Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Απάντηση Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου στην Επιστολή Παραίτησης του Χρήστου Πετράκη

Χολαργός, 17 Δεκεμβρίου 2019

 

Κύριε Πετράκη,

Αγαπητέ Χρήστο,

Διάβασα προσεκτικά την επιστολή σου και παρακολούθησα την εξέλιξη του ζητήματος.

Αναμφισβήτητα το πρόβλημα που προκλήθηκε δεν αρμόζει στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου μας και τις αρχές της διοίκησής μας.

Γνωρίζεις όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε ότι αναμένω από όλους αποτελεσματικότητα, αμεσότητα και ποιότητα στις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες, και ιδιαίτερα στους μαθητές της πόλης μας.

Είναι γεγονός ότι από το 2014 κάναμε πολλά βήματα προόδου ανεβάζοντας παράλληλα και τον πήχη των προσδοκιών των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Θεωρώ το περιστατικό με τη διακοπή του φυσικού αερίου  πισωγύρισμα και μαύρη κηλίδα για την λειτουργία της σχολικής επιτροπής.

 

Αγαπητέ Χρήστο,

Στον καθημερινό αγώνα για καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες στα σχολεία της πόλης μας είμαστε όλοι μαζί. Γονείς, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικοί, η σχολική επιτροπή και βέβαια και εγώ ως Δήμαρχος. Σε αυτή την προσπάθεια είναι σαφές για ‘ μένα ότι δεν χωρούν προσωπικές αντιδικίες και προσωπικές πολιτικές. Όφειλες εγκαίρως να ενημερώσεις το ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής και εμένα προσωπικά για το πρόβλημα που προέκυψε και από κοινού να βρούμε λύση.

Γνωρίζεις ότι εκτιμώ την προσπάθεια που καταβάλεις από το 2014 για τα σχολεία της πόλης μας. Την ίδια εικόνα θεωρώ ότι είχαν και οι διευθυντές – διευθύντριες των σχολείων, γεγονός που αποτυπώθηκε και με επιστολή τους – στο παρελθόν – με την οποία πρότειναν  ουσιαστικά την παραμονή σου στη θέση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής.

Σήμερα, θεωρώ ότι η μεταξύ σας σχέση καλής συνεργασίας και εμπιστοσύνης έχει κλονιστεί.

Οφείλουμε όλοι να κάνουμε μια νέα αρχή, ενόψει μάλιστα της έναρξης της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από το επόμενο έτος, της λειτουργίας νέων υποδομών και της εξυπηρέτησης πολλών περισσότερων μαθητών το έτος 2020-2021.

Σε καλώ λοιπόν, όπως:

  1. Παραμείνεις στη θέση σου, ανακαλώντας την παραίτησή σου.
  2. Με δική σου πρωτοβουλία εμπεδώσεις κλίμα αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας με τη σχολική κοινότητα.
  3. Ενημερώσεις τους επικεφαλής των παρατάξεων για τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής.

Θεωρώ ότι η απουσία σου αυτή τη στιγμή από τη σχολική επιτροπή περισσότερο θα βλάψει παρά θα ωφελήσει τη λειτουργία των σχολείων μας και αυτό είναι το κριτήριο μου για την παραμονή σου - ως Προέδρου -  στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

 

Με εκτίμηση,

Ηλίας Αποστολόπουλος

Δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech