Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αθανασάκου – Μουντάκη Μαρία

  • 12 Σεπ 2019

Γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας από μητέρα Μανιάττισα και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης, ιδιαίτερη πατρίδα του Πατέρα της Αξιωματικού της Χωροφυλακής. Είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Αθανασάκο Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας και έχουν δύο παιδιά, τον Άγι Μηχανικό Περιβάλλοντος (MSc) και την Νιόβη Χημικό Μηχανικό ΕΜΠ (MSc).

Πτυχιούχος Σχολής Στελεχών Αεροπορικών Επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στις Νομαρχίες Ηλείας, Ανατολικής Αττικής και Χανίων καθώς και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Έχει γνώση της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Στα Χανιά δραστηριοποιήθηκε στο Λύκειο Ελληνίδων, όπου αργότερα έγινε στέλεχος, αποκτώντας εμπειρία σε θέματα της πολιτιστικής μας παράδοσης. Ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια στα πολιτιστικά δρώμενα του Χολαργού, για την διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το 2002 εξελέγη, για πρώτη φορά, Δημοτική σύμβουλος Χολαργού και έκτοτε εκλέγεται συνεχώς Δημοτική Σύμβουλος του πρώην Δήμου Χολαργού και του ενιαίου Δήμου Παπάγου Χολαργού, πάντοτε στις πρώτες θέσεις. Υπηρέτησε τον πρώην Δήμο Χολαργού από διάφορες θέσεις, όπως μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Α.Ο.Χ., του Π.Π.Κ., Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Κ., Πρόεδρος των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών και για τρείς φορές ως Αντιδήμαρχος Παιδείας-Νεολαίας, Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτισμού. Η δημιουργία του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Χολαργού, η σύσταση και η λειτουργία του Τοπικού Συμβούλιου Νέων, η ψήφιση σύγχρονου κανονισμού των Βρεφονηπιακών Σταθμών και η ενδυνάμωση της διά βίου μάθησης και της Κοινωνικής Πολιτικής, ήταν μερικές από τις σημαντικές πρωτοβουλίες της, τις οποίες προώθησε στα πλαίσια του προγράμματος της τότε Δημοτικής Αρχής του Χολαργού.

Στα πλαίσια του ενιαίου Δήμου Παπάγου Χολαργού, ήταν υπεύθυνη από το 2016 ως Αντιδήμαρχος στα θέματα Παιδείας, Νεολαίας, Προώθησης Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας και από το 2018 και στα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής. Υλοποιώντας το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής ανέπτυξε πολλές πρωτοβουλίες και ενέργειες (Λειτουργία Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου- Ημέρες Νεολαίας και πολλές δράσεις για τα σχολεία της πόλης μας). Διοργάνωσε δύο φορές τις ημέρες Περικλέους με ουσιαστική αναβάθμισή τους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ενεργοποίηση και λειτουργεία της δομής προώθησης απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, με πολύ θετικά αποτελέσματα, μιας ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς για την πόλη μας. Επιπρόσθετα προώθησε την ιδέα του εθελοντισμού και των χορηγιών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αναβάθμιση των εργαστηρίων πληροφορικής δύο Λυκείων της πόλης μας με χορηγίες χωρίς κόστος για τον Δήμο.

Στις τελευταίες εκλογές εξελέγη στις πρώτες θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την θέση αυτή, τιμώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών, έχει σκοπό να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με ενεργητικότητα, προσπάθεια και συνέπεια για μια Πόλη πιο ανθρώπινη, με καλύτερη ποιότητα ζωής και γενικά για την Πόλη που μας αξίζει.

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech