Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού   Click to listen highlighted text! Welcome to Δήμος Παπάγου Χολαργού Powered By GSpeech

Το site υποστηρίζει text to speech

Αρ. απόφ. 54/2024: Έγκριση επιβολής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) στις οικογένειες των φιλοξενουμένων παιδιών στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, για το σχολικό έτος 2024-2025

Το Δημοτικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87), όπως τροποποιήθηκαν με τον Ν. 5056/2023 (Α’ 163), την υπ’ αριθ. 98/8182/26-01-2024 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω εισήγησης τη μηνιαία οικονομική εισφορά (τροφεία) στις οικογένειες των φιλοξενουμένων παιδιών στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Παπάγου - Χολαργού, για το σχολικό έτος 2024-2025 και για τη χρονική περίοδο από 01-09-2024 έως και 31-07-2025, η οποία διαμορφώνεται ως ακολούθως:

➢ Για το 1ο παιδί:

 

 

 

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ή ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ


1. Για το 2ο παιδί τής οικογένειας, έκπτωση 25% επί της κλίμακας, εφόσον είναι εγγεγραμμένα δύο (2) παιδιά μιας οικογένειας σε παιδικό / βρεφονηπιακό σταθμό, των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής τού Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Εφόσον το εισόδημα ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, δεν ισχύει καμία έκπτωση.
2. Για τα παιδιά τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, έκπτωση 50% για το κάθε παιδί. Εφόσον το εισόδημα ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, δεν ισχύει καμία έκπτωση.
3. Παιδιά των εργαζομένων του Δήμου, φιλοξενούνται ατελώς.
4. Παιδιά που προέρχονται από Κοινωνικές Δομές, φιλοξενούνται ατελώς.
5. Οικογένειες:
α) μονογονεϊκές
β) που έχουν μέλος (τέκνο ή γονέα) με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, θα πληρώνουν το 50% των τροφείων. Εφόσον το εισόδημα ξεπερνά τις 50.000 ευρώ, δεν ισχύει καμία έκπτωση.
6. Για κάθε νέα εγγραφή παιδιού, ορίζεται το ποσό των πενήντα (50) ευρώ, το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ ετησίως, δεν επιστρέφεται και είναι υποχρεωτικό για τη φιλοξενία όλων των παιδιών στον παιδικό σταθμό.
7. Όσες οικογένειες πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών της Ε.Ε.Τ.Α.Α., υποχρεούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (www.eetaa.gr), κάνοντας χρήση τής αξίας τοποθέτησης (voucher). Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονται με εκατό (100) ευρώ επιπλέον, στην κλίμακα που εντάσσονται, για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, κάθε μήνα (ισχύει και για εργαζόμενους στον Δήμο Παπάγου - Χολαργού).

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ


1. Η καταβολή τής οικονομικής εισφοράς (τροφεία) είναι μηνιαία.
2. Η πιθανή αίτηση διαγραφής παιδιού προς το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποστηρίζεται από βεβαίωση εξόφλησης οφειλών προς τον Δήμο. Η διαγραφή του παιδιού ισχύει από την ημέρα συζήτησης της αιτήσεως διαγραφής στο Δημοτικό Συμβούλιο.
3. Σε περίπτωση διαγραφής του νηπίου ή του βρέφους, δεν επιστρέφεται η οικονομική εισφορά που έχει ήδη καταβληθεί. Η οικονομική εισφορά καταβάλλεται ανεξαρτήτως των παρουσιών τού νηπίου ή τού βρέφους.
4. Μεταβολές ως προς την κλίμακα επιβολής τής μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (κατά το παραπάνω διάστημα) λόγω αυξομείωσης του οικογενειακού εισοδήματος δε θα γίνονται, παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και για πολύ σοβαρό οικονομικό ή οικογενειακό λόγο. Οι αιτήσεις απαλλαγής ή επαναπροσδιορισμού των τροφείων, εξετάζονται από Ειδική Επιτροπή Επαναξιολόγησης, η οποία συγκροτείται βάσει απόφασης Δημάρχου και η απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Επαναξιολόγησης, θα πρέπει να τεκμαίρεται πλήρως και θα επικαιροποιείται από τη Δημοτική Επιτροπή.
5. Για τον προσδιορισμό της οικονομικής εισφοράς (τροφεία) λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα και των δύο γονέων / κηδεμόνων, στο οποίο περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων, όπως αποτυπώνεται στο πεδίο Δ1 του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Ο Πρόεδρος


Νικόλαος Κουκής

Προστασία δεδομένων

Επικοινωνία

 
  info (@) dpapxol.gov.gr
  213-2002.800
  210-6513840
  Περικλέους 55, 15561 Χολαργός
 

   

 
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech