),

β. δύο (2) υπάλληλοι κλάδου Π.Ε. Κοινωνικών Επιστημών,

γ. μια (1) υπάλληλος κλάδου Π.Ε. Ψυχολόγων,

δ. μια (1) υπάλληλος κλάδου Π.Ε. Διοικητικού - Οικονομικού.

 

Δήλωση Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου για το Κέντρο Κοινότητας: «Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση η συνεχής ενδυνάμωση των δημοτών μας. Η αδιάλειπτη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας όλα αυτά τα χρόνια, με υπηρεσίες που απαντούν στις ανάγκες των ανθρώπων, είναι πρωταρχική μέριμνα μας. Έχοντας πλήρη επίγνωση των αναγκών της κοινωνίας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς όφελος των συμπολιτών μας, με όσα μέσα και δυνάμεις έχουμε. Από καρδιάς ευχαριστώ και αποδίδω τα εύσημα στους αιρετούς, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του Κέντρου Κοινότητας, που είναι η ψυχή της σημαντικής αυτής δημοτικής δομής. Στόχος μας είναι κανείς πολίτης να μην μείνει αβοήθητος.

Δήλωση Αντιδημάρχου Μιμής Ρουφογάλη για το Κέντρο Κοινότητας: "Ο Δήμος  μας βρίσκεται πάντα κοντά  στον πολίτη και ιδιαίτερα στις ευπαθείς αμάδες του πληθυσμού της πόλης  μας. Ανοίγουμε μια μεγάλη αγκαλιά για όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και στεκόμαστε δίπλα τους με αγάπη και σεβασμό".

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ: 

Περικλέους 55, όροφος -1 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132002874, 2132002873,2132002899,2132002916,2132002877

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech