Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής του βρίσκεται το μεγάλο έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Παπάγου Κύριο

Την Παρασκευή 13 Μαΐου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση της οδού Κύπρου και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τμήμα  του δρόμου μέχρι την οδό Αρτέμιδος, τις επόμενες ημέρες.

Οι εργασίες συνεχίζονται στην πλατεία 8ης Μεραρχίας, ενώ απομένει τμήμα της οδού Κορυτσάς για την ολοκλήρωση τους. Σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου υπήρξαν καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να έχει παραταθεί, πέραν του αρχικού χρονοδιαγράμματος, η παράδοσή του.
Αυτό είχε / έχει ως αποτέλεσμα και την παράταση της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κεντρική είσοδο του Παπάγου.

Για την ταλαιπωρία αυτή ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού ΔΕΝ έχει καμία ευθύνη, αφού το έργο αυτό υλοποιείται ΕΞ ΟΛΟΚΛΉΡΟΥ (δημοπράτηση, χρηματοδότηση, επίβλεψη) από την Περιφέρεια Αττικής. Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη των εργασιών και όταν εντόπιζε καθυστερήσεις ασκούσε πίεση στον ανάδοχο και τους επιβλέποντες του έργου.

Ανεξαρτήτως των καθυστερήσεων, με την ολοκλήρωση των εργασιών θα παραδοθεί ένα  σημαντικό  έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης ενός μεγάλου τμήματος του Παπάγου.
Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν νέοι αγωγοί ομβρίων υδάτων μεγάλης διατομής συνολικού μήκους 4.010 μέτρων με αντίστοιχα φρεάτια υδροσυλλογης στις παρακάτω οδούς: Στρατάρχου Αλεξ. Παπάγου, Κορυτσάς, Βυζαντίου, Λεμεσού, Λευκωσίας, Κυρηνείας, 25ης Μαρτίου, Σμύρνης, Μαγνησίας, Ασπασίας, Αρτέμιδος και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Διασφαλίζεται έτσι η προστασία της περιουσίας αλλά και της ζωής των συμπολιτών μας, σε μια περιοχή που μετατρεπόταν σε ποτάμι μετά από κάθε ισχυρή νεροποντή.
Το μεγάλο αυτό έργο, ήταν περισσότερο από ποτέ απαραίτητο σε μια περίοδο μάλιστα που η κλιματική αλλαγή προκαλεί έντονα καιρικά φαινόμενα με δραματικές συνέπειες.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech