Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία-Ανοιχτή μέχρι τις 11 Ιουνίου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Κύριο

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παπάγου -Χολαργού ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι μέχρι και τις 11 Ιουνίου 2023 τα άτομα με αναπηρία από όλη την Επικράτεια, που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό,  μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://prosopikosvoithos.gov.gr

Αντίστοιχα, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί με εξασφαλισμένη αμοιβή και ασφάλιση, ανεξαρτήτως ειδικότητας, μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά την αίτησή τους στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.  

Όσον αφορά τους υποψήφιους εργαζόμενους ως Προσωπικούς Βοηθούς, μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, συμμετέχουν σε ειδική εκπαίδευση, που παρέχεται δωρεάν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών και να επιλεγούν από τους ωφελούμενους με αναπηρία.

Υπενθυμίζεται, ότι τα άτομα με αναπηρία μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, αξιολογούνται στην κατοικία τους από ειδική διεπιστημονική επιτροπή, που απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή ή φυσικοθεραπευτή και ψυχολόγο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός και στη συνέχεια εκείνοι θα λαμβάνουν την απόφαση της επιτροπής, με την οποία τους απονέμονται έως 1.663€ μηνιαίως για να τα αξιοποιήσουν για Προσωπική Βοήθεια. Μέσα από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών, θα μπορούν οι ίδιοι να επιλέξουν έναν ή περισσότερους Προσωπικούς Βοηθούς ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

  

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

  • την ταυτότητά τους ή το διαβατήριό τους ή την Κάρτα Αναπηρίας τους
  • την ισχύουσα Πιστοποίησης Αναπηρίας τους
  • το πιο πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της εφορίας για τον αιτούντα. Εάν είναι προστατευόμενο μέλος, θα αναρτάται το Εκκαθαριστικό Σημείωμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ως προστατευόμενο μέλος. Εάν δεν έχει εισόδημα/δεν είναι υπόχρεος καταβολής φόρου, θα αναρτάται σχετική υπεύθυνη δήλωση, σύμφωνα με το υπόδειγμα που παρέχεται στην πλατφόρμα (μέσα στην φόρμα αίτησης)
  • τα Εκκαθαριστικά Σημειώματα των λοιπών μελών του νοικοκυριού του
  • το έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται η σχέση Εκπροσώπησης, εάν το αίτημα υποβάλλεται από Εκπρόσωπο του ατόμου με αναπηρία και συγκεκριμένα:
  • τον δικαστικό συμπαραστάτη του αιτούντος
  • τον ανάδοχο του αιτούντος (είτε είναι ενήλικος είτε ανήλικος)
  • τον γονέα, τον επίτροπο ή όποιον έχει την επιμέλεια του αιτούντος, εάν είναι ανήλικο
  • εξουσιοδότηση, εάν ο προσερχόμενος δεν είναι ο ίδιος ο αιτών ή Εκπρόσωπός του.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικώς για ραντεβού στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου  Παπάγου -Χολαργού  213/2002874 ,213/2002873,2132002899,2132002916  είτε για  οποιαδήποτε απορία  στο 1555 (χωρίς χρέωση), επιλέγοντας 3 ΟΠΕΚΑ .

Σημειώνεται ότι τo Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού εξυπηρετεί μόνο άτομα με αναπηρία για την υποβολή αίτησής τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να βρουν αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες στο: https://prosopikosvoithos.gov.gr

 

 

 

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech