Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Ολοήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού Κύριο

Tο 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού είναι γεγονός!!! 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, με την πρόθεση και την επιθυμία να συμβάλλει στην πολιτιστική αναβάθμιση του σχολείου -και όχι μόνο- οργάνωσε μια μεγάλη γιορτή για το παιδικό βιβλίο. 

Την Κυριακή 02 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, είσαστε όλοι προσκεκλημένοι σε ένα Φεστιβάλ Βιβλίου με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις για παιδιά και γονείς με πρωταγωνιστή... το βιβλίο!
 
Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου προγράμματος, θα μπορείτε να βρείτε στο σχολείο:
• Βιβλιοπαρουσιάσεις για κάθε ηλικία
• Εργαστήρια Κόμικ
• Δράση «Διαβάζω Δυνατά»
• Βιβλιοπωλείο
• Ανταλλακτική βιβλιοθήκη
• Library 4all
• Mini Seminars Γονέων I Project Parenting
• Έκθεση φωτογραφίας των παιδιών Ι ''Τα παιδία… διαβάΖΕΙ!''
• Τεύχος εργαστηρίου Storytelling του Συλλόγου μας
• Εργαστήριο Σελιδοδεικτών
• Bιντεοπροβολές
• Μουσική
Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!
Σημειώσεις :
- Όλες οι δράσεις μας (βιβλιοπαρουσιάσεις , σεμινάρια, εργαστήρια , προβολές) είναι ΔΩΡΕΑΝ.
- Το βιβλιοπωλείο Monogram θα είναι μαζί μας, και στον "πάγκο" του θα μπορείτε να βρείτε όλα τα βιβλία των βιβλιοπαρουσιάσεων του Φεστιβάλ μας
- Όσοι θέλετε να συμμετέχετε στα εργαστήρια κόμικ, δηλώστε συμμετοχή στο email του Συλλόγους μας (δηλώνοντας σε ποιό ή ποιά θέλετε να παρευρεθείτε) και ελάτε με μολύβι, γόμα, ξύστρα και μαρκαδόρους!
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 
 
10:00-11:00 (4+) - Παρουσίαση των βιβλίων του Ε. Τριβιζά (εκδ. Μεταίχμιο) «Ποιος έκανε πιπί στη μέση του Μισισίπη;» & «Ένα φτυάρι στον Άρη» από την Μ. Τερζάκη (με συνοδεία κιθάρας)
11:00-12:30: (6+) - Παρουσίαση του βιβλίου Η μικρή Μουντζούρα. από τη συγγραφέα και εικονογράφο Φ. Τίκκου (εκδ. Ίκαρος) - 12:30-14:00: (8+)
Παρουσίαση του βιβλίου «Κλέφτης καλοκαιρινής νυκτός» της σειράς μυστηρίου «Η συμμορία με τις μπλε κάλτσες» (εκδ. Αίολος) από τη συγγραφέα Μ. Βατικιώτη (με συνοδεία μπάντας!) .
14:00-16:00 (5+) - Εργαστήριο δημιουργίας κόμικς από τον εικονογράφο και δημιουργό κόμικς Ν. Στεφαδούρο 
16:00-16:30 (5+) - Προβολή των ταινιών μικρού μήκους των μαθητών του 5ου Δημοτικού Χολαργού «Ζητείται Ειρήνη» και «Μήνυμα από το παρελθόν» σε σκηνοθεσία Α. Μπερδέκα
16:30-17:00 (8+) - Προβολή Διαδικτυακής μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης του συγγραφέα και δημιουργού του «Ντεντέκτιβ Κλουζ», Γ. Μπανσέρους και ταινιών μικρού μήκους
17:00-18:30 (9+) - Mystery Walk από τον συγγραφέα Κ. Στοφόρο.
 
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΠΡΟΑΥΛΙΟ
10:00-11:00 (8+) - Παρουσίαση του βιβλίου Ο αυλός (εκδ. Πατάκη) της μουσειοπαιδαγωγού Μ. Λυρατζή (με συνοδεία μουσειοσυσκευής)
11:00-12:00 (7+) - Παρουσίαση μυθολογικών θεμάτων, με εστίαση στο αίνιγμα της Σφίγγας από τον συγγραφέα Κ. Πούλο. Βιβλία: «Είμαι Θεός, είμαι Θεά» (εκδ. Μεταίχμιο)
11:30-13:00 (10+) - Προαύλιο - Παρουσίαση του βιβλίου «Μια ιστορία για τον Διονύσιο Σολωμό» από τη συγγραφέα Μ. Μπαχά (εκδ. Καλειδοσκόπιο)
12:30-14:30 (γονείς) - Πρακτικό σεμινάριο από τον παιδοψυχολόγο Α. Αρματά, για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των παιδιών.
14:30-15:00 (4+) - Διαβάζω ΔΥΝΑΤΑ! - Ανάγνωση Βιβλίου με την Κόκκινη αλεπού
17:00-18:00 (4+) - Παρουσίαση του βιβλίου «Ζωγράφισε μου ένα σπίτι» από τη συγγραφέα Χ. Φραγκεσκάκη (εκδ. Καλειδοσκόπιο)
 
ΑΙΘΟΥΣΑ 1ος
10:00-11:00 (6+) - Εργαστήριο δημιουργίας κόμικς από τον εικονογράφο και δημιουργό κόμικς Γ. Τόμεκ.
16:00 -18:00 (γονείς) - Project Parenting - Σεμινάρια
16:00-17:00 - Γονεϊκότητα και Ενσυναίσθηση. Πώς να την κατακτήσεις. Ομιλήτρια: Έλενα Κοντογιάννη Εκπαιδεύτρια Γονέων, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
17:00-18:00 (γονείς) - Γονεϊκές Ενοχές και Άγχος. Πώς να το διαχειριστείς. Ομιλήτρια: Μαρία Δημητροπούλου Λόπεζ, Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος
 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
•Ανταλλακτική βιβλιοθήκη
Για κάθε βιβλίο που φέρνεις γράψε και μια αφιέρωση – μια εντύπωση από το βιβλίο για τον επίδοξο αναγνώστη. Τα βιβλία είναι μνήμες, βιώματα, συναισθήματα.
•Βιβλιοπωλείο Monogram
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Πετρίδου για την πολύτιμη βοήθειά της. Όλα τα βιβλία των συγγραφέων θα διατίθενται στον πάγκο του Monogram στον χώρο του σχολείου μας.
•Εργαστήριο σελιδοδεικτών
Στο προαύλιο, στις 13:30, φτιάχνουμε πρωτότυπους σελιδοδείκτες.
•Έκθεση φωτογραφίας
Με θέμα το σύνθημα του Φεστιβάλ μας «Τα παιδία…διαβάΖΕΙ», τα παιδιά μας οπτικοποιούν τη χαρά της φιλαναγνωσίας.
•Τεύχος από το εργαστήριο storytelling του Συλλόγου μας
•Με όχημα τη φαντασία και οδηγό την Α. Ρέμπελου μαθητές του σχολείου μας έγιναν παραμυθάδες και δημιούργησαν το πρώτο συλλογικό έργο τους.
•Library 4all
Με σκοπό την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών σε πολιτιστικά αγαθά, ως Σύλλογος προσπαθούμε για την υποστήριξη και ενίσχυση σχολικών βιβλιοθηκών.
•Αυλαία με live μουσική

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech