Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Εγκαινιάστηκε το εντυπωσιακό, σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο ΚΑΠΗ και Πολυιατρίων Παπάγου Κύριο

Ένα σημαντικό έργο άνοιξε τις πύλες του στους συμπολίτες μας. Το κτίριο ΚΑΠΗ και Δημοτικών Πολυϊατρίων Παπάγου, επί της οδού Εθνικής Αμύνης και Λάρνακας, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου με την παρουσία πλήθους κόσμου. 

Ο Αγιασμός τελέστηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου, από τον Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Φυλακτό και ακολούθησε η εκδήλωση των εγκαινίων, στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή, τόσο στα παιδιά όσο και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας: 

“Για εμάς, τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάνθρωποί μας, αποτελούν το σημαντικότερο και πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας. Όσα χρόνια διοικούμε το Δήμο, έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση έργων σε όλους τους παιδικούς σταθμούς,  σε όλα τα σχολεία, στις παιδικές χαρές και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Για τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας, θα πω ότι η κοινωνία έχει βαθύτατη υποχρέωση απέναντί τους. Έδωσαν αγώνες και τους κέρδισαν, για να οικοδομήσουν και να μας κληροδοτήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Απέναντι λοιπόν στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, που μας φρόντισαν και ακόμα μας φροντίζουν, οφείλουμε να σταθούμε και εμείς με τη σειρά μας, όπως ακριβώς τους αξίζει”.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος τόνισε την αξία αυτού του μεγάλου έργου:

“Το κτήριο προσφέρει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, έναν σύγχρονο και φιλόξενο χώρο που καλύπτει τις ανάγκες σε φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία. Στον ίδιο χώρο, λειτουργεί και το Δημοτικό Πολυϊατρείο Παπάγου.

Διαθέτει 13 διαφορετικές αίθουσες όπου φιλοξενούνται ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων, όπως οδοντιατρικό, γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό, ΩΡΛ, ορθοπεδικό, καρδιολογικό, παθολογικό, νευρολογικό, ψυχιατρικό καθώς και χώροι ψυχολόγων και νοητικής ενδυνάμωσης”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Αποστολόπουλος στους ανθρώπους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του έργου:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώτο εθελοντή γιατρό μας, τον κ. Βαγγέλη Σταθογιάννη, στον οποίο οφείλεται η ανάπτυξη και η επέκταση των Πολυιατρείων. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που είναι σήμερα εδώ και μαζί κόψαμε την κορδέλα των εγκαινίων. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να αναφερθώ και στον ρόλο του Επίτιμου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κ. Βασιλείου Ξύδη, στην υλοποίηση αυτού έργου. Δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν. Ο Βασίλειος Ξύδης, έκανε το πρώτο βήμα. Εξασφάλισε το οικόπεδο. Απαλλοτριώθηκε όταν ήταν Δήμαρχος Παπάγου και αγοράστηκε από τον ενιαίο δήμο Παπάγου – Χολαργού, επί Δημαρχίας του. Εμείς πήραμε τη σκυτάλη. Σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και ολοκληρώσαμε ένα από τα σπουδαιότερα έργα της θητείας μας”.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς επίσης και τους εθελοντές γιατρούς που υποστηρίζουν τις λειτουργίες του.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή του κτηρίου που έγινε σύμφωνα με τα πρότυπα της σύγχρονης βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, έλαβε το χρυσό βραβείο στο πλαίσιο του θεσμού «Best City Awards 2023.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αποστολόπουλος μίλησε και για την επόμενη μέρα της πόλης:

“Όσα χρόνια διοικούμε τον Δήμο, πέραν των έργων που παραδώσαμε και παραδίδουμε, βάλαμε τις βάσεις και για νέα. Για να εγγυηθούμε την επόμενη μέρα. Το αύριο της πόλης που αγαπάμε. Εμείς, είμαστε εδώ. Με σταθερά βήματα που θα εγγυώνται τη σιγουριά. Με επεξεργασμένες και ρεαλιστικές προτάσεις που θα εξασφαλίζουν μια καλύτερη ζωή για όλους. Συνεχίζουμε σταθερά με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης και την υποστήριξη των συμπολιτών μας”.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν:

  • Ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Καλοπαναγιώτης
  • Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Χρήστος Κίττας
  • Ο τέως υπουργός Κωστής Χατζηδάκης 
  • Οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Γιάννης Κεχρής και Λουκία Κεφαλογιάννη 
  • Ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Βασίλειος Ξύδης 
  • Ο τέως Δήμαρχος Χολαργού Δημήτριος Νικολάου
  • Ο καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech