Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Έκδοση Άδειας Πολιτικού Γάμου (για Έλληνες)

  1. Αίτηση (το έντυπο χορηγείται από το Δήμο).
  2. Ταυτότητα.
  3. Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως από το Ληξιαρχείο του τόπου γέννησης εκτός από εκείνους που έχουν γεννηθεί στο Εξωτερικό, οι οποίοι πρέπει να απευθυνθούν στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών.
    Για τους Έλληνες που έχουν γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη, το Κάϊρο ή την Αλεξάνδρεια, ισχύει το Πιστοποιητικό βάπτισης του Πατριαρχείου.
  4. Δήλωση του Ν.1599/86 όπου αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κώλυμα σύμφωνα με τα άρθρα 1350,1351,1352,1354,1356,1357,1360 του Α.Κ, ο βαθμός γάμου και ο τόπος κατοικίας (η δήλωση χορηγείται από το Δήμο).
  5. Ληξιαρχική πράξη γάμου με τη λύση στο περιθώριο.
  6. Ληξιαρχική πράξη θανάτου για τους χήρους.
  7. Αναγγελία Γάμου δημοσιευμένη σε μία ημερήσια Αθηναϊκή εφημερίδα στην οποία πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο των μελλονύμφων,  το όνομα των γονέων τους, το γένος, ο τόπος γέννησης και η τελευταία τους κατοικία στον Δήμο Παπάγου Χολαργού (ένα αντίτυπο για τον καθένα).
  8. Παράβολο χαρτοσήμου ονομαστικής αξίας 18 ευρώ από e-Paravolo (ένα για τον καθένα).
  9. Αποδεικτικό κατοικίας στο όνομα του μελλόνυμφου (δήλωση φορολογικού εισοδήματος τρέχοντος έτους - Ε1)

ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΓΑΜΟΥ
Αρθρο 1350 Α.Κ.: Οι μελλόνυμφοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (εκτός αν προσκομίσουν σχετική δικαστική απόφαση).
Αρθρο 1351 Α.Κ.: Δεν μπορούν να συνάψουν γάμο όσοι εμπίπτουν σε μία από τις περιπτώσεις του άρθρου 128 και της πρώτης παραγράφου του άρθρου 131, καθώς και εκείνοι στους οποίους έχει απαγορευθεί ειδικά η τέλεση γάμου, σύμφωνα με το άρθρο 129 αριθ.2.
Αρθρο 1352 Α.Κ.: Όποιος βρίσκεται σε επικουρική δικαστική συμπαράσταση, πλήρη ή μερική που περιλαμβάνει και το γάμο, συνάπτει γάμο μόνο με τη συναίνεση του δικαστικού συμπαραστάτη του. Αν ο τελευταίος αρνείται να συναινέσει, το δικαστήριο μπορεί, αφού τον ακούσει, να δώσει την άδεια για τη σύναψη του γάμου, εφόσον το επιβάλλει το συμφέρον του συμπαραστατομένου.
Αρθρο 1354 Α.Κ.: Εμποδίζεται η τέλεση άλλου γάμου πριν λυθεί αμετάκλητα ή ακυρωθεί ο υπάρχων γάμος.
Αρθρο 1356 Α.Κ.: Εμποδίζεται ο γάμος μεταξύ συγγενών εξ αίματος σε ευθεία γραμμή απεριόριστα, σε πλάγια μέχρι και τον τέταρτο βαθμό
Αρθρο 1357 Α.Κ.: Εμποδίζεται ο γάμος μεταξύ συγγενών εξ αγχιστείας, σε ευθεία γραμμή απεριόριστα, σε πλάγια μέχρι και τον τρίτο βαθμό
Αρθρο 1360 Α.Κ.: Εμποδίζεται ο γάμος εκείνου που υιοθέτησε και των κατιόντων του με αυτόν που υιοθετήθηκε. Το κώλυμα διατηρείται και μετά τη λύση της υιοθεσίας.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech