Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Ισότητα στην εργασία Κύριο

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, ενημερώνει τους πολίτες ότι κατόπιν επικοινωνίας με την Ανεξάρτητη Αρχή του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, προκειμένου να διασαφηνισθεί ο ρόλος του ως εθνικού φορέα για την καταπολέμηση των διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και την εργασία, καθώς και στην επαγγελματική κατάρτιση στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή, ο Συνήγορος του Πολίτη απέστειλε το παρακάτω ενημερωτικό σημείωμα , το οποίο παραθέτουμε.

 

Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση

 

  1. Ο Συνήγορος, σύμφωνα με τον ν. 3896/2010, είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την καταπολέμηση των διακρίσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και την εργασία, καθώς και στην επαγγελματική κατάρτιση στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, η σεξουαλική παρενόχληση συνιστά διάκριση λόγω φύλου και τα σχετικά ζητήματα διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία. Επομένως, αν κάποιος/α έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία μπορεί να απευθυνθεί στον Συνήγορο. Επίσης, στον Συνήγορο μπορεί να απευθυνθεί και δημόσια αρχή προκειμένου να ζητήσει τη  συνδρομή του σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του παραπάνω νόμου.
  2. Σεξουαλική παρενόχληση συνιστά οποιαδήποτε μορφή ανεπιθύμητης λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής συμπεριφοράς σεξουαλικού χαρακτήρα, με αποτέλεσμα την προσβολή της προσωπικότητας ενός προσώπου, ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος γύρω από αυτό

Υπάρχει και η έννοια της παρενόχλησης, ως ανεπιθύμητης συμπεριφορά συνδεόμενης με το φύλο ενός προσώπου, επίσης με σκοπό ή αποτέλεσμα την παραβίαση της αξιοπρέπειας του προσώπου αυτού

  1. Όταν η καταγγελία αφορά στον δημόσιο τομέα, ο Συνήγορος μπορεί να ζητήσει τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου και να παρακολουθήσει τη διαδικασία της πειθαρχικής διερεύνησης καθώς και το τελικό πόρισμα αυτής. Διαδικασία ελέγχου μπορεί να κινηθεί και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες διοικητικό όργανο δεν διερεύνησε ή διερεύνησε πλημμελώς καταγγελία ιδιώτη.
  2. Όταν η καταγγελία αφορά στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να υποβληθεί είτε στον Συνήγορο είτε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και προβλέπεται συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Στη δεύτερη περίπτωση, η καταγγελία, κατ’ αρχήν, διερευνάται από το ΣΕΠΕ και τα αποτελέσματα υποβάλλονται στον Συνήγορο, ο οποίος μπορεί να διεξαγάγει δική το έρευνα, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό του πόρισμα επί της καταγγελίας. Εφόσον, μετά από τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας, διαπιστωθεί σεξουαλική παρενόχληση, ο Συνήγορος μπορεί να εισηγηθεί την επιβολή διοικητικών κυρώσεων τις οποίες επιβάλλει το αρμόδιο Τμήμα του ΣΕΠΕ.
  3. Είναι σημαντική η προετοιμασία της αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη ή στο ΣΕΠΕ, καθώς πρέπει να συλλεγούν και να προσκομιστούν αποδεικτικά στοιχεία για τα καταγγελθέντα: στοιχεία, κατά προτίμηση γραπτά, που να αποδεικνύουν ή να παρέχουν ενδείξεις ότι ο καταγγέλλων/ουσα έχει υποστεί κάποιου είδους διάκριση (άμεση, έμμεση, παρενόχληση, σεξουαλική παρενόχληση), αρχείο με σημειώσεις για κρίσιμα περιστατικά, μάρτυρες.
  4. Η διαδικασία έρευνας στις περιπτώσεις αυτές έχει ειδικά χαρακτηριστικά. Ο Συνήγορος μπορεί να εξετάζει μάρτυρες στα γραφεία της Αρχής, να διενεργεί αυτοψίες, να παρίσταται κατά τη διενέργεια της εργατικής διαφοράς στο αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων, να ζητά έγγραφα από υπηρεσίες και ιδιώτες, καθώς και να αντιστρέφει το βάρος απόδειξης όταν δημιουργείται αρχή απόδειξης.
  5. Είναι γεγονός ότι στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία είναι διάχυτος ο φόβος και ο προβληματισμός της καταγγέλλουσας/ντος. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, παρατηρείται υπαναχώρηση από την αρχική καταγγελία σε κάποιο στάδιο εξέτασης της υπόθεσης. Εκτός από το «στίγμα» και την «έκθεση», που συνήθως αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για την καταγγελία, οι εργαζόμενες/οι φοβούνται την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό στον χώρο εργασίας, καθώς και τον φόβο αντιποίνων (π.χ. μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, βλαπτική μεταβολή συνθηκών, επιπτώσεις στην επαγγελματική εξέλιξη, απόλυση ). Σημαντική δυσχέρεια αντιμετωπίζουν τα θύματα και κατά τη συλλογή και προσκόμιση των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για τη δημιουργία αρχής απόδειξης.
  6. Προϋποθέσεις για την υποβολή σχετικής αναφοράς στον Συνήγορο

Όταν ο Συνήγορος του Πολίτη ενεργεί ως φορέας για την παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης, επιλαμβάνεται αναφοράς εφόσον έχει υποβληθεί μέσα σε δώδεκα μήνες αφότου το πρόσωπο έλαβε πλήρη γνώση των ενεργειών ή παραλείψεων για τις οποίες προσφεύγει στον Συνήγορο του Πολίτη. Επίσης, ο Συνήγορος μπορεί να διερευνήσει υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον δικαστηρίων, δικαστικών ή εισαγγελικών αρχών, έως τη διεξαγωγή της πρώτης συζήτησης στο ακροατήριο ή την άσκηση ποινικής δίωξης ή έως ότου το αρμόδιο δικαστήριο ή η αρμόδια δικαστική αρχή αποφανθεί επί αιτήσεως παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας.

  1. Υποβολή αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη:

- Ηλεκτρονική υποβολή: https://www.synigoros.gr

- Αυτοπροσώπως (μόνον κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού, προς το παρόν) ή μέσω ταχυδρομείου, στα γραφεία της Αρχής στη διεύθυνση Χαλκοκονδύλη 17, Τ.Κ. 104 32 Αθήνα,

Περισσότερες πληροφορίες για τα παραπάνω ζητήματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα : https://www.synigoros.gr/?i=equality.el

 

Μαρία Δημητριάδου Καρασιμοπούλου Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

Τα Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων

 

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech