Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech
Το site υποστηρίζει text to speech   Click to listen highlighted text! Το site υποστηρίζει text to speech Powered By GSpeech

Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου Μαρία

  • 12 Σεπ 2019

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Είναι πτυχιούχος Αρχαιολογίας και Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Δίδαξε ως φιλόλογος στο 1ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Χολαργού (1979- 82 και1990-94). Αποσπάστηκε στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας το 1982. Διοργάνωσε Πανελλήνια καλλιτεχνική έκθεση για το παιδί «INTERKID 86” . Συμμετείχε στη δημιουργία του 1ου Αθλητικού Γυμνάσιου της χώρας στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας για τέσσερα χρόνια έγινε Διευθύντρια.

Μετά τη συνταξιοδότηση της δίδαξε στο ΙΕΚ ΠΕΤΡΑ επι οκταετία αγγλική ορολογία στους Συντηρητές Έργων Τέχνης. Συνδέθηκε με το Διεθνή Κύκλο Πανεπιστημιακών μελετητών του Άγγλου Ελληνιστή «GEORGE GISSING” (1987) μετέφρασε και εξέδωσε δυο βιβλία του, τη νουβέλα «Sleeping Fires” (2000) και «Ένας ρομαντικός στη χώρα του Μύθου» (2014).

Ασχολείται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1984, που εξελέγη μέλος στα Συνοικιακά Συμβούλια. Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος το 2006, το 2010 και το 2014 με το συνδυασμό «Μαζί για την Πόλη μας» του Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου, κατά την οποία διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ και του ΔΟΠΑΠ.
Πιστεύει στην συνεκτική και ανθρωπιστική δύναμη του Πολιτισμού και γι’αυτο έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ίδρυσε την ομάδα ζωγραφικής του ΚΑΠΗ, στην οποία διδάσκει εθελοντικά επί πενταετία. Είναι Ιδρυτικό μέλος της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Χολαργού.
Συμμετέχει ενεργά στις χορωδίες του Δήμου. Διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις φιλολογικού και επιστημονικού περιεχομένου υψηλής στάθμης. Είναι και τώρα υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Χολαργού με τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ» του Δημάρχου Ηλία Αποστόλοπουλου, γιατί πιστεύει στην ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση και το τεράστιο έργο του, που επιτέλεσε σε όλους τους τομείς. Είναι αποφασισμένη να εργασθεί και πάλι με όλες τις δυνάμεις της για τη συνέχιση του εποικοδομητικού έργου της Δημοτικής Αρχής.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech