Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Πρώτα το συμφέρον των παιδιών μας - Νέο σχολείο μετά από 40 χρόνια στην πόλη μας Κύριο

Είναι γνωστό σε όλους το ειδικό ενδιαφέρον του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου και της Δημοτικής Αρχής για τη νέα γενιά και ειδικότερα για το χώρο της εκπαίδευσης.

Το ενδιαφέρον αυτό έχει εκδηλωθεί με έργα, με συγκεκριμένες πράξεις που δεν αμφισβητούνται από κανέναν τόσο για το σύνολο των σχολικών υποδομών του Δήμου, όσο και για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων των μαθητών. 

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση ενός νέου σχολικού συγκροτήματος στου Παπάγου, σε οικόπεδο του Δήμου που έχει προβλεφθεί από το 1969 μάλιστα, ότι εκεί θα ανεγερθεί σχολείο. 

Έτσι, είναι τουλάχιστον λυπηρό να αντιδρούν κάποιοι κάτοικοι της περιοχής προχωρώντας μάλιστα σε ακτιβιστικές ενέργειες όπως η σημερινή.

 

Τι συνέβη;

Προσπάθησαν να εμποδίσουν για τρίτη φορά συνεργείο το οποίο θα πραγματοποιούσε γεωτεχνική μελέτη, απαραίτητη για τη σύνταξη μελέτης κατασκευής σχολείου, αλλά οι εργασίες σήμερα ολοκληρώθηκαν.

Για την ενημέρωση των συμπολιτών μας θεωρούμε για μια ακόμη φορά να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

 

  1. Η πόλη μας έχει ανάγκη από νέα σχολικά κτίρια. Αυτή τη στιγμή, 70 περίπου παιδιά φοιτούν σε μισθωμένα από τον Δήμο κτίρια, τα οποία οι ιδιοκτήτες τα θέλουν για δική τους χρήση.

 

  1. Στο 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου, δεν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες για να φιλοξενήσουν άλλους μαθητές και ήδη στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα υπάρχουν αίθουσες προκάτ. 

 

  1. Η Δημοτική Αρχή, σεβόμενη τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (289/2019) και της Οικονομικής Επιτροπής, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες, για τη σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία νέου σχολείου, μετά από 40 χρόνια, στην πόλη μας, αφού είχε τη σύμφωνη γνώμη όλης της σχολικής κοινότητας. Των Διευθυντών των σχολείων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

 

  1. Πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 4 Απριλίου 2023 με μοναδικό θέμα Ενημέρωση και συζήτηση αναφορικά με το θέμα της ανέγερσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου και του 4ου Νηπιαγωγείου Παπάγου», στην οποία παρέστησαν κάτοικοι της περιοχής. Εκεί αναλύθηκαν όλες οι λεπτομέρειες και απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των κατοίκων. 

 

  1. Ο Δήμαρχος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, δεσμεύτηκε πως σε περίπτωση που χρειαστεί να αφαιρεθεί κάποιο δέντρο, αυτό θα μεταφυτευθεί και σε περίπτωση που δεν μπορεί να μεταφυτευθεί θα αντικατασταθεί με πενταπλάσιο αριθμό δέντρων.

 

  1. Το συγκεκριμένο οικόπεδο, εμβαδού 4.900τ.μ., στο Ο.Τ. 338α είναι το μοναδικό οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, και το μοναδικό με χρήση γης για σχολείο. Προβλέπεται δε από το 1969!

 

Κατόπιν όλων αυτών είναι σαφές πως είναι ανάγκη στο οικόπεδο αυτό να ανεγερθεί Σχολικό Συγκρότημα και δεν υπάρχει καμία δυσμενής επίπτωση στους κατοίκους.

Αντιθέτως, όπως και όλοι οι άλλοι πολίτες, θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών τους σε μια σχολική δομή, βασισμένη στα πρότυπα της σύγχρονης βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής με πράσινη στέγη. Ταυτόχρονα στο οικόπεδο θα δημιουργηθεί μια νέα παιδική χαρά.

 

  1. Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Αρχή, εξασφάλισε χρηματοδότηση για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού και προχωρά η κατασκευή ενός νέου σχολικού συγκροτήματος στην οδό Κλειούς στον Χολαργό.

 

Τους καλούμε λοιπόν να σταματήσουν μια συμπεριφορά που δεν ταιριάζει στην εποχή μας και να δουν την πραγματικότητα και τη μεγάλη εικόνα, δηλαδή το συμφέρον των παιδιών μας. 

Θυμίζουμε ότι αντίστοιχες αντιδράσεις, υπήρχαν και το 2014, κατά την περίοδο κατασκευής του Βρεφονηπιαού Σταθμού Παπάγου (Βερσή και Αλευρά). Σήμερα ο συγκεκριμένος Βρεφονηπιακός Σταθμός, είναι ο πιο περιζήτητος, φιλοξενεί 50 παιδιά της πόλης μας και αποτελεί κόσμημα για τον Δήμο μας.

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech